KREDITI

Sta mislite po pitanju nevidjivog novca tj. kredita

• Za kredite

• Protiv kredita

• Neodlucan

Rezultati ankete su vidlјivi nakon glasanja.
Zanima me kao vrlo interesantna cinjenica da smo kao narod vrlo konzervativni u svemu, OSIM u finansijama? Zasto?
Gde nestade Srpski striktni finansijski konzervativac , iliti domacin?

kako ljude uopste nije SRAMOTA da traze , da traze 100 din za cigare ko cigani a samohrani su sa 4 cerke,zao mi da mu ne dam, ili duguju 900 koje su ti prvo pozajmili , pa kad se nadjete traze jos 1000 da bi isli u sokobanju par dana sami na radnicke igre, a ozenio se covek u 33. godine i samo sto je dobio sina koga ostavlja samog i njega i majku ,i ti te izbegavaju i prestanu da se druze ,a novi dolaze da traze, za MALE pare se pokaze ko je ko...ovo su samo neki od primera na koje sam naisao.Da sam znao zasta ce da upotrebe taj sitnish nebi im dao ni paru,makar crkli. Oprostio bi ladno da je covek kupio nesto za kucu ili dao deci ali za ovo...a nene. Zasta sam onda ja dozivljavao takve blamove jer mi je falilo na primer 50 din za autobus i tako nesto ,BLAM me covece.Pozajmim racunam nije mnogo i posle - nema ,fali , crvenim....
U nemackoj bre se cekalo u prodavnici u redu za 1 fening kusura bez ikakve nervoze. Duzni su da ti vrate i duzan si da uzmes.Bilo davno. Zato su tu gde jesu ,a mi ovde.

Poslednja izmena:
Vidim da niko ne spominje Credit Agricole (bivša Meridian banka) u vezi sa stambenim kreditima. Šta mislite o toj banci? Ja planiram da ove godine uzmem kredit od 35.000 uz subvenciju države, a vidim da su uslovi za ovu vrstu kredita koliko toliko slični u većini banaka, a to je 4.5%+EURIBOR.

Političari, je l' čitate vi ovo ?!

Pa pomozite ovim mladim ljudima malo, pobogu, šta ste se stisli, pa vi te pare dajete svojoj deci za džeparac! :rtfm:

Pa nisu se stisli, jednostavno ih boli k**** za narod. Oni se sete za narod samo pred glasanje. Ne kaze moja baba dzabe "Idi sine u politicare da nista ne radis". I dok mi grcamo i krpimo kraj s krajem smisljajuci nacine kako da osnujemo ili prehranimo porodicu oni 100 000
trose samo na dnevne troskove i isto toliko deci za dzeparac.

Ali ako, kad je narod glup pa nezna kao Francuzi ili Amerikanci da se pobuni. Pa revolucija! Udri! Kad nece lopovi sami da se skinu sa vlasti treba ih skinuti manuelno!

Mozda politicari ne citaju , ali neko cita...
Par puta sam pustio info samo ovde i samo sam je ja znao i neki politicari su saznali....
Znaci nije problem u citanju ili ne citanju vec u htenju.....

A uzmi da si ti isti kao ova danasnja mladez koje slusam po tv kanalima i srecem po fakultetima i srednjim skolama....
I da si kao takav negde politicar i da imas uticaj na tok novca.
I zar bi unistavao biznis, tj monopol koji imas , cak i kad nisi ti taj proizvodjac monopolista....nego neko ko je na mestu na kome jeste, da mu daju zelenis, pa ne zna zasto i kako....

Kad se covek tako oblikuje nije to nista cudno...
A to sto su bas takvi pusteni i podignuti da budu gde jesu, e to je jedna stara poslovica...

"Od glupih nema potrebe kriti istinu,samo im reci kako da tumace..."

Zato se kod srba i zna sta je sve radjeno u proslosti i to nema nikakve otezavajuce okolnosti...

Smena vlasti je lekovita i blagtvorna, deluje osvežavajuće i podmlađuje. :) Jeste da nam je i opozicija nikakva, ali bitno je da vlast bude lako smenjiva. A vremenom će se već profiltrirati kvalitet. (Ili sam ja možda preveliki optimista?!) U svakom slučaju, onaj kome je zaista cilj:

- Smanjenje poreza koji plaćaju poslodavci
- Iskorenjivanje sive ekonomije i korupcije
- Nezavisno sudstvo
- Reforma državnih preduzeća i državnih ustanova
- Reforma Penzijskog osiguranja
- Reforma zdravstva

Imaće moju podršku.

