Kraj rata? Putin priznao: "Spremni smo"

bas kao

Elita
Poruka
19.830
Pitanje je pre odakle pare najvećem dužniku na svetu.
to se nekad zvalo primarna emisija novca;
sada, mi ameri, kako se dolar ljulja, a opet nema ko da ga zameni i ostatak zapadnih valuta se ljulja jos vise, prebacujemo teziste na industrije evrope i drugih - cuo si vec da zbog nestasice i cene gasa, eu ide ka deindustrijalizaciji, a mi ameri tu profitiramo cak i ako dolar gubi na jacini rezervne valute... dugovi i novac su samo brojevi, a racuna se realna ekonomska/vojna moc

ima tu jos dosta npr. duznicka vs investiociona ekonomija, pa i rat kao investicija, zasto smo doslu u tu fazu, zelenski i mekonel otvoreno priznase, samo oni rekose u demokratiju, jel malo slagase?

bas kao

Elita
Poruka
19.830

dixieland

Domaćin
Poruka
4.659
Ne , Amerika je toliko zaslepljena da od možda i najboljeg saveznika koji je mogao biti u budućnosti - Rusije - pravi sebi protivnika.
.......................................
Kini treba Američko tržište , Americi Kinesko tržište.
Ali kada Rusija ovlada visokom digitalnom tehnologinom i opštim mašinstvom i tehnikom široke potrošnje, stvari će biti malo drugačije.

bas kao

Elita
Poruka
19.830
Ne , Amerika je toliko zaslepljena da od možda i najboljeg saveznika koji je mogao biti u budućnosti - Rusije - pravi sebi protivnika.
ja mislim da se sve radi sracunato, svesni da stari duznicki sistem ne valja, mi ga urusavamo sve vecim stampanjem para da kazemo, i rasipanjem na ratove, inflacija recesija, pa depresija kao pre 100 godina

urusavanje starog mora da se obavi do kraja, pa tek onda kina i juan, ako posle svega sto tek sledi ostanu citavi
saveznistva i trzista, sve to naglavacke, ne uzdaj se u njih

bas kao

Elita
Poruka
19.830
ja mislim da se sve radi sracunato, svesni da stari duznicki sistem ne valja, mi ga urusavamo sve vecim stampanjem para da kazemo, i rasipanjem na ratove, inflacija recesija, pa depresija kao pre 100 godina

urusavanje starog mora da se obavi do kraja, pa tek onda kina i juan
saveznistva i trzista, sve to naglavacke
Ali kada Rusija ovlada visokom digitalnom tehnologinom i opštim mašinstvom i tehnikom široke potrošnje, stvari će biti malo drugačije.
samo vodonik kao buduce gorivo

ves.bole

Poznat
Poruka
7.979
Tu se slažemo 200%.
Da su ameri pametni i da shvate da će ih Kina prestići u svakom pogledu za par godina, da im Indija dahće za vratom,
a da su Rusi već sada zakon za njih što se tiče naoružanja, stvari bi bile daleko jednostavnije.

Ma Kinezi polako preuzimaju primat u svemu, ne zavise oni odavno od američkog tržišta.
I čipovi za Ajfon se ne proizvode u americi, Usrano Kraljevstvo je zadnji TV u boji napravilo pre 15-tak godina, mislim.
Sve je to mejd in Čajna i Tai-Wan.
A Tajvan je uskoro Kina.

Nije baš tako jednostavno.
Ameri opkoljavaju Rusiju sa svih strana, Rusija mora debelo da ulaže u naoružanje i vojnu industriju.
E sad, Amerika ima skoro 13 puta veći BDP od Rusije, jedina koja donekle prati Ameriku je Kina.
I tu Rusi imaju problem sa BDP-om.
Ako računaš da zemlje NATO javne kuće moraju da izdvajaju po 2% BDP-a za naoružanje, dolaziš do
odnosa od čak 30:1 u korist NATO smradova.
Zato Rusi moraju procentualno da izdvajaju daleko više za naoružanje od zemalja NATO pakta, ne ostaje tu
baš preterano puno za nauku i istraživanja.
Zbog toga NATO kopa i rukama i nogama da naoruža onog ludog qurcosvirača i narkomana, jer kad on pukne, pukao je
praktično i NATO pakt i američka dominacija.
A to će se desiti najkasnije do kraja iduće godine.

doppler

Iskusan
Moderator
Poruka
6.997
Tu se slažemo 200%.
Da su ameri pametni i da shvate da će ih Kina prestići u svakom pogledu za par godina, da im Indija dahće za vratom,
a da su Rusi već sada zakon za njih što se tiče naoružanja, stvari bi bile daleko jednostavnije.

Ma Kinezi polako preuzimaju primat u svemu, ne zavise oni odavno od američkog tržišta.
I čipovi za Ajfon se ne proizvode u americi, Usrano Kraljevstvo je zadnji TV u boji napravilo pre 15-tak godina, mislim.
Sve je to mejd in Čajna i Tai-Wan.
A Tajvan je uskoro Kina.

Nije baš tako jednostavno.
Ameri opkoljavaju Rusiju sa svih strana, Rusija mora debelo da ulaže u naoružanje i vojnu industriju.
E sad, Amerika ima skoro 13 puta veći BDP od Rusije, jedina koja donekle prati Ameriku je Kina.
I tu Rusi imaju problem sa BDP-om.
Ako računaš da zemlje NATO javne kuće moraju da izdvajaju po 2% BDP-a za naoružanje, dolaziš do
odnosa od čak 30:1 u korist NATO smradova.
Zato Rusi moraju procentualno da izdvajaju daleko više za naoružanje od zemalja NATO pakta, ne ostaje tu
baš preterano puno za nauku i istraživanja.
Zbog toga NATO kopa i rukama i nogama da naoruža onog ludog qurcosvirača i narkomana, jer kad on pukne, pukao je
praktično i NATO pakt i američka dominacija.
A to će se desiti najkasnije do kraja iduće godine.
Kada NATO pukne u Ukrajini ode $ u Q rac. :ok:

Poslednja izmena:
Poruka
20.033
Rusija je spremna da pregovara sa svim stranama uključenim u rat u Ukrajini, rekao je predsednik te zemlje Vladimir Putin.
On je to kazao za državni kanal Rusija 1, optužujući Kijev i njegove zapadne saveznike da "odbijaju" da pregovaraju, prenosi Gardijan.
“Spremni smo da pregovaramo sa svima o prihvatljivim rešenjima, ali to je na njima – nismo mi ti koji odbijamo da pregovaramo, oni odbijaju", naglasio je ruski predsednik

link

Bilo bi dobro da sednu i dogovore se i završe ovaj
A zbog čega bi bilo dobro? Ukri su pokrenuli točak istorije i sad je krenuo preko njih, treba da ih dobro izgazi da bi sledeći put bili pametniji.

Svako je bio mali, i dok nije sam (namerno, sa izvesnim osmejkom) stavio prst iza vrata nije naučio da se to ne radi.

bas kao

Elita
Poruka
19.830
Ali priznaješ da ste odustali od povratka komunističkih granica iz 1997, a što je bio Putinov zahtev pre batina.
ne mogu da nadjem sad tekst nuklearno pravoslavlje, i nece da sprcaju svabe ne znam sta cekaju ako berbok kaze da su u ratu, ali pazi ovaj naslov:

Путин: Русија води политику која спречава да се злочини попут Холокауста понове

nema sta, rusija drzi vas zlocince, razne "adolfine" na kratkoj uzdi

Poslednja izmena: