Kraj je blizu

Christadelphian

Aktivan član
Poruka
1.554
Opet auto bomba pred sinagogom i to u sred Istanbula!

Mnoga biblijska proroštva opisuju veliku najezdu Izraela koja će nastati u vremenu Hristovog povratka. Ps.83 opisuje okolne nacije Izraela da se udružuju protiv njega, izjavljujući "hodite da ih istrebimo između naroda da se više ne spominje ime Izrailjevo... osvojimo naselja Božija" (Ps.83:4,5,12). Primeti da ova najezda u poslednje dane na Izrael treba nastati kad Izrael bude nacija. Njihov sadašnji prepord u naciju je stoga nužna predigra u ovoj velikoj završnoj invaziji nacije. Biblijski učenici su predviđali preporod Izraela u naciju mnogo godina prije nego što se dogodilo . Stav napadača Izraela ocrtanog u Ps.83 tačno pristaje stavu arapskih suseda Izraela danas. Oni stalno izjavljuju svoju neumoljivu mržnju prema Izraelu, tražeći Jerusalim za sebe kao sveti, islamski grad. Psalam nastavlja sa opisivanjem kako će njihova provala biti izvršena Božijom dramatičnom intervencijom, s ishodom uređenja Svog Kraljevstva širom sveta (Ps.83:13-18).

Mnoga druga proroštva opisuju ovaj isti tok događaja: invaziju Izraela od njegovih arapskih, severnih i drugih neprijatelja, ishodeći Božijom intervencijom sa Hristovim povratkom da uredi Carstvo (pr.Jez.38-40; Dan.11:40-45). [/color Zah.14:2-4 je među jasnijim od njih: "Jer ću skupiti sve narode na Jerusalim u boj, i grad će se uzeti (up.Lk.21:24), i kuće opleniti i žene osramotiti... Jer će Gospod izaći, i vojevaće na narode kao što vojuje na dan kad je boj (tj. On će čudesno intervenisati u svetskim aferama kao što je činio i pre). I noge će njegove stati u taj dan na gori Maslinskoj koja je prema Jerusalimu sa istoka"
Velika najezda na Izrael može nastati u bilo kom trenutku sada, sa danom rastućom brzinom ratnog stanja i političke akcije. Nije dobro razmišljanje da čekamo do najezde da bi se odazvali jevanđelju, imajući na umu Pavlove reči: "Dok još budu govorili: Mir i sigurnost, zadesiće ih iznenadna propast" (1Sol.5:1-3). Nikada nećemo biti u stanju da tačno označimo vreme kada će se Hrist vratiti; jedino znamo da je povezano sa najezdom na Izrael sa severa, i da će ova najezda skoro biti. Možda će biti i drugih najezdi na Izrael pre one o kojoj govore proroštva koja smo razmatrali; ipak učenici Biblije će nastaviti da pažljivo motre stanje Izraela. Mi znamo da će konačno Bog intervenisati da Hristove noge stanu na Maslinsku goru. Sa ovog istog brda Hrist je uznesen na nebo, i na njega će se i vratiti. "Ovaj Isus koji je od vas uznesen na nebo isto će tako doći kao što ste videli da odlazi na nebo", anđeli su rekli učenicima kako su stajali na gori, zablenuti u svog Gospoda koji se uznosio (Dela.1:9-12).
 

Back
Top