Kredit je znate ovako:neko vam nudi kišobran na pozajmicu kad još ne pada kiša,kad počne da pada e taj neko traži da mu vratite....
Makar ja živeo u 15 veku banka me neće videti...niti ću šta da iskam od njih....jednom sam im dao pa sam čekao dvadeset godina da mi vrate,neću dati više nikad....
Vidim oko sebe masu ljudi spremnih da se bese...nisu učili matematiku na vreme...isto kao u vreme jezde i dafine,i tad su se neki besili jer nisu znali matematiku...!!

Onda gresis snko silno gresis .
Njemu se niko ne ruga nego mu daju predlog kako da sto pre okonca agoniju.
Ima jedna narodna koja kaze kad vidis da se neko davi gurni ga da se udavi sto pre da nebi povukao i druge i to je zivotna istina da takvi likovi pored sebe upropaste jos desetoro, zato ako treba da ide pod led neka ide samo on.Ima tu neke pravde ,sto nije mislio kad se zaduzivao.
Banka ima svoju racunicu i to je njihov posao, nije banka socijalna ustanova pa da deli novac sakom i kapom.
Da bi nekome isplatila zaradu mora od nekoga da uzme.
Kad bi svi zaradjivali sistem ne bi funkcionisao.
To je staro pravilo da neko mora da gubi da bi neko dobijao, poput kocke.
Vecina takvih likova lakomisleno uzme novac i spiska ga na gluposti, glume gazde na tudj racun.
Pa gde bi nas to odvelo kad bi svi bili sefovi , ko bi onda radio.

Ne razumem kad neko spoji rec povoljno i rec stambeni kredit , pod ovim uslovima u Srbiji....

Ovo su mnogo velike kamate i jos je tu olaksanje kao ucesce drzave u kreditu....
Pa kad bi ovakve kamate bile na zapadu, kad bi se uzimali krediti za razvoj, za kucu ili za svasta...

Ne razumem kad neko spoji rec povoljno i rec stambeni kredit , pod ovim uslovima u Srbiji....

Ovo su mnogo velike kamate i jos je tu olaksanje kao ucesce drzave u kreditu....
Pa kad bi ovakve kamate bile na zapadu, kad bi se uzimali krediti za razvoj, za kucu ili za svasta...

Ne znam za Srbiju, ali moguce je to i u Srbiji imati kao sto drzava daje kredite mladima i mladim br.parovima u Srpskoj, preko Investiciono-razvojne banke (IRB) i koji su jaako povoljni, kao na Zapadu, mozda jos bolji.

Primjera radi, ako uzmes 50000 eur na 20 godina, EKS kam. stopa je oko 4.45, rata ce ti biti oko 313 eur s tim da je Vlada subvencionise sa jos 1% sto je dodatno umanji za nekih 25eur/mjesecno pa ti rata dodje oko 290 eur na 20 godina.

Racunam: 290*20*12=69.600 eur sto ce reci da ces banci na uzetih 50.000 eur vratiti nakon 20 godina ukupno 19.600 eur kamate ili oko 39% od sume koju si dobio, a trenutno su najpovoljniji krediti u komercijalnim bankama takvi da na uzetih 50.000 eur vratis nakon 20 godina cijelih 50.000 kamate ili 100% od sume koju si dobio pa vidi tu razliku

Onda gresis snko silno gresis .
Njemu se niko ne ruga nego mu daju predlog kako da sto pre okonca agoniju.
Ima jedna narodna koja kaze kad vidis da se neko davi gurni ga da se udavi sto pre da nebi povukao i druge i to je zivotna istina da takvi likovi pored sebe upropaste jos desetoro, zato ako treba da ide pod led neka ide samo on.Ima tu neke pravde ,sto nije mislio kad se zaduzivao.
Banka ima svoju racunicu i to je njihov posao, nije banka socijalna ustanova pa da deli novac sakom i kapom.
Da bi nekome isplatila zaradu mora od nekoga da uzme.
Kad bi svi zaradjivali sistem ne bi funkcionisao.
To je staro pravilo da neko mora da gubi da bi neko dobijao, poput kocke.
Vecina takvih likova lakomisleno uzme novac i spiska ga na gluposti, glume gazde na tudj racun.
Pa gde bi nas to odvelo kad bi svi bili sefovi , ko bi onda radio.

http://forum.krstarica.com/showpost.php?p=13735963&postcount=9
http://forum.krstarica.com/showpost.php?p=13750635&postcount=21

Back