Američki načelnik generalštaba: Spremni smo da napadnemo Iran!

Razbucaće ih Iran sa saveznicima

Unapred se radujem
Иран поседује системе који могу да буду врло "неугодни" по САД и Израел па сам мишљења да неће ови бродовима баш превише близу да им прилазе.
Мислим да ће прво да их гађају крстарећим ракетама са бродова (подморница) и из ваздуха по ПВО системима и пратиће стање на терену.
Ако буду успели да иранцима онеспособе добар део ПВО-а кренуће директнијим гађањима из ваздуха са доста веће близине а ако не успеју биће гађање са дистанце.
Овај сукоб би подигао цену нафте сигурно јер постоји могућност да Иран гађа све што плови у Персијском заливу а може да гађа и Саудијске рафинерије нафте и да изазове несташицу нафте.
Ово, како ми се чини, највише би одговарало Русији. Сви би кренули од ње да купују нафту.

Иран поседује системе који могу да буду врло "неугодни" по САД и Израел па сам мишљења да неће ови бродовима баш превише близу да им прилазе.
Мислим да ће прво да их гађају крстарећим ракетама са бродова (подморница) и из ваздуха по ПВО системима и пратиће стање на терену.
Ако буду успели да иранцима онеспособе добар део ПВО-а кренуће директнијим гађањима из ваздуха са доста веће близине а ако не успеју биће гађање са дистанце.
Овај сукоб би подигао цену нафте сигурно јер постоји могућност да Иран гађа све што плови у Персијском заливу а може да гађа и Саудијске рафинерије нафте и да изазове несташицу нафте.
Ово, како ми се чини, највише би одговарало Русији. Сви би кренули од ње да купују нафту.

Iranski sistemi PVO su mobilni

Da bi gađali moraju da se primaknu a iranci imaju supersonično oružje tako da od tog posla nema ništa. I kratkom intervalu izrael nestaje. I sad oni tu nešto balansiraju, prete, mašu kaubojskim šeširima.

Mogu jedino krstarećim raketama da gađaju a tu opet izrael postaje garež. Kako god okreneš izrael će da najebbe.

US orders personnel out of 'dangerous' Middle East as Iran tensions escalate​

President Donald Trump said on Wednesday the US was relocating personnel from the potentially "dangerous" Middle East as nuclear talks with Iran stalled, raising conflict fears. He vowed to prevent an Iranian nuclear weapon amid speculation of Israeli strikes as Tehran threatened to target US bases if conflict breaks out.

"Well they are being moved out because it could be a dangerous place," Trump told reporters in Washington when asked about the reports of personnel being moved.

9 hours ago
source
Iranian military and government officials have already met to discuss their response to a potential Israeli strike, according to a senior Iranian official. The official said that Tehran had devised a response plan that would involve an immediate counterstrike on Israel with hundreds of ballistic missiles.
od tih pretecih stotine balistickih projektila oborice im 99

jedna ce pogoditi magacin papuca izraelske il usa baze...

ti pričaš o neugodi za državu izrael kojoj se prijeti uništenjem nuklearne elektrane na površini veličine vojvodine...to je više od neugode...zatvaranje hormuškog tjesnaca bi uništilo EUi pola planete..inače rusija ima direktivu da ne prodaje naftu državama EU koje podržavaju ograničenja cijene...naftu bi svu kupila kina i prijateljske države.
...
inače koliko mi se čini iza samouvjerenosti irana leži nekakav joker kojeg imaju u rukavu...možda su najzad uspjeli napraviti bombu...

Kad Izrael kaze da ce nekog napasti,to znaci da ce naterati Ameriku da nekoga napadne ili da tome,nekome,zaprete da ce u slucaju odgovora Izraelu,baciti nuklernu bombu na njih.
Koliko se sećam Izrael je više puta napao Iran a SAD su samo jednom. Kad je Tramp ubio Sulju a to je čak bilo u Iraku pa i nije neki napad.

ti pričaš o neugodi za državu izrael kojoj se prijeti uništenjem nuklearne elektrane na površini veličine vojvodine...to je više od neugode...zatvaranje hormuškog tjesnaca bi uništilo EUi pola planete..inače rusija ima direktivu da ne prodaje naftu državama EU koje podržavaju ograničenja cijene...naftu bi svu kupila kina i prijateljske države.
...
inače koliko mi se čini iza samouvjerenosti irana leži nekakav joker kojeg imaju u rukavu...možda su najzad uspjeli napraviti bombu...
Мислим да Иран нема бомбу. Ради на њој али је још нема или бар нема оперативну.
Имају они једну карактерну црту да воле много да се хвале па се често стиче утисак велике самоуверености.
Иранци су мало другачији од Ирачана, озбиљнији су борци али је и Израел јако озбиљан и врло неугодан.
Ако дође до рокања биће богами врло живописно.

Мислим да Иран нема бомбу. Ради на њој али је још нема или бар нема оперативну.
Имају они једну карактерну црту да воле много да се хвале па се често стиче утисак велике самоуверености.
Иранци су мало другачији од Ирачана, озбиљнији су борци али је и Израел јако озбиљан.
Ако дође до рокања биће богами врло живописно.
samlece ih izrael kao svinja masan dzak

uz izrael tu ce biti zestoke snage usa, jbg

uz radikalne islamiste niko od globalnih sila nece stati, mozda recima podrzavati ali umesati se direktno , jok...

Back