sumljiv_tip
Domaćin
- Poruka
- 3.735
Tito je unistio njegovu drzavu!
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Pa odakle mu tolike pare? Ako su i njegove... odakle? Čiča Pera nije imao prebijene pare... Ti ako sad hoćeš da mi kažeš da je sve to sam stekao sam nemoj da pokušavaš... A da je prodao sve Francuzima i Englezima i to stoji... nemoj sad bukvalno da tumačiš to "sve"... Njegova država se raspala, tu njegovu državu je Tito uspeo da spase, međutim ne zadugo...
Bio je loš vladar, ma kolko vi pokušavali da dokažete suprotno.
Ja nemam neko lijepo mišljenje o Kralju Aleksandru Karađorđeviću, ali mi nikako nije jasno šta je taj čo'ek tebi toliko skrivio da ga na svakom mjestu vrijeđaš i ismijavaš.
Kralj Aleksandar je jedan od najinteligentnijih srpskih vladara novog vijeka uključujući sve Karađorđeviće, Obrenoviće i Petroviće, to su mu i njegovi neprijatelji priznavali, a da je bio najmoćnija ličnost od svih srpskih i jugoslovenskih vladara, to ne moram ni govoriti!
Pa Jugoslaviju... Jugoslavija se raspala, a Tito je obnovio... Ali je i ta Jugoslavija pocepana '74. Kao i Aleksandrova '39. 'El sad Ok?Влајко, 'ајде објасни нам шта си хтео овим да кажеш.
Pa Jugoslaviju... Jugoslavija se raspala, a Tito je obnovio... Ali je i ta Jugoslavija pocepana '74. Kao i Aleksandrova '39. 'El sad Ok?![]()
Pa Jugoslaviju... Jugoslavija se raspala, a Tito je obnovio... Ali je i ta Jugoslavija pocepana '74. Kao i Aleksandrova '39. 'El sad Ok?![]()
За мене јесте. Ипак си могао додати и ко је поцепао? Јер мислим да је то срж свих дискусија и оптуживања на форуму.
Oko ovog bih se i mogao složiti, osim toga da je bio patuljastog rasta, bio je srednje visine. I bio je jako sujetan, megaloman, sanjao je da postane Car svih Slovena od Jadrana do Vladivostoka, a istorija je pokazala da je njegova politika bila potpuno pogrešna. Ali, za života je imao podršku apsolutne većine Srba, jednog velikog dijela Slovenaca, a bilo je i Hrvata koji su se zalagali za njegove ideje. Sad da li je to bilo iskreno, ili ne?! I bio je inteligentan i obrazovan čovjek i jeko uticajna ličnost, to mu se ne može osporiti.I ti nam kazes kako nemas lepo misljenje o njemu, a nakitio si ga sa vrlinama kao sto je on sebe nakitio ordenjem. On je, pre svega, bio iskomplesiran svojim patuljastim rastom, bolesljiv i surevljiv do zla boga. I pohlepan.
Jedan je od najnesposobnih srpskih vladara, bez drzavnickog visionarstva i mudrosti. Dedi se "oduzio" oduzevsi mu crnogorski tron. Skupo je plaltio svoju diktaturu.
To oko oduzimanja trona Kralju Nikoli je tipična dukljanska šuplja priča... Misliš da bi bilo koji drugi monarh toga vremena drugačije postupio? Šta je trebalo da se odrekne prijestola i ustupi ga đedu?!
![]()
Nije samo u tome stvar. Dinastija Petrović je kompromitovana zbog načina na koji je napustila Crnu Goru 1916. Da se sada ne upuštamo da li je to istovremeno praktično bila abdikacija.
Da naravno, a kompromitovan je i Kralj Nikola zbog načina vladanja i izbori u CG su to i pokazali, ubijedljivo je pobijedila Narodna stranka, koja je bila opozicija Kralju i izrazito srpskog karaktera (kakvog je uostalom bio i Kralj i njegove pristalice) i u njenom programu se doslovno kaže da joj je cilj ujedinjenje svih Srba !
Dakle kod većine naroda Kralj Nikola je posljednjih decenija svoje vladavine (kako ovo smiješno zvuči) bio omražen.