Добро дошли
Buduća legenda
- Poruka
- 27.853

Kraljevska bruka i sramota!
Knez Aleksandar Karđorđević (92), čukununuk vožda Karađorđa koji je pre nekoliko dana preminuo u Parizu, umesto u kripti porodične grobnice u petak će biti sahranjen u porti, odnosno, dvorištu crkve na Oplencu,......
Kako za naš list kaže njegova sestra princeza Jelisaveta, takvu sramnu odluku doneo je prestolonaslednik Aleksandar Krađorđević.
Princeza potvrđuje naša saznanja i kaže da prestolonaslednik ne odustaje od takve odluke, uprkos njenim brojnim molbama.
- On je takvu sramnu odluku doneo još pre nekoliko godina! U kripti pritom ima još dosta slobodnih mesta, ali on neće ni da čuje. Mesta verovatno čuva samo za svoju porodicu, odnosno njegov ogranak, pa će tako moj pokojni brat umesto u kripti biti sahranjen u porti, iza crkve, i što je najgore odvojen od svojih roditelja. To naravno nije u redu, ja sa tim ne mogu da se pomirim, ali ne ostaje mi ništa drugo nego to da prihvatim - priča za „Alo!“ princeza, koju sve ovo mnogo pogađa, i nastavlja:
- Kralj Petar je tu grobnicu pravio za celu porodicu. Ja sam već imala veliki sukob sa njim, prilikom prenosa posmrtnih ostataka mog oca, majke i brata Nikole. Mog brata je on hteo da sahrani u šumi! Pred patrijarhom Irinejom smo se svađali i raspravljali, i na kraju sam uspela da pobedim. Brat je sahranjen u kripti, srećom. Tada sam nudila da bratu Nikoli ja ustupim svoje grobno mesto u kripti, a članovi njegovog Krunskog saveta su mi rekli da za mene ionako nema mesta. I princ Vladimir je takođe nudio da ustupi svoje mesto, međutim, i on je prošao isto, poručili su mu: „Pa ni ti nisi planiran“ - ispričala je Jelisaveta, napominjući da nju od prestolonaslednika Karađorđevića više ništa ne može da iznenadi.
Dvor bez komentara
Da bismo proverili zašto Aleksandar Karađorđević ne dozvoljava da knez Aleksandar bude sahranjen u porodičnoj grobnici, gde počivaju tela 27 Karađorđevića, pozvali smo portparola kraljevskog dvora, ali on juče nije odgovarao na naše pozive.
http://www.alo.rs/aleksandar-vozdovog-potomka-sahranjuje-u-dvoristu/50700
А.Карађорђевић, вечитити претедент за круну државе која није монархија, је изузетан скандал-мајстор типичне за средњевековне дворове. Баш му то иде од руке за разлику од учења српског језика.
Ако двор и Крунски савет по овом питању ћуте, значи да се десило нешто што је ружно у тој подељеној бившој краљевској породици.