Krecenje

Ne volim bele zidove nikako .... a onda mi nekako šareno deluje zidovi u jednoj boji a plafoni beli .... nekako mi uvek fali ''nesto''

I tako se ja odlučim za nežnu boju na zidovima, ali prefarbam i plafon ....

a sta kažu, zašto plafoni uvek beli?

ko kaze da plafoni moraju da budu beli?
feng-sui (ili kako vec), ma daaaaj :lol:
obaveza je da pri nizim visinama plafon bude svetao, a ukoliko je rec o visokim plafonima, tada je bas pozeljno da plafon bude u boji ;) sto se nekih standardnih visina tice (2,65-2,75) dozvoljeno je sve sem oslikavanja (mada i to nekad moze biti interesantno).
generalno, nemojte se plasiti boja, ali nemojte ni preterivati ako niste sigurni kako ce to da izgleda :cool:

Ne volim bele zidove nikako .... a onda mi nekako šareno deluje zidovi u jednoj boji a plafoni beli .... nekako mi uvek fali ''nesto''

I tako se ja odlučim za nežnu boju na zidovima, ali prefarbam i plafon ....

a sta kažu, zašto plafoni uvek beli?
Sad nemam pri sebi knjigu,ali...
Feng-Shui-Colors.jpg

bagua-feng-shui-colors.gif

16_DOOL_080915_CD_L1_H7.jpg

ko kaze da plafoni moraju da budu beli?
feng-sui (ili kako vec), ma daaaaj :lol:
obaveza je da pri nizim visinama plafon bude svetao, a ukoliko je rec o visokim plafonima, tada je bas pozeljno da plafon bude u boji ;) sto se nekih standardnih visina tice (2,65-2,75) dozvoljeno je sve sem oslikavanja (mada i to nekad moze biti interesantno).
generalno, nemojte se plasiti boja, ali nemojte ni preterivati ako niste sigurni kako ce to da izgleda :cool:
On to kaže,ali ko hoće da prihvati,prihvati...Meni se lepo uklapa soba uvek izgleda dosta svetlo,pošto volim svetlost to mi je superiška;)

hm, odlutah malo od teme :lol:

elem, kazes volis zuto, narandzasto. ok, i dalje ne javljas kakve ti je boje namestaj, pod, kakva je rasveta. generalno, moze jako lepo da se uklopi, ali pod uslovom da "smiris" zutu koja je jaka, topla, sa nekim crno-belim fotografijama...
primer :
yellow-wall.jpg

narandzasta takodje fino ide uz belu, mozda da dodas negde parce tapete, nesto crno-belo-sivo-srebrno, nebitno, samo da je neutralno. tako ces napraviti neki balans pa ti nece "brzo dosaditi" ;)

plafoni su nam jos uvijek bijeli...
planiramo uskoro krecenje cijele kuce...
a svidja mi se plafon u boji...
prekrecavanje :lol:
ne volim foto tapet takvih motiva... i sl...

malo smo pozurili, sa useljenjem...
tako da su boje sve bas skroz jednostavne i svijetle...
tek sad,poslije godinu dana...
ustvari vidim kako bi sve trebalo da izgleda i koje boje...
valjda mi je sve bilo previse...sam projekat...
isplanirati najidealnije moguce...pa sve redom...
tako da je sve drugo natenane...
uglavnom krecimo sami...

narandzasta takodje fino ide uz belu, mozda da dodas negde parce tapete, nesto crno-belo-sivo-srebrno, nebitno, samo da je neutralno. tako ces napraviti neki balans pa ti nece "brzo dosaditi" ;)

Ugaona garnitura mi je braon boje sa razlicitim nijansama onako moderno izgleda,a plakar i sto su mi svetla boja rveta,parket takodje svetliji. Sad trenutno imam svetlo zelenu boju na zidovima i beli plafon,dosadilo mi je i nekako mi je hladan osecaj od te zelene.Pre toga sam imala nesto rozikasto to mi je jos brze dosadilo.Sad bi htela neke malo malo jace boje,tipa zuta ili narandzasta,ali ne prejake i ne drecave.Sa nekom aplikacijom na zidu,onako samo na jednom cisto da razbije monotonost jedne boje.ili mozda jedan zid uradim zut,a tri narandzasta,jos nisam odlucila,zato gledam vase predloge.Svidja mi se ovo s tapetama samo malo negde,ali ne znam kako bi to izgledalo...

otprilike ovako...

http://1.***************/_FfZMBBaCF8w/ShVtAhnfKZI/AAAAAAAAGM8/B7DlCh6cQXc/s400/max-azria-home-09.jpg

na ovoj slici su tapete uramljene u gipsanim lajsnama.

ako bas ne mozes da zamislis kako bi se tapete slagale sa bojom na zidu, u prodavnicu gde budes uzimala tapete ponesi uzorak boje zida.
sto se tice kombinacije zuto-narandzasto u istoj sobi, paaaa, tu nisam nesto zadovoljna izborom... nekako mi je uz boje namestaja koje si opisala najsrecnije resenje zuta boja. narandzastu mozes da ubacis, ali nikako na ceo zid ;)

otprilike ovako...

http://1.***************/_FfZMBBaCF8w/ShVtAhnfKZI/AAAAAAAAGM8/B7DlCh6cQXc/s400/max-azria-home-09.jpg

na ovoj slici su tapete uramljene u gipsanim lajsnama.

ako bas ne mozes da zamislis kako bi se tapete slagale sa bojom na zidu, u prodavnicu gde budes uzimala tapete ponesi uzorak boje zida.
sto se tice kombinacije zuto-narandzasto u istoj sobi, paaaa, tu nisam nesto zadovoljna izborom... nekako mi je uz boje namestaja koje si opisala najsrecnije resenje zuta boja. narandzastu mozes da ubacis, ali nikako na ceo zid ;)

Svidja mi se ta ideja :) A jel znas mozda kako se krece cena ovih gipsanih lajsni?Bas mi se svidja

lajsne su ti oko 2 eura sa ugradnjom, dala sam odokativnu cenu ;)
ako uradis to, obavezno kaci slike (bilo bi lepo da dobijemo pdf o uredjenju enterijera pa da kacis tamo :lol:)

2e po duznom metru?Pa nije skupo ja bi to samo ponegde onako da ogranicim tapete. Imam bas puno slika,koje nisu okacene treba da se urame,imam i u olovci i sa akrilnim bojama radjene,i par u ulju..sta predlazes,koje bi isle uz zutu boju? (zuta bi bila kao ova na slici gore)

2e po duznom metru?Pa nije skupo ja bi to samo ponegde onako da ogranicim tapete. Imam bas puno slika,koje nisu okacene treba da se urame,imam i u olovci i sa akrilnim bojama radjene,i par u ulju..sta predlazes,koje bi isle uz zutu boju? (zuta bi bila kao ova na slici gore)

tu gde je kreceno zutom, stavi one u olovci, tamo gde su tapete mozes staviti te sa akrilnim bojama i ulja na platnu. taman kao podlogu stavljas uramljene tapete, izgledace kao cudan paspartu. da, cena je 2 eura po duznom metru. odokativna cena ;)

Back