Kralj ponoci, prosjak zore...

Ako mu ti bacis kamenu sodu u oci to je dovoljan znak da ga ti ne volis vec da si ljubomorna (pa odatle i soda u oci)... a tu mesta prastanju nema jer to je nesto sasvim drugo i van ove rasprave..

Prastanje je npr kad zbog partnerove greske ostanes bez posla a znas da on to nije uradio da te zezne tj nije uradio s namerom... ili tako nesto

sije mi ga djura!!! prastanje je kad ti neko svesno napakosti, a ti kazes: daj jos!! to je prastanje. kad ti udari samar, okrenes i drugi obraz i kazes: daj jos!!!!
a kad mi neko slucajno napravi s.ranje, pa tu nema sta da se prasta, desilo se, idemo dalje, ljudi smo. ali ti, brajko moj,oprosti onda kada znas da je smisljena pakost u pitanju. tu se pokazuje velicina, sirina i dubina i dimenzije kake oces. a ja bar iskreno kazem- tresko da bih namernu pakost mogla d aoprostim! a da filozofiramo mzemo svi, ali pricam o realnom, stvarnom zivotu, o stvarnim greskama i o stvarnim ljudima.

sije mi ga djura!!! prastanje je kad ti neko svesno napakosti, a ti kazes: daj jos!! to je prastanje. kad ti udari samar, okrenes i drugi obraz i kazes: daj jos!!!!
a kad mi neko slucajno napravi s.ranje, pa tu nema sta da se prasta, desilo se, idemo dalje, ljudi smo. ali ti, brajko moj,oprosti onda kada znas da je smisljena pakost u pitanju. tu se pokazuje velicina, sirina i dubina i dimenzije kake oces. a ja bar iskreno kazem- tresko da bih namernu pakost mogla d aoprostim! a da filozofiramo mzemo svi, ali pricam o realnom, stvarnom zivotu, o stvarnim greskama i o stvarnim ljudima.

Opasan taj Djura sto ti ga sije ;-)

pa ne govori se o prastanju u takvim situacijama. Ako ti neko svesno napakosti a ti mu prastas to se kaze budala u nekim zemljama. Ako ti neko napakosti a ti mislis da je naopaka zelja bila... a ne mozes da potvrdis da je namera bila naopaka... e tu ima mesta za prastanje. I ti njemu i on tebi, ako se ispostavi da nisi bila u pravu.

Da, ja pricam o stvarnom zivotu, ne filozofiram. Prastao sam sve sta nije bilo zlo. Nisam oprostio samo jednu stvar. Izdaju poverenja.

A sta ces ako se akutno razbolis od bolesti koja posle promaje i turaka ubi najvise Srba na svetu: od sleposti, sleposti da ne vidis svoju gresku odmah ili dovoljno brzo?

Onaj ko je zdrav on ce uvek da bude jaci. Ja sam za prirodnu selekciju. Kad me je boleo zub znala sam da ce onaj ko je zdrav da bude jaci od mene i da iako znam gde je greska ne mogu da je ispravim. Jer, greska je sama moja bolest, zubobolja.

Ova bolest, slepilo, jaca je od prirodne selekcije.
Kao sida, kao rak, kao prekomerna gojaznost, kao...

Taj ko ima tu bolest njega cu lako da ostavim iza sebe u svemu. Moja jedina bolest je zubobolja. Na skali od 1 do 10 kod sekstasa fizicki bol koji osecam zbog zubobolje je na 6.Stvarno mi se ta zelja ostvarila. Kad su me pitali o bolu ja sam bas tako i rekla, na skali od 1 do 10 hocu 6 i to da bude neka bezazlena bolest, zubobolja.

Taj ko ima tu bolest njega cu lako da ostavim iza sebe u svemu. Moja jedina bolest je zubobolja. Na skali od 1 do 10 kod sekstasa fizicki bol koji osecam zbog zubobolje je na 6.Stvarno mi se ta zelja ostvarila. Kad su me pitali o bolu ja sam bas tako i rekla, na skali od 1 do 10 hocu 6 i to da bude neka bezazlena bolest, zubobolja.

A sta ako se ti nedaj-Boze razbolis od bas takvog slepila?

Ja bih mogla oprostiti sve voljenoj osobi osim prevare i udarca... Mada, znajuci njega, znam da me nikad nece ni udariti a ni prevariti..imam bezgranicno poverenja u njega.. Ali, ako se ipak (nikad ne reci nikad) desi da me prevari ili udari..e, onda je mrtav za mene..a sve ostalo bih mu mogla oprostiti...

Koliko daleko biste isli u prastanju voljenoj osobi? Koje su to krupne stvari koje biste mogli oprostiti, a preko cega nikad ne biste presli?
A sta je sa sitnicama? Koliko dugo je moguce prelaziti preko nekih sitnica, beznacajnih stvari? Da li ste ikada eksplodirali bas zbog neke sitnice koja je prelila casu tolernacije?

Moram da pitam... prelep naslov... ali kakve veze ima naslov sa temom? (osim, neko rece pesme).
Nisam odavle... jel ima neka pesma?

Prevara pa prastanje.Individualno..Ono sto bi neko ladno oprostio drugi ne bi ..i tako u krug.Pre bih o licmerju..Gomila ljudi prica u zivotu pa i ovde na forumu o onome o cemu ne misli ni blizu,niti je u stanju da to isto uradi..Vecinom su sve zene svetice a muskarci ugladjeni i fini a svi bi makar i bila rupa u zidu ili na tarabi..To je varanje..Sebe i druge..Oprostiti prvo sebi pa drugima..ako se ima sta i moze.Covek u osnovi svoga bica je destruktivan i nije spreman na oprastanje,nikada..sve je matriks.Svoju povredjenu sujetu,neostvarenost u onome sto volis i sto ti mislis da ti je potrebno a pri tom..svodjenje na mesto kojem pripadas ili ne ili savrseno odradjen aport....se ne oprasta u dubini sebe samog..ako hocemo da priznamo i budemo iskreni...

Back