Верујем, тако причају сви који се надају да ће бити позвани у неку од њихових лабораторија да им "перу епрувете"...![]()
Uh, al' si mi rek'o... još da sam ja u toj struci, pa nekako...

I šta ćeš sad?

Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Верујем, тако причају сви који се надају да ће бити позвани у неку од њихових лабораторија да им "перу епрувете"...![]()
И поред све његове популарности и лове, она га је оставила само због његове мржње према Богу, која је била претерана.
значи да он ипак признаје да постоји Бог?
Да, али у свом негативном односу према Њему...![]()
Hm, da što ne bi deca birala između astrologije i astronomije, hemije i alhemije, verovatnoće i statistike i gledanja u šolju...
Nije ni čudo što misliš da u osnovnoj školi nema ničeg korisnog kada obrazovanje doživljavaš kao stvar samoopredeljenja.![]()
Ovo sam nashao:И поред све његове популарности и лове, она га је оставила само због његове мржње према Богу, која је била претерана.
Aj ti daj citat gde pishe da je ljut na Boga.Because religion is seen as off limits I’m seen as excessively angry and polemical and somehow not to be taken seriously as a sort of balanced, nuanced thinker.
па није једини, овде има доста његових следбеника али под паролом
"Бог вероватно не постоји, зато престани да бринеш и уживај у животу"
Ovo sam nashao:
Aj ti daj citat gde pishe da je ljut na Boga.
Е па баш има потребе јер на видео клипу лепо пише...ДА ЈЕ ЛИК ПРОФЕСОР НА ЗА ЊЕГА ОСНОВАНОЈ КАТЕДРИ ЗА РАЗУМЕВАЊЕ НАУКЕ У ЈАВНОСТИ... СВЕ ЊЕГОВЕ СТУДИЈЕ СУ МЕЂУНАРОДНИ БЕСТСЕЛЕРИ.
А мени овде свакодневно "соле памет" људи са пдф Природне науке тандрчући О ВЕРИ... кхм... доста нелогично је л'
Уосталом, ви сте повезани са "американским образовањем" па скокните интернетом на предмет који предаје поменути господин ПА ДА ВИДИМО ШТА ОН ТО ПРЕДАЈЕ НА ОКСФОРДУ...???
Ovo sam nashao:
Aj ti daj citat gde pishe da je ljut na Boga.
Ono što si rekla glasi:Bas ne, rekla sam da ima, ali da treba i jedno i drugo da se uci, pa da deca sama kasnije izaberu.
I nije ucenje o veronauci u suprotnosti sa zeljom za znanjem.
Kako iskrivljujes reci, samo da bi tebi odgovaralo, i manipulises...
Pa sve sto se uci u osnovnoj skoli uglavnom nije od koristi (osim srpskog i matematike), pa da li to znaci da treba da se izbace i geografija, i istorija, ili cela osnovna skola?
Osnovna skola treba da bude obavezna i besplatna, (sto sada uprkos svemu nije) ali ostalo i treba da bude stvar opredeljenja, i to roditelja, neces valjda da kazes da je dobro kao u komunizmu sve one promasene skole od kojih niko nije imao koristi, samo da se kaze da se skolovao, a posle se ne bavi time i zaboravi?
Nije tema, ali to je prodaja "magle" i nekakvog socijalnog mira od koga je svima muka, a kamoli sto postaju kvazinaucnici, lenstine i neradnici!
И поред све његове популарности и лове, она га је оставила само због његове мржње према Богу, која је била претерана.
Osnovna skola treba da bude obavezna i besplatna, (sto sada uprkos svemu nije) ali ostalo i treba da bude stvar opredeljenja, i to roditelja, neces valjda da kazes da je dobro kao u komunizmu sve one promasene skole od kojih niko nije imao koristi, samo da se kaze da se skolovao, a posle se ne bavi time i zaboravi?
Nije tema, ali to je prodaja "magle" i nekakvog socijalnog mira od koga je svima muka, a kamoli sto postaju kvazinaucnici, lenstine i neradnici!
Ako su mu studije me]unarodni bestseleri, znači da mu se knjige kupuju. Imaju ljudi radoznalost kojom se ja zasad nisam zarazio, ali ako ovako nastaviš, ko zna...![]()
Ne znam šta radi svet koji se pojavljuje na Prirodnim naukama. Ja sam svojevremeno bio zgrožen kada se veronauka ušunjala u školu. Dalji razvoj događaja pokazuje da sm imao pravo. Veronauka je srozala obrazovni nivo škole de picololeonskog praga.
Takođe, nisam povezan sa "amerikanskim obrazovanjem". Endonukleaza jesje, pa cenim da će umeti da ti razmrsi nedoumice.
Uzgred, Oksford se poslednjih devet vekova nalazio u Velikoj Britaniji. Nisam znao da se preselio u Amerike.![]()
Моје знање о њему није са интернета, па самим тим и не знам на који сајт да те упутим. Али, проучи негде мало његове брачне проблеме са првом женом, ту ће ти све бити разоткривено.
Тај "теоретичар еволуције" како је описан на њиховој чувеној Википедији можда има неки приватни проблем који преноси на науку... као Дарвин због своје прерано преминуле кћерке...
Posto se vodi prica o tome da je Dawkins dobio katedru za sebe, ustvari se radi o tome da Charles Simonyi, sponzorise postojanje takve katedre, sa ciljem da se siri razumevanje nauke, njena dostignuca, ali i njene granice, evo njegove izjave povodom otvaranja katedre, gde se vidi da je Dawkins samo prvi, a ne i jedini:
Charles Simonyi
Bellevue 15 May 1995
http://www.simonyi.ox.ac.uk/aims/manifesto.shtml
http://www.simonyi.ox.ac.uk/aims/index.shtml
Nemam sad vreme da prevodim ili prepricavam.
Sa tobom je svaka rasprava obichno zezanje.па на шта онда уопште ова расправа личи, на обично зезање...
Sad si sve shvatio eremita, da Darvinu nije umrla ćerka, evolucije poslednjih milijardi godina ne bi bilo.
Vrhunac rezonovanja!![]()
Не него ми је чудно да у свом делу "Ђаволов капелан" при крају књиге има
одељак: МОЛИТВА ЗА МОЈУ КЋЕРКУ...
па ми је ту нешто нелогично... миссссссим коме се он моли за своју 18-годишњу
кћерку Џулијан...(нисам прочитао - можда је неко од вас?)