KREDITI

Sta mislite po pitanju nevidjivog novca tj. kredita

• Za kredite

• Protiv kredita

• Neodlucan

Rezultati ankete su vidlјivi nakon glasanja.
Tu se radi o GOPDISNJOJ, a ne o mesecnoj kamati.

NIJEDNA BANKA NA SVETU ne daje podatke u MESECNIM kamatama.

Naravno da daju..puni bilbordi..novine i reklame na tvu gde pisu navodno najpovoljniji %..evo jedna da ne trazim dalje

***** banka je 22. aprila snizila kamatne stope na nove nenamenske kredite te one sada iznose od 10,50% do 10,90%, ovisno o tome jeli korisnik kredita klijent banke ili nije

Molio bih za odgovor:

Uzeo sam kredit od banke ali sam u medjuvremenu ostao bez posla.Prilikom podizanja potpisao sam menicu,znam proceduru sve do sudskog resenja (ako dodje) o zapleni pokretne odnosno nepokretne imovine,interesuje me ako nemam nista od imovine da nadoknade iznos kredita sta sledi posle, zakonski kakve posledice mogu da snosim.......

Hvala unapred.

Unesrecio si sebe a zatim i zirante.Mislim da je najpametnije da prodas nesto od nekretnina ili da prodas to sto si uzeo na kredit i vratis dug banci i da se okanis vise kredita.Pod hitno nadji bilo kakav posao.

U redu sve to interesuje me u slucaju da ne mogu da vratim kakve su posledice? Napominjem nemam zirante niti pokretnu odnosno nepokretnu imovinu,trenutno bez posla.
Sta sleduje po zakonu,mislim kakve su krajnje posledice po mene.

Hvala.

koliko su meni objasnili,ti nemas nista na sebi,da se vodi,ali si recimno,prijavljen u roditeljskoj kuci,pa onda,oni njih krenu da gnjave

Ma tu moze da se odjavi sa adrese ."u svadji smo" i to se odugovlaci ali ako ima zirante e onda je za*bano. Zam coveka sto je uzeo kredit za otvaranje radnje ,puko je isto ostavio menice ,nema nista na svoje ime i evo 4god blokiran mu je racun ,pozovu ga pitaju, gnjave.On kaze platice kad ima i to je to ..za sad. Neznam, ja bezim od kredita.

Molio bih za odgovor:

Uzeo sam kredit od banke ali sam u medjuvremenu ostao bez posla.Prilikom podizanja potpisao sam menicu,znam proceduru sve do sudskog resenja (ako dodje) o zapleni pokretne odnosno nepokretne imovine,interesuje me ako nemam nista od imovine da nadoknade iznos kredita sta sledi posle, zakonski kakve posledice mogu da snosim.......

Hvala unapred.

NE SLUŠAJ OVE ZADUŠNE BABE :rtfm:
Ne mogu ti ništa, veruj mi. Ako nemaš imovine, mogu samo da ti pušu
011707_aislin.gif

Veruj mi provereno je. :mrgreen:

Molio bih za odgovor:

Hvala unapred.
Placaju ziranti.Znas li da mozes ljude zive da zakopas u zemlju?Pod HITNO trazi posao i vadi se.Na crno neka bude,samo uplacuj rate na vreme,da te ne jure.

Hvala svima na odgovoru i savetima,ja ne planiram da bezim od vracanja novca vec me samo interesovalo ako u skorije vreme ne budem u situaciji da uplacujem sta sledi. Da li je neko upoznat je li to krivicna odgovornost ili prekrsajna na sudu i moze li zbog toga da se "zaglavi" u zatvor?

Molio bih za odgovor:

Hvala unapred.

Nista nece da se desi.

Bankama se ne isplati da tuze zbog nevracanja nekog kredita, narocito ako je manji.

Kad bi se oni tako terali sa svakim ko ne vraca kredit morali bi da imaju 500 advokata stalno zaposlenih...

Idi u banku, objasni kakvo je stanje i tvrdi da ces vratiti CIM BUDES MOGAO.

