Mislim da je Srbija u srednjem veku bila jedina pretežno pravoslavna zemlja koja je imala status kraljevine. Da li sam u pravu? Ako nisam koja je to još neka pravoslavna kraljevina koja je postojala u srednjem veku?
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
O kom periodu tačno misliš?Mislim da je Srbija u srednjem veku bila jedina pretežno pravoslavna zemlja koja je imala status kraljevine. Da li sam u pravu? Ako nisam koja je to još neka pravoslavna kraljevina koja je postojala u srednjem veku?
Mislim da je Srbija u srednjem veku bila jedina pretežno pravoslavna zemlja koja je imala status kraljevine. Da li sam u pravu? Ako nisam koja je to još neka pravoslavna kraljevina koja je postojala u srednjem veku?
Stednji vek (1217-1345)O kom periodu tačno misliš?
Ma jok bre.Mislim da je Srbija u srednjem veku bila jedina pretežno pravoslavna zemlja koja je imala status kraljevine. Da li sam u pravu? Ako nisam koja je to još neka pravoslavna kraljevina koja je postojala u srednjem veku?
I Vlaška kneževina, Rusko carstvo, Romejsko carstvo (Vizantija).Postojalo je Bugarsko carstvo.
Mislim da je Rusko carstvo nastalo posle srednjeg veka, Vizantija ok podrazumeva se, a Vlaška je kao što si rekao bila kneževina.I Vlaška kneževina, Rusko carstvo, Romejsko carstvo (Vizantija).
Mislim da je to to ne samo za ovaj period nego i za ceo srednji vek.Stednji vek (1217-1345)
Postojalo je Bugarsko carstvo.
Doduše, bilo je kratkotrajnih kraljevstava i carstava usled raspada i odvajanja od Vizantije - Epir, Nikeja i Trabzon.
Ne znam Jermenija kada je stekla status pravoslavne kraljevine, onda Etiopija slično.
Pa i ja sam razmišljao o njoj, ali kruna je dobijena od Pape.А Дукља Војислављевића!
Па и ова друга је добијена из Рима.Pa i ja sam razmišljao o njoj, ali kruna je dobijena od Pape.
А Дукља Војислављевића!
Pa i ja sam razmišljao o njoj, ali kruna je dobijena od Pape.
Јесте, али је то било само формално, још дуго је требало да се разлике примете на терену што се каже.Zar podela hrišćanstva nije bila 1054. godine, a kruna dobijena 1071.?
Па добро можда земља Светог Јована Владимира није била довољно православна.Pitanje se odnosilo na pravoslavne monarhije.
Carstvo nije kraljevstvo, ne misli se na državu nego na pravoslavnu kraljevinu - bugarski vladari su prvo nosili titule kana a posle cara.Postojalo je Bugarsko carstvo.
Па добро можда земља Светог Јована Владимира није била довољно православана.
U ta vremena se još uvek nisu isprofilisane razlike između pravoslavnih i katolika. Katolička crkva je današnji oblik dobila uglavnom posle Kontrareformacije..Па добро можда земља Светог Јована Владимира није била довољно православана.
Kolike su bile razlike između pravoslavnih i katolika u ta vremena? Ili između stavova različitih katoličkih redova, na primer između bosanskih Franjevaca i Dominikanaca, posebno u odnosima prema pravoslavnima i Crkvi bosanskoj.Pitanje se odnosilo na pravoslavne monarhije.