kozmetika

Evo pitanje za moju sestru koja muku muci sa licem - 31 godina, masna koza lica, podlozna aknama i crvenilu, jedini efekat antiage krema koje je do sada probala je bio da joj se lice jos vise masti...
Sta savetujete?
I za hanibal77- ja ne znam razliku izmedju fluida i kreme, pa ako mozes pojasni.
Hvala :-)

Opadanje kose je situacija koja zahteva odlazak kod dermatologa da bi pregledom utvrdio dijagnozu i samim tim odredio terapiju. Ne znam da li je i danas aktuelno (bilo je pre godinu dana) da se u pojedinim apotekama nekoliko puta mesecno organizuje dolazak strucnog lica - predstavnik prodaje italijanske firme koja se bavi problemima koze glave - i na licu mesta uradi pregled i ogmah preporuci terapija. Cula sam da su ljudi bili zadovoljni, sad sve zavisi od problema do problema - koliko je izleciv ili ne. Mislim da se firma zove Roche (nisam sigurna ali moze da se proveri u apotekama).
Obicno problemi vezani za poremecaj koze glave su mukotrpni i lecenje traje duze vreme, ali nije pravilo - i ako se na vreme reaguje po uputstvima ima pomoci.
E sad, za Vichi ne znam, opet svaka firma hvali svoje preparate i Revlon, Redken, Fitogal i svako preporucuje po nekim svojim iskustvima a svako ima problem svoje vrste, itd...

Danas mi je bas jedna prijateljica rekla da joj je frizerka preporucila obican sampon od breze ili koprive, uljane AD kapi i jos nesto , cini mi se sampon u apoteci sto je za, opet ne znam tacno da ne lupam, ali ima veze za opadanje kose.I kako joj je rekla da umesto drugih sampona time pere kosu neko vreme..Mada sto kaze cura iznad mene , mozda bi trebalo da se obratis lekaru ako pak nije to tolika drasticna promena, mozda period pa opada malo vise nego inace , da se konsultujes i sa frizerom.

Nalence, sampon od breze ili neki bebi sampon,kolicina 400ml, dodaju se AD kapi,jedna bocica, ampula vitamina E i rastvor pantelola (kupis u apoteci) i time peres kosu.Obavezno promuckaj, pre upotrebe!

Isprobala sam i znam mnoge koji su probali i zadovoljni su;)

Nalence, sampon od breze ili neki bebi sampon,kolicina 400ml, dodaju se AD kapi,jedna bocica, ampula vitamina E i rastvor pantelola (kupis u apoteci) i time peres kosu.Obavezno promuckaj, pre upotrebe!

Isprobala sam i znam mnoge koji su probali i zadovoljni su;)

E bas to Pantelol :ok:
Ma znala sam da je na slovo P ali nikako da se setim celog naziva pa rekoh da ne lupam dalje.
Recept si napisala tacno
pa ko zeli neka proba ne moze da skodi.;)

imam problem sa opadanjem kose i ne znam sta da radim i sta da koristim. da li neko moze da mi kaze kakav je ovaj Vichy sampon i ampule?
Ja sam prosle godine u ovo vreme primetila da mi kosa dosta opada,najpre sam mislila ajde jesen je,ali kada mi je i frizerka rekla da mi se na temenu bas proredila - prepala sam se.I pravac dermatolog.
Pregled pa onda uzimanje uzorka dlake sa svih delova skalpa i kada su rezultati bili gotovi(isti dan,vrlo brzo) prepisan mi je sampon, i Pilfud losion.Kroz 4 nedelje se situacija poravila,uvidjala sam mladu kosu,i kontrola je to potvrdila.Sada koritim Dercos Vichy sampon i ampule za zene.Zadovoljna sam.Mnogo mi manje opada kosa i prilkom cesljanja.

Back