Krecenje

neki mirniji dezen od onog gore prikazanog, moze biti na pruge na primer, ili kocke, ili krugove, uglavnom da je crno beli mozda sa dodatkom sive.

I samo jos jedno pitanje :) Imam (5,6) fotogradija velicije A4 formata,ali ima ispod bela podloga koja je dodatnih 4,5cm sa svih strana,par mojih i sestric sestra...itd ne bitno uglavno fotografije su ljudi slikane dig. aparatom dal bi se uklopile nekako uz tu zutu boju i te tapete?Ne bih da bude puno sareno i puno nabudzeno...Ali volela bih nekako da ih uskladim

Pa ovako moje laicko razmisljanje.

Verovatno prvo okrecis tu svetliju zutu boju.Sacekas da se osusi.

Zatim preko toga spichis tu crvenkastu.......a zatim uzmes neku krpu i upijas sa zida tu novu boju ili mokrom krpom mazes preko te nove boje cim je naneses.

To mozes da isprobas ako imas tempere na papiru. Recimo zvekni svetliju boju a preko nje tamniju pa nekom krpom tapkaj po tome i dobices taj efekat.

P.S.-E jesam genije 100% :)

Poslednja izmena:
I ja sam mislila na tu foru nesto,al reko ako je neko vec radio i ima iskustva sa ovim da mi odgovori.Probacu to na nekom delu zida iza ormara gde se ne vidi ako zabrljam,ako niko ne napise nesto strucnije :)

Zna li neko kako da dobijem ovakvu boju zute,tj da bude tako kao izmesane svetlije i tamnije nijanse zute bas kao na slici? svaki savet je dobrodosao!

Kada obojis zid zutom, posle uzmi veci komad sundjera i umoci u tu crvenkastonarandzastu boju pa preko zute onako istapkaj sudjerom neobavezno bez ikakvog redosleda.Pa probaj , kao i sama sto kazes na nekom delicu zida kako ce to izgledati.

Inace ja vec zadnjih 4 godina koristim vitex farbu, koja znaci moze i da se brise ako se izmaze necim, to mi je bitno zbog decice.Mada samo u dnevoj i kuhinji.
Kuhinja mi je u zutoj i zelenoj varijanti, ali bas ona jaka zuta i svetlo zelena boja.S tim sto mi je jedan zid na prugama horizontalnim znaci u kombinaicji tih dveju boja.

A hodnik mi je boja zelene trave, gde sam preko toga izlepila cvetove od papira koji je ter papir za uvijanje poklona, cvetovi su tamno zelene boje razbacani svuda po zidu bez ikakvog reda i mogu reci da bas prelepo izgleda.
Sto se decije sobe tice, tamo boju menjam na par meseci, moja decica umetnici te stalno saraju, kopaju po zidu :mrgreen: i tako raznorazne detinjarije, ljubi ih majka, te ima kada sam jedan zid iscrtala proplankom na kome su se nalazile razne zivotinje i ispao je stvarno lepo.Medjutim morala sam ga prekreciti jer se nije posle nista razpoznavalo :hahaha: od mojih umetnika te je sada trenutno jer opet trebam kreciti :roll:. zuta i zelena boja ali ne tako jake ,vec pastelne.

Sto se decije sobe tice, tamo boju menjam na par meseci, moja decica umetnici te stalno saraju, kopaju po zidu :mrgreen: i tako raznorazne detinjarije, ljubi ih majka, te ima kada sam jedan zid iscrtala proplankom na kome su se nalazile razne zivotinje i ispao je stvarno lepo.Medjutim morala sam ga prekreciti jer se nije posle nista razpoznavalo :hahaha: od mojih umetnika te je sada trenutno jer opet trebam kreciti :roll:. zuta i zelena boja ali ne tako jake ,vec pastelne.

Da ne prokopaju do komsije.

Pripremam se za prvo ozbiljno krečenje, pa me zanima kakva su vaša iskustva na tu temu. Ako ste sami krečili volela bih da čujem čijim bojama, paletama i cenama ste bili zadovoljni. Da li je osnovni premaz obavezan, u koliko slojeva i sl.? I da, pošto bi jedan malecki zid trebalo izgletovati interesuje me da li kao početnik uz par saveta smem da se upustim u takvu avanturu. :)

Jao cekaj bila je tema ja sam tu sve svoje vestine iznela ...
Naci cu ...al to je sto se tehnika tice ...sto se boja tice ....odes kod finih cika u fararu daju ti ton karte i onda sednes da places :lol:
Em ima 1001 proizvodjac a niko da ti pojasni razliku, em ima 1001 boja i svaka boja po 6 nijensi a ti si dosla ubedjena da znas sta hoces ...:aha:

Uglavnom...navodno najkvalitetnije nase su neke JUB boje ...to su valjda sve poludisprezije tako da se samo treba odluciti dal uzeti vodoperive ili ne .
Ako kupujes stanjske ja imam Vitex ....grcke su ...i stvarno su superiska...
Razlika u ceni ti je jedno 20% .

Odo sad da iskopam temu ...

( krecenje je moja ljubav da dodjem ja da to zajedno obavimo :zper: ??? )

Poslednja izmena:
Pripremam se za prvo ozbiljno krečenje, pa me zanima kakva su vaša iskustva na tu temu. Ako ste sami krečili volela bih da čujem čijim bojama, paletama i cenama ste bili zadovoljni. Da li je osnovni premaz obavezan, u koliko slojeva i sl.? I da, pošto bi jedan malecki zid trebalo izgletovati interesuje me da li kao početnik uz par saveta smem da se upustim u takvu avanturu. :)

nikako!!! vezbaj gletovanje u garazi ili ostavi ali u drugim prostorijama neeeee :cool: glet masu ipak treba da nanese neko strucan, ko ce je savrseno naneti da bi zid bio ravan i gladak.
sto se boja tice, osnovni premaz ti treba u slucaju da radis neku posebnu tehniku ili nesto slicno. obicne poludisperzije mozes da naneses na bilo koji gletovani zid. ;)

Ако је малецки зид у питању, слободно се баци на глетовање. Два слоја. после другог само изврши лагану обраду воденим шмирглом. Осим тога, верујем да на интернету има доста снимака како се то ради.

Рецимо, након сто сам се једанпут пред пријатељима избламирао како да отворим шампањац, :mrgreen:, отишао сам други дан на интернет и одгледао демонстрацију :lol:
Интернет је конза. :)

Back