goxy
Zaslužan član
- Poruka
- 105.785
Kod mene u sobi je svetla brekva boja i to je lepo...Plafoni su beli.
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Kod mene u sobi je svetla brekva boja i to je lepo...Plafoni su beli.
Nisi proučavala Feng-ŠuiJa nikad ne ostavljam bele plafone ... kakvi su mi zidovi, takvi su mi i plafoni .... i mogu ti reći da to baš lepo izgleda ....

Sad nemam pri sebi knjigu,ali...Ne volim bele zidove nikako .... a onda mi nekako šareno deluje zidovi u jednoj boji a plafoni beli .... nekako mi uvek fali ''nesto''
I tako se ja odlučim za nežnu boju na zidovima, ali prefarbam i plafon ....
a sta kažu, zašto plafoni uvek beli?
Oni često napišu samo treba ili ne treba bez objašnjenjaMIslila sam da ćeš se setiti zašto belo ....

On to kaže,ali ko hoće da prihvati,prihvati...Meni se lepo uklapa soba uvek izgleda dosta svetlo,pošto volim svetlost to mi je superiškako kaze da plafoni moraju da budu beli?
feng-sui (ili kako vec), ma daaaaj
obaveza je da pri nizim visinama plafon bude svetao, a ukoliko je rec o visokim plafonima, tada je bas pozeljno da plafon bude u bojisto se nekih standardnih visina tice (2,65-2,75) dozvoljeno je sve sem oslikavanja (mada i to nekad moze biti interesantno).
generalno, nemojte se plasiti boja, ali nemojte ni preterivati ako niste sigurni kako ce to da izgleda![]()

narandzasta takodje fino ide uz belu, mozda da dodas negde parce tapete, nesto crno-belo-sivo-srebrno, nebitno, samo da je neutralno. tako ces napraviti neki balans pa ti nece "brzo dosaditi"![]()
otprilike ovako...
http://1.***************/_FfZMBBaCF8w/ShVtAhnfKZI/AAAAAAAAGM8/B7DlCh6cQXc/s400/max-azria-home-09.jpg
na ovoj slici su tapete uramljene u gipsanim lajsnama.
ako bas ne mozes da zamislis kako bi se tapete slagale sa bojom na zidu, u prodavnicu gde budes uzimala tapete ponesi uzorak boje zida.
sto se tice kombinacije zuto-narandzasto u istoj sobi, paaaa, tu nisam nesto zadovoljna izborom... nekako mi je uz boje namestaja koje si opisala najsrecnije resenje zuta boja. narandzastu mozes da ubacis, ali nikako na ceo zid![]()
A jel znas mozda kako se krece cena ovih gipsanih lajsni?Bas mi se svidja
)lajsne su ti oko 2 eura sa ugradnjom, dala sam odokativnu cenu
ako uradis to, obavezno kaci slike (bilo bi lepo da dobijemo pdf o uredjenju enterijera pa da kacis tamo)
2e po duznom metru?Pa nije skupo ja bi to samo ponegde onako da ogranicim tapete. Imam bas puno slika,koje nisu okacene treba da se urame,imam i u olovci i sa akrilnim bojama radjene,i par u ulju..sta predlazes,koje bi isle uz zutu boju? (zuta bi bila kao ova na slici gore)
tu gde je kreceno zutom, stavi one u olovci, tamo gde su tapete mozes staviti te sa akrilnim bojama i ulja na platnu. taman kao podlogu stavljas uramljene tapete, izgledace kao cudan paspartu. da, cena je 2 eura po duznom metru. odokativna cena![]()