Kreće rat SAD i Irana -Tramp je potpuno poludeo: Traži bezuslovnu kapitulaciju Irana

Мислим да до напада неће доћи... Не због мањка америчких намера, него због пријатеља Ирана, који неће допустити тако нешто.
Арапи могу да кажу - сад ћете нафту да плаћате дупло или је уопште нећете видети... А Руси и Кинези могу да обезбеде остале видове подршке.

Мислим да до напада неће доћи... Не због мањка америчких намера, него због пријатеља Ирана, који неће допустити тако нешто.
Арапи могу да кажу - сад ћете нафту да плаћате дупло или је уопште нећете видети... А Руси и Кинези могу да обезбеде остале видове подршке.
Ко су пријатељи Ирана осим Либана, Хута, Хамаса и једино Пакистана?
Руси неће урадити ишта јер ће да добију лову од нафте и САД ће да им препусти Украјини, већ су почели да повлаче системе и да терају ка Израелу.
Кина исто ће да добије паре, а и не исплати им се, јер питање је кад ће на Тајван и шта чекају.

Ja ovde nista ne kapiram. Čak ne znam zasto je Izrael krenuo na Irance?
Црвена линија у песку је било то да Иран не сме да има нуклеарно оружје. И пошто је Мосад инфилтрирао Иранске будале, видели су да се ближе завршници, тако да нису чекали крај преговора, јер су знали да неће бити договора.

Ко су пријатељи Ирана осим Либана, Хута, Хамаса и једино Пакистана?
Руси неће урадити ишта јер ће да добију лову од нафте и САД ће да им препусти Украјини, већ су почели да повлаче системе и да терају ка Израелу.
Кина исто ће да добије паре, а и не исплати им се, јер питање је кад ће на Тајван и шта чекају.
Руси, којима су грубом силом отели пола девизних резерви које су држали у иностранству... да буду осетљиви на паре? Тешко.
Кинезима да дају паре? То је наивно и помислити.
За Тајван... неће Кинези сада ништа, то је само хистерија у западним испирачима мозга.
Прави временски рок може бити само 2049. година - стогодишњица оснивања Народне републике Кине.
Хоће рећи, барем до 2045. Кинези неће кренути - а тада неће ни морати да крену јер ће њихова надмоћ у односу на Америку и све околне (Тајвану) сателите бити толика да ће отпор бити бесмислен.
То ти је отприлике Сун Цу против аматера.

Али, може се одмах кренути са одбраном Ирана од понижавања.
Израел је напао први, мада то многи "забораве" да помену. Али нису постигли шта су мислили да ће моћи, ни близу. Па би сад да неко други то уради, као што Украјинци чекају годоа.

Arapske drzave podrzavaju Izrael i Ameriku u razvaljivanju Irana.
Rusija ce prodati Iran za neku crkavicu u Ukrajini.
Kinu zanima samo ekonomija i nece ulaziti u ovaj konflikt

Руси, којима су грубом силом отели пола девизних резерви које су држали у иностранству... да буду осетљиви на паре? Тешко.
Кинезима да дају паре? То је наивно и помислити.
За Тајван... неће Кинези сада ништа, то је само хистерија у западним испирачима мозга.
Прави временски рок може бити само 2049. година - стогодишњица оснивања Народне републике Кине.
Хоће рећи, барем до 2045. Кинези неће кренути - а тада неће ни морати да крену јер ће њихова надмоћ у односу на Америку и све околне (Тајвану) сателите бити толика да ће отпор бити бесмислен.
То ти је отприлике Сун Цу против аматера.

Али, може се одмах кренути са одбраном Ирана од понижавања.
Израел је напао први, мада то многи "забораве" да помену. Али нису постигли шта су мислили да ће моћи, ни близу. Па би сад да неко други то уради, као што Украјинци чекају годоа.
Видећемо. За Русију је најбоље да не ради ишта, и да пљуште паре од нафте.
За Кину нисам видео да су урадили ишта по питању Ирана, нити на који начин би им они помогли тачно.

Руси нису мрднули кад је пала Сирија први пут скоро две године или тако нешто, а тада нису имали рат у дворишту ових размера.
Кад је кренуо пад Сирије други пут, опет ништа, и сада ће Сиријска власт коју су Амери и Турци поставили да обарају Иранске ракете и авионе.

Ја не знам шта су помислили да изведу, али први напад је био убитачан, обезглавили најважније играче у Ирану ко један два. Пробали су на фору промене режима, али најважније је то да су добили помоћ САД, и то је сасвим довољно.
Украјина ће бити препуштена Русима, као исплата за не мешање у Ирански рат.

https://www.danas.rs/svet/tramp-ajatolah-hamnei-predaja-irana/

Da ga nisu kidnapovali?

