Kraj rata? Putin priznao: "Spremni smo"

• Začetnik teme Začetnik teme Nina
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Pitanje je pre odakle pare najvećem dužniku na svetu.
to se nekad zvalo primarna emisija novca;
sada, mi ameri, kako se dolar ljulja, a opet nema ko da ga zameni i ostatak zapadnih valuta se ljulja jos vise, prebacujemo teziste na industrije evrope i drugih - cuo si vec da zbog nestasice i cene gasa, eu ide ka deindustrijalizaciji, a mi ameri tu profitiramo cak i ako dolar gubi na jacini rezervne valute... dugovi i novac su samo brojevi, a racuna se realna ekonomska/vojna moc

ima tu jos dosta npr. duznicka vs investiociona ekonomija, pa i rat kao investicija, zasto smo doslu u tu fazu, zelenski i mekonel otvoreno priznase, samo oni rekose u demokratiju, jel malo slagase?

Ne , Amerika je toliko zaslepljena da od možda i najboljeg saveznika koji je mogao biti u budućnosti - Rusije - pravi sebi protivnika.
.......................................
Kini treba Američko tržište , Americi Kinesko tržište.
Ali kada Rusija ovlada visokom digitalnom tehnologinom i opštim mašinstvom i tehnikom široke potrošnje, stvari će biti malo drugačije.

Ne , Amerika je toliko zaslepljena da od možda i najboljeg saveznika koji je mogao biti u budućnosti - Rusije - pravi sebi protivnika.
ja mislim da se sve radi sracunato, svesni da stari duznicki sistem ne valja, mi ga urusavamo sve vecim stampanjem para da kazemo, i rasipanjem na ratove, inflacija recesija, pa depresija kao pre 100 godina

urusavanje starog mora da se obavi do kraja, pa tek onda kina i juan, ako posle svega sto tek sledi ostanu citavi
saveznistva i trzista, sve to naglavacke, ne uzdaj se u njih

ja mislim da se sve radi sracunato, svesni da stari duznicki sistem ne valja, mi ga urusavamo sve vecim stampanjem para da kazemo, i rasipanjem na ratove, inflacija recesija, pa depresija kao pre 100 godina

urusavanje starog mora da se obavi do kraja, pa tek onda kina i juan
saveznistva i trzista, sve to naglavacke
Ali kada Rusija ovlada visokom digitalnom tehnologinom i opštim mašinstvom i tehnikom široke potrošnje, stvari će biti malo drugačije.
samo vodonik kao buduce gorivo

Tu se slažemo 200%.
Da su ameri pametni i da shvate da će ih Kina prestići u svakom pogledu za par godina, da im Indija dahće za vratom,
a da su Rusi već sada zakon za njih što se tiče naoružanja, stvari bi bile daleko jednostavnije.

Ma Kinezi polako preuzimaju primat u svemu, ne zavise oni odavno od američkog tržišta.
I čipovi za Ajfon se ne proizvode u americi, Usrano Kraljevstvo je zadnji TV u boji napravilo pre 15-tak godina, mislim.
Sve je to mejd in Čajna i Tai-Wan.
A Tajvan je uskoro Kina.

Nije baš tako jednostavno.
Ameri opkoljavaju Rusiju sa svih strana, Rusija mora debelo da ulaže u naoružanje i vojnu industriju.
E sad, Amerika ima skoro 13 puta veći BDP od Rusije, jedina koja donekle prati Ameriku je Kina.
I tu Rusi imaju problem sa BDP-om.
Ako računaš da zemlje NATO javne kuće moraju da izdvajaju po 2% BDP-a za naoružanje, dolaziš do
odnosa od čak 30:1 u korist NATO smradova.
Zato Rusi moraju procentualno da izdvajaju daleko više za naoružanje od zemalja NATO pakta, ne ostaje tu
baš preterano puno za nauku i istraživanja.
Zbog toga NATO kopa i rukama i nogama da naoruža onog ludog qurcosvirača i narkomana, jer kad on pukne, pukao je
praktično i NATO pakt i američka dominacija.
A to će se desiti najkasnije do kraja iduće godine.

Tu se slažemo 200%.
Da su ameri pametni i da shvate da će ih Kina prestići u svakom pogledu za par godina, da im Indija dahće za vratom,
a da su Rusi već sada zakon za njih što se tiče naoružanja, stvari bi bile daleko jednostavnije.

Ma Kinezi polako preuzimaju primat u svemu, ne zavise oni odavno od američkog tržišta.
I čipovi za Ajfon se ne proizvode u americi, Usrano Kraljevstvo je zadnji TV u boji napravilo pre 15-tak godina, mislim.
Sve je to mejd in Čajna i Tai-Wan.
A Tajvan je uskoro Kina.

Nije baš tako jednostavno.
Ameri opkoljavaju Rusiju sa svih strana, Rusija mora debelo da ulaže u naoružanje i vojnu industriju.
E sad, Amerika ima skoro 13 puta veći BDP od Rusije, jedina koja donekle prati Ameriku je Kina.
I tu Rusi imaju problem sa BDP-om.
Ako računaš da zemlje NATO javne kuće moraju da izdvajaju po 2% BDP-a za naoružanje, dolaziš do
odnosa od čak 30:1 u korist NATO smradova.
Zato Rusi moraju procentualno da izdvajaju daleko više za naoružanje od zemalja NATO pakta, ne ostaje tu
baš preterano puno za nauku i istraživanja.
Zbog toga NATO kopa i rukama i nogama da naoruža onog ludog qurcosvirača i narkomana, jer kad on pukne, pukao je
praktično i NATO pakt i američka dominacija.
A to će se desiti najkasnije do kraja iduće godine.
Kada NATO pukne u Ukrajini ode $ u Q rac. :ok:

Poslednja izmena:
Kada NATO pukne u Ukrajini ode $ u Q rac. :ok:
Pa neće baš u qurac, ali kad se nafta, gas i struja ne budu više plaćali u dolarima, biće druga priča.
Zasad im prolazi ona Miloševićeva fora - naštampaj para koliko ti treba.
A ni u EU nije mnogo bolje, uskoro će štamparije para da troše više struje i gasa od fabrika...

Rusija je spremna da pregovara sa svim stranama uključenim u rat u Ukrajini, rekao je predsednik te zemlje Vladimir Putin.
On je to kazao za državni kanal Rusija 1, optužujući Kijev i njegove zapadne saveznike da "odbijaju" da pregovaraju, prenosi Gardijan.
“Spremni smo da pregovaramo sa svima o prihvatljivim rešenjima, ali to je na njima – nismo mi ti koji odbijamo da pregovaramo, oni odbijaju", naglasio je ruski predsednik

link

Bilo bi dobro da sednu i dogovore se i završe ovaj
A zbog čega bi bilo dobro? Ukri su pokrenuli točak istorije i sad je krenuo preko njih, treba da ih dobro izgazi da bi sledeći put bili pametniji.

Svako je bio mali, i dok nije sam (namerno, sa izvesnim osmejkom) stavio prst iza vrata nije naučio da se to ne radi.

Ali priznaješ da ste odustali od povratka komunističkih granica iz 1997, a što je bio Putinov zahtev pre batina.
ne mogu da nadjem sad tekst nuklearno pravoslavlje, i nece da sprcaju svabe ne znam sta cekaju ako berbok kaze da su u ratu, ali pazi ovaj naslov:

Путин: Русија води политику која спречава да се злочини попут Холокауста понове

nema sta, rusija drzi vas zlocince, razne "adolfine" na kratkoj uzdi

Poslednja izmena:

Back