Banke su OSIGURANE protiv takvih koji kredite ne vracaju tako da nece nista izgubiti.

Poslednja izmena:
Dečko- vreme je za kanapče.

Smesni ste ,mislite da banke nisu vec izracunale svaku mogucu eventualnost,pa cak i dolazak marsovaca? Da nisu predvidele 20 poteza unapred? Ja licno nemam racun u banci ,platu primam na ruke, za poljoprivredu nuuude mi sve i svasta ,ja im samo kazem -nisam zainteresovan.

da najgora je kamata...sto pre nadji posao..da otplatis..nije njima cilj da te tuze, nego da te zatvore u zacaran krug..da bi mogao ceo zivot da im placas kamatu,iz kredita u kredit...nisi u klasicnim lancima al si rob nad robovima.

Tacno tako samo ako se okacis o gredu ne mogu ti nista, inace sve dok si ziv i dises sisace ti krv dok ne vratis kredit.

Ne razumem zasto lupetate bezveze.
Ako ne vracas kredit, posle odredjenog vremena oni te tuze, naravno dobiju na sudu, i posle pravosnaznosti presude imaju 10 godina da ti to naplate(po zakonu).
Posle toga, ni teorijski ti vise ne mogu nista.
Naravno 10 godina je dugacak period u kojem ne mozes imati nikakvu imovinu, te je svakako bolje vratiit kredit.
Takodje, postoji mislim neka konvencija o ljudksim pravima koju je i nasa drzava potpisala, koja ne dozvoljava zatvorsku kaznu zbog novcanog duga.

Ne razumem zasto lupetate bezveze.
Ako ne vracas kredit, posle odredjenog vremena oni te tuze, naravno dobiju na sudu, i posle pravosnaznosti presude imaju 10 godina da ti to naplate(po zakonu).
Posle toga, ni teorijski ti vise ne mogu nista.
Naravno 10 godina je dugacak period u kojem ne mozes imati nikakvu imovinu, te je svakako bolje vratiit kredit.
Takodje, postoji mislim neka konvencija o ljudksim pravima koju je i nasa drzava potpisala, koja ne dozvoljava zatvorsku kaznu zbog novcanog duga.

E to me je interesovalo,hvala kosta1703.A da mozda ne znas nesto detaljnije o toj konvenciji?

Prvo sto ce da urade (nakon par propustenih rata, ne odmah) je da ce da aktiviraju licnu menicu koju si potpisao, sto znaci da kad god se u nekom narednom periodu budes zaposlio regularno (ne na crno naravno) i poslodavac ti bude uplacivao platu na racun, sav iznos ce se skidati dok se ne isplati kompletan dug. Druga jako bitna stvar je da postoji kreditni biro koji evidentira tvoju kreditnu sposobnost/nesposobnost i tvoje odugovlacenje sa placanjem kredita ce biti registrovano sto ce u nekom kasnijem periodu bitno uticati na podizanje nekog drugog kredita.

ma *bes konvenciju ..ako imas mogucnosti da se u narednih 10 godina ne vodi nista na tebe to ti je. pa cekaj gde su pare od kredita ? Nisi valjda isao na letovanje Full aranzman?

Ma obavezno cu da vratim novac nego trenutno sam bez posla pa me interesovalo kako sve to funkcionise u slucaju da ne mogu na vreme da uplacujem.Inace nije letovanje neki posao pa pukoh 1500e.

Ma obavezno cu da vratim novac nego trenutno sam bez posla pa me interesovalo kako sve to funkcionise u slucaju da ne mogu na vreme da uplacujem.Inace nije letovanje neki posao pa pukoh 1500e.
1500 eura nije para koja ne moze da se vrati.Idi u banku i reci sta ti se desilo.Oni nisu budale da ne razumeju sta im ti pricas..Ne razmisljaj trenutno o nikakvim konvencijama i slicnim glupostima,nego samo o tome kako da nadjes posao(pa i dva preko dana)i napravi plan troskova koje imas,suzi ih na minimum i rasporedi vremenski koliko para mozes da im uplatis kako bi ih otkacio.

Back