Izgleda da je pravi vladar Bele kuce Bibi Netanjahu

U svakom slucaju sada cemo imati rat SAD i Irana

Sta mislite kako ce se ovaj rat dalje razvijati?
istu mantru su kakili 1991 napadom na irak
mantra je bila KAKO JE IRAK NA PRAGU STVARANJA NOVOG HEMIJSKOG ORUZJA KOJE JE OPASNOSTV CITAVOM SVETU . tom propagandom su uplasili svet i dali si orpavdanje, srusili irak ubili adama huseina i oteli im NAFTU

potom avganistan pa libija sirija...

sad je na redu iran jer im treba nafta. to je taj novi vid nekqadasnjih kolonijalnih sila!
sad kada nemaju kolonije oni od kraja proslog veka su se pregrupisali na novi vid terora i otimacine...

ista mantra kao i sa irakom 1991 i mantrom oko hemijskog oruzja da ne sme da im se dopusti...

ko ih ne zna...

Ako Ameri ispod peska roknu tu bombu koju imaju da unište skladište nuklearne bombe šta će biti? Posledice neke kao da je pukla?
prvo

nuklearna ispitivanja i skladista su duboko ispod PLANINA u iranu a ne peska!

to pod jedan, idi orbzuj se videces da je iran velika zemlja sa velikim brojem planina...

nema sanse da to uniste...

iran mora napravtiti tu bombu kako bi sebe spasao nestanka
jbg i ako mi je to apsolutno opasno da radikalni silamisti to imaju , svestan sam situacije...

kada to i zvanicno budu imali (verujem da imaju) onda ce se mogucnost upotrebe nulearke na njih apsolutno iskljuciti...

jer mogu da uzvrate...

prvo

nuklearna ispitivanja i skladista su duboko ispod PLANINA u iranu a ne peska!

to pod jedan, idi orbzuj se videces da je iran velika zemlja sa velikim brojem planina...

nema sanse da to uniste...

iran mora napravtiti tu bombu kako bi sebe spasao nestanka
jbg i ako mi je to apsolutno opasno da radikalni silamisti to imaju , svestan sam situacije...

kada to i zvanicno budu imali (verujem da imaju) onda ce se mogucnost upotrebe nulearke na njih apsolutno iskljuciti...

jer mogu da uzvrate...
Nesto sam citao da je ispod peska i sazidano kao neki bunker.

Видећемо. За Русију је најбоље да не ради ишта, и да пљуште паре од нафте.
За Кину нисам видео да су урадили ишта по питању Ирана, нити на који начин би им они помогли тачно.

Руси нису мрднули кад је пала Сирија први пут скоро две године или тако нешто, а тада нису имали рат у дворишту ових размера.
Кад је кренуо пад Сирије други пут, опет ништа, и сада ће Сиријска власт коју су Амери и Турци поставили да обарају Иранске ракете и авионе.

Ја не знам шта су помислили да изведу, али први напад је био убитачан, обезглавили најважније играче у Ирану ко један два. Пробали су на фору промене режима, али најважније је то да су добили помоћ САД, и то је сасвим довољно.
Украјина ће бити препуштена Русима, као исплата за не мешање у Ирански рат.
Руси нису дивљаци, па да иду около и бију сваког ког могу.

Када их је Асад позвао, тада су дошли, стукли ИСИС лудаке и смирили ствар.
У скоријем низу битака, када је пала Асадова власт, Руси су и те како тукли групу која је победила - зато садашња сиријска власт нема баш велику моћ и утицај, него ради скоро шта ко хоће (бољи су од Либије, али свеједно далеко од уређене земље, где се барем зна да централна власт фунционише).
Руси су тукли док није постало јасно да ће се званична сиријска војска потпуно распасти, и потом су стали. Касније су се и повукли у војном смислу, а базе наменили за хуманитарну активност.
Не знам колико је то јављано код нас. Обавештавам се са друге стране.

Израел јесте погодио неке фисоке личности - који су сви добили наследнике, систем се одржао.
Не видим да су Американци спремни да се трампе, Украјина за Иран или нешто слично.
Пре бих рекао да Руси сматрају посао око Украјине завршеним, само се не зна коначан резултат и датум.
Око Ирана је посебно питање о којем ће се тек разговарати.

А јадна је Америка када уопште нема спољну политику. Једино умеју да изазову револуцију. Где су нестали ваљан културни утицај, многа постигнућа? То је била одлична реклама.
Сада можеш само да будеш понижен и да се потом покориш. Није ни важно да ли си пријатељ или непријатељ, има прво да будеш понижен.

Back