Kreće gradnja autoputa od Temišvara ka Beogradu.

Nina

Zlatna tastatura
Supermoderator
Poruka
334.040
Rumunski ministar transporta i infrastrukture Sorin Grindeanu najavio je da će Studija izvodljivostivi za autoput od Temišvara do granice sa Srbijom biti gotova ovog proleća, kao i da će biti raspisan tender. Grindeanu je istakao i da je dogovorena gradnja zajedničkog graničnog prelaza, koji će se nalaziti na oko 1,55 km od postojećeg graničnog prelaza Moravica, a čiju će gradnju finansirati Rumunija.

Sporazum o izgradnji autoputa Beograd-Temišvar potpisali su sredinom 2022. tadašnji ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Srbije Tomislav Momirović i ministar transporta i infrastrukture Rumunije Sorin Mihail Grindeanu.
Ugovorne strane su se tada obavezale da će uspostaviti vezu između dve države direktnim povezivanjem autoputa Beograd-Vatin (državna granica), koji će biti dugačak 65 kilometara sa srpske strane i sa rumunske strane autoput Temišvar-Moravica (državna granica), dužine približno 78 kilometara.
Rok za završetak Studije izvodljivosti, koji je bio prvobitno 4. maja 2022. godine, više puta je produžen, poslednji put do jeseni 2024. godine.
link

Za pohvalu je što gradimo puteve prema drugim državama dok su mnoga naša sela i gradovi bez preko potrebne infrastrukture i asfaltnih puteva
 

Back
Top