KREDITI

Sta mislite po pitanju nevidjivog novca tj. kredita

• Za kredite

• Protiv kredita

• Neodlucan

Rezultati ankete su vidlјivi nakon glasanja.
1500 eura nije para koja ne moze da se vrati.Idi u banku i reci sta ti se desilo.Oni nisu budale da ne razumeju sta im ti pricas..Ne razmisljaj trenutno o nikakvim konvencijama i slicnim glupostima,nego samo o tome kako da nadjes posao(pa i dva preko dana)i napravi plan troskova koje imas,suzi ih na minimum i rasporedi vremenski koliko para mozes da im uplatis kako bi ih otkacio.[/QUOO

Ok,hvala na savetu.

U vezi sa ovim samo jedna napomena, nevezana za ovu temu:
-Kada vas sudija za preksraj kazni zbog recimo saobracajnog prekrsaja, onda presuda glasi :novcana kazna od xxxx dinara ILI kazna zatvora od xx dana, cime se uklope u tu konvenciju, takodje na zaobilazni nacin(da ne pricam da ta kazna NIJE dug, pre donosenja presude).
Tako da se paralela izmedju ovoga i pitanja ne temi ne moze povuci, jer nisu nisu u pitanju iste stvari.

Ja sam razmisljao o investitorima, ali susrecem samo one koji zele u nekretnine da ulazu...u proizvodnju niko, kazu kad je covek ziveo u srbiji od postenog rada...

Cak i kad bi sami bili 10% potrosaci i kupci (i kad bi sami oni doneli nulu u poslovanju , opet nece...
Doduse primetio sam da i racing i tuner timovi za automobile hoce da uloze u nesto sto je u vezi sa tim stvarima...

Naravno hoce da uloze i beli bosovi, ali se tu ne petljam...
A stvarno bi me interesovali investitori tipa londonskih banaka ili londonskih investicionih bankara...
Nek bude picajzla , zahtevan , ali nek ima novca i herca...tacnije kliker za zaradu...
Gde naci takve....?
Takodje mi ne trebaju putokazi ka lopovima ideja...nase banke i njihove kreditne linije su prepune ljudi koji jedva cekaju da vam maznu ideju, pa moram da kljucne stvari krijem ili da pricam u oblacima...a to je ocigledno nepoverenje i nije bas neki dobar kontakt od samog pocetka...

Ja sam razmisljao o investitorima, ali susrecem samo one koji zele u nekretnine da ulazu...u proizvodnju niko, kazu kad je covek ziveo u srbiji od postenog rada...

Cak i kad bi sami bili 10% potrosaci i kupci (i kad bi sami oni doneli nulu u poslovanju , opet nece...
Doduse primetio sam da i racing i tuner timovi za automobile hoce da uloze u nesto sto je u vezi sa tim stvarima...

Naravno hoce da uloze i beli bosovi, ali se tu ne petljam...
A stvarno bi me interesovali investitori tipa londonskih banaka ili londonskih investicionih bankara...
Nek bude picajzla , zahtevan , ali nek ima novca i herca...tacnije kliker za zaradu...
Gde naci takve....?
Takodje mi ne trebaju putokazi ka lopovima ideja...nase banke i njihove kreditne linije su prepune ljudi koji jedva cekaju da vam maznu ideju, pa moram da kljucne stvari krijem ili da pricam u oblacima...a to je ocigledno nepoverenje i nije bas neki dobar kontakt od samog pocetka...
Nema nista jos uvek od neke pozitivne poslovne klime kod nas.Traze proviziju i preko Zavoda za zaposljavanje i preko lokalnih privrednih komora.Daj debelu proviziju i dobices deo od one cifre koja ti je stvarno potrebna.Mislio sam pre dve godine da uzmem taj kredit,ali kad sam video kuda sve to vodi,samo sam im rekao da se j*bu.A, gde je posle rad da se radnja odrzi na nogama,likvidnost same radnje,dati ljudima plate za rad,moja zarada????Dok neko tamo sedi u ladovini sa mojom lovom za tu istu radnju.....bolje ne,pa pricekati dok ne budem imao svoj kesh.

Koga ti zezas ,10 godina rada na crno ili 10 god robije kao sirotinja?
Pa naravno da neces vracati 1500e banci. nego 3000 evra mozda i vise sveukupno sa kamatama, dok te na kraju iscedjenog ne puste, a to ce biti kako stvari stoje za otprilike tacno 10 godina.

Cuvam se ,pa se nisam ni opeko.
Ali zanimljivo je koliko su meni i ostalim ljudima nudili ,bukvalno poturali pod nos kredite za sve i svasta, te mozete ovo te ono , ma daj stvarno je presija neverovatna ,a ono pamfleti sve osmeh do osmeha ,porucuju -sreci nasoj nema kraja ,brate teska propaganda.
STO MANJE MOGUCE kontakta ca bankama ,carinom,policijom. sve je to legalizovana mafija.

Zanimljivo mi je inace za nas narod ako ne dajes u zajam da si odma okarakterisan kao teska stipsa ,iako uopste ne trazis pare od drugih. Pa mene bi bilo prvo- SRAMOTA DA TRAZIM !
Naravno da cascavam kada se nesto lepo desi da bog da sto vise i da slavim nasiroko ali opet Epitet me prati i ne samo mene...

Uzmi ti to kanapche pa se preventivno zamakni, kad mozes da likujes nad realnim problemom koji covek ima.

Odi u banku, objasni svoju situaciju, izrazi svoju spremnost da dug vratis, kao i svoju odlucnost da sto pre nadjes posao.
Dace ti neki razuman period pre nego sto pokrenu bilo kakvu tuzbu jer i njima se vise isplati da nadjes posao i vratis im dug. A da to ne zelis, krio bi se i ne bi im izlazio na oci, sto oni takodje dobro znaju.
Dakle, odi tamo i dogovori se. Nece te niko u zatvor, a nece te ni tuziti dok god su uvereni da cinis sve da vratis dug

Veruj mi, vi koji pravite te sitne dugove od 1500 do 10000 ojra ste pokriveni kod reosiguravajuce kuce... Tako da samo opusteno i pustis da slucaj zastari... Ionako od krize neces ni imati stalan posao naredne 3 godine... Boli te uvo

Dečko- vreme je za kanapče.

Smesni ste ,mislite da banke nisu vec izracunale svaku mogucu eventualnost,pa cak i dolazak marsovaca? Da nisu predvidele 20 poteza unapred? Ja licno nemam racun u banci ,platu primam na ruke, za poljoprivredu nuuude mi sve i svasta ,ja im samo kazem -nisam zainteresovan.

samo kad ti nisi smešan... a živiš u 15-tom veku, i još veruješ da je tako najbolje. E stvarno je jadna ova SRbija...

Pre bih rekao da je covek oprezan, a to je na ovim prostorima vrlina.Retko se ko nije upecao na neku foru.Iskustvo govori da su oni tradicionalno zadrti i nepoverljivi najmanje srljali i pravili gluposti.
Oni koji su bili naivni i puni optimizma sad se kace o lustere i o grede.

Back