"Kraljevina Srbija"- buducnost ili ne?

Da li Srbija treba da bude kraljevina?

• Da

• Ne

Rezultati ankete su vidlјivi nakon glasanja.
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
" U 2017. godini izračunato je da je kraljevska porodica doprinela britanskoj ekonomiji s 1,8 milijardi funti, uključujući 550 miliona funti od turizma."
"Prošle godine je britanska kraljica potrošila 47,4 miliona funti"

Kolega, to je profit 1,752,600,000 funti :mrgreen:

Pa da, Englezi su "glupi", a Srbin je pametan. ;)

Hm. Pa i meni neko da da nekoliko drzavnih firmi u Srbiji sutra i ja bih Srbiji doneo profit. Daj mi Telekom, EPS i titulu kralja i imaces isto. S tim sto su kraljevske porodice svojevremeno topuzom nametnule svoje titule a i dosle u posed svega i svacega. Prosta otimacina. Ni jedan kralj nije trzisnim poslovanjem dosao do imanja.

Tako da to sto ona poseduje, to pripada narodu UK a ne njoj. Ne mozes da kazes da je to doprinos. Nego bahato trosenje opljackane imovine.

Odakle ti ovo. Pa ta kraljica je priznata kao suveren nad Kanadom,Australijom,N,Zelandom i dan danas. Ne postoji vece imperija u istoriji od one pod kraljicom Viktorijom. To je toliko navuklo bogatstva da je logicno da je industrijska revolucija krenula iz Engleske. NAJBOLJE SE ZIVI U UK.
Sad si me razocarao jer si do sada vodio racuna da ne pravis budalu od sebe. To sto se u UK elite slilo hiljade milijardi funti, to nema nikakve veze sa standardom zivota.

U UK se zivi najgore. Cak i strucnjaci koji u UK imaju ogromne plate, imali bi jos bolji zivot na kontinentu.

Poslednja izmena:
Има и тих примера у историји.
Ако баш нема никог достојног, што је било примера у историји, онда све пропада и урушава се као што је ово стање од 1945.г. па до данас !
Upravo to. Upravo smo zato propali. A odgovornost na Srbiima je sto je propao i ceo Balkan. Mi smo svima nametnuli drzave a nismo imali zdrave elite da nastave sa formiranjem jugoslovenske nacije. Sve okolne nacije su minorne i nedrzavotvorne. Eto vidis kako misle Crnogorci i Hrvati kako se pravi drzava, Za muslimane da ne pricam. Makedonci tek smejurija. Prosto Srbija je morala biti Pijemont Balkana, ali za to nije imala elitu koja je jos 1389. izginula.

To sve na sta se vi pozivate u nas je nestalo 1389. Posle dolaze trgovci svinjama.

A posto nemas normalne elite, ne mozes da imas ni normalno drustvo, bilo republikansko bilo monarhisticko.

Dakle cela tema je besmislena i fokusirana na simptome a ne uzroke nepravilnosti u nasem drustvu.

Hm. Pa i meni neko da da nekoliko drzavnih firmi u Srbiji sutra i ja bih Srbiji doneo profit. Daj mi Telekom, EPS i titulu kralja i imaces isto. S tim sto su kraljevske porodice svojevremeno topuzom nametnule svoje titule a i dosle u posed svega i svacega. Prosta otimacina. Ni jedan kralj nije trzisnim poslovanjem dosao do imanja.

Tako da to sto ona poseduje, to pripada narodu UK a ne njoj. Ne mozes da kazes da je to doprinos. Nego bahato trosenje opljackane imovine.
Zato Srbija ima Cedu, Canka, Seselja, Tadica, Djilasa, Dacica, Palmu, trenutnog Vozda, prvog medju jednakima....i tako joj i treba. :)

Upravo to. Upravo smo zato propali. A odgovornost na Srbiima je sto je propao i ceo Balkan. Mi smo svima nametnuli drzave a nismo imali zdrave elite da nastave sa formiranjem jugoslovenske nacije. Sve okolne nacije su minorne i nedrzavotvorne. Eto vidis kako misle Crnogorci i Hrvati kako se pravi drzava, Za muslimane da ne pricam. Makedonci tek smejurija. Prosto Srbija je morala biti Pijemont Balkana, ali za to nije imala elitu koja je jos 1389. izginula.

To sve na sta se vi pozivate u nas je nestalo 1389. Posle dolaze trgovci svinjama.

A posto nemas normalne elite, ne mozes da imas ni normalno drustvo, bilo republikansko bilo monarhisticko.

Dakle cela tema je besmislena i fokusirana na simptome a ne uzroke nepravilnosti u nasem drustvu.
Kolega, ti kad bi imao Karadjordjeva muda, koji je ustao protiv Osmanlija, bio bi Novak Djokovic. Ne ti, nego svako.
Imala je Srbija elitu, ali i kancer jugoslovene.
Da bi se izlecili, kruna mora da odstrani petokraku, a doci ce i taj dan, pa da opet ako treba izvozimo svinje, a ne kao danas sto ih uvozimo. :)

Покренуо си врло интересантно питање:ok:...
Елаборирај- шта је оне,изгинуле на Косову, чинило елитом, а да трговци свињама нису имали, и остали после њих?:think:

Историјски нетачно.

Тачно је да су само Американци, Низеземци и Срби извршили без ичије нарочите (спољне) помоћи суверенитет, стим шо се Низоземска издваја мало лошије од Америке и Србије, јер јој династија није аутентична.

Американци и Срби су имали аутентичну елиту која се изборила за слободу и суверенитет

Покренуо си врло интересантно питање:ok:...
Елаборирај- шта је оне,изгинуле на Косову, чинило елитом, а да трговци свињама нису имали, и остали после њих?:think:

Одговор ти је дат Дроиду.

Америка је прве односе успоставила са Србијом

Mislim da bi Srbija trebala da postane monarhija i da vratimo Karadjordjevice.

To bi bilo pozitivno za Srbiju iz simbolickih razloga. Svrstali bismo se uz druge evropske drzave koje imaju dobar imidz.
Dakle popravilo bi imidz zemlje u svetu.
To bi imalo jednu tezinu i za turizam.
Nasa kraljevska porodica ima dobre diplomatske veze sa nama uvek "omiljenim Britancima".
U smislu stvaranja brenda kraljevske porodice privlace paznju svetskih medija.

Sad to je sve banalno ali u svetu koji je sav u makretingu i brendiranju ovaj potez bi bio pozitivan za samu zemlju.

Na stranu sve to za samo jedinstvo naroda monarhija igra vaznu ulogu.

Sta mislite?
Meni su Karadjordjevici simpaticni.

Ne , samo Republika.

Ovde na Krsti bi uglavnom u budućem referendumu za republiku glasali oni koji su nešto dobili, stan, posao, penziju isl ...

Vidim da slobodan i suveren čovek koji se odgovono brine za svoje domaćinstvo, a naoružan je uglavnom bira za monarhiju.

Toliko o sposonosti i nesposobnosti !
aha , slobodni i sposobni bas imaju zelju da budu clanovi nizeg staleza

i da vise ne budu suvereni

nego ti lepo da proucis https://bs.wikipedia.org/wiki/Logika

i nekoliko knjiga u vezi nje , ima na netu da se cita, pa navali.

nego ti lepo da proucis https://bs.wikipedia.org/wiki/Logika

i nekoliko knjiga u vezi nje , ima na netu da se cita, pa navali.

Ja sam tebi rekao da nije bino što nikada nećeš pročitati klasičnu filozofiju i istoriju poliičke filozofije, jer ta klasična znanja tebi ne bi vredela.

Mnogi studenti završe političke nauke smer politikologija i opet su dupe glava i politikanti kao svi moderatori na pdf politika.

Nema ni jednog moderatora koji je završio političke nauke i razume ih.

Ne vredi da sve znaš iz knjiga, a ništa da ne razumeš.

Ti ništa ne znaš iz knjiga, pa te ni ne pitam šta razumeš !

U Kraljevini je svaki covjek suveren i ima tu cast. Ali vi demokratske bande hocete i tudji suverenitet, hocete vojsku i drzavu, a to nije vase. To nije dio vaseg suvereniteta. I to hocete, pa da vitlate svojim predrasudama po narodu, kao Hitler i ustase. Vi demokrate ste teroristicka lopovska banda. U tome je problem.

Ja sam tebi rekao da nije bino što nikada nećeš pročitati klasičnu filozofiju i istoriju poliičke filozofije, jer ta klasična znanja tebi ne bi vredela.

Mnogi studenti završe političke nauke smer politikologija i opet su dupe glava i politikanti kao svi moderatori na pdf politika.

Nema ni jednog moderatora koji je završio političke nauke i razume ih.

Ne vredi da sve znaš iz knjiga, a ništa da ne razumeš.

Ti ništa ne znaš iz knjiga, pa te ni ne pitam šta razumeš !
procitao sam ali to vise ne vredi

nekad je vredelo, sada ne.

to sto si ti ostao u tom vremenu nije moja greska.

U Kraljevini je svaki covjek suveren i ima tu cast. Ali vi demokratske bande hocete i tudji suverenitet, hocete vojsku i drzavu, a to nije vase. To nije dio vaseg suvereniteta. I to hocete, pa da vitlate svojim predrasudama po narodu, kao Hitler i ustase. Vi demokrate ste teroristicka lopovska banda. U tome je problem.
ne , u monarhiji je svaka osoba PODANIK

iz sadasnjih desavanja u engleskoj vidimo da su i clanovi moinarhisticke porodice PODANICI

zar vas MEGZIT

nicemu ne uci

ah da vi ste jos u feudalizmu.

procitao sam ali to vise ne vredi

nekad je vredelo, sada ne.

to sto si ti ostao u tom vremenu nije moja greska.

Prvo ti treba znanje pa onda razumevanje tog znanja i to je oko 2% studenata političkih nauka, filozofije, sociologije ili filologijei td...

I ja sada sa tobom treba da raspravljam šta je klasično znanje, a šta je klasično lupetanje.

I ti si sada moderator koji nema autoritet ni u znanju kojeg nemaš ni u razumevanju tog znanja kojeg nemaš.

cek , ti mislis da bi bio monarh ?

pa dobro i sad ima mnogo napoleona , samo ih nesto boli glava.

To samo rulji pada na pamet ! (Predsednički sistem)

Svi ste vi u ruljokratiji iscepani monarsi koji ništa ne kapiraju zašto je slobodan čovek odgovoran čovek.

To pitanje homokonzumens, tj. rob demokratije, uvlačenja tiraninu i potrošnje koju mu tiranin obezbedi ne može prevazići !

To samo rulji pada na pamet ! (Predsednički sistem)

Svi ste vi u ruljokratiji iscepani monarsi koji ništa ne kapiraju zašto je slobodan čovek odgovoran čovek.

To pitanje homoknzumens, tj. rob demokratije, uvlačenja tiraninu i potrošnje koju mu tiranin obezbedi ne može prevazići !
kao nesto znas a tako brkas pojmove

tiranin moze biti samo monarh https://sh.wikipedia.org/wiki/Tiranin

jer predsednik ne moze proglasiti diktaturu ili da suspenduje ustav

jedino ako se proglasi za monarha , tada moze

ma ne mogu da te vise ucim osnovama

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back