gost 435342
Domaćin
- Poruka
- 3.177
Šta koristite od opreme za brijanje, parfema, proizvoda za kosu i telo....
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Šta ti predlažeš? Imaš li neke sugestije iz ličnog iskustva? Ja obožavam skoro sve od Hugo Boss , R.CavalliŠta koristite od opreme za brijanje, parfema, proizvoda za kosu i telo....
Braun oprema za brijanje tu je Braun serija 9 , za sisanje ide isto braun HC serija 5 (pogotovo kada je podivljao kovid , poceo sam da se sam sisam)Šta koristite od opreme za brijanje, parfema, proizvoda za kosu i telo....
U svemu si u pravu... mada ja nesto i ne vidjam ni dalje muske kreme za lice...dobro i ne gledam...ali nisu uocljive...jedino Nivea proizovdi bas imaju musku u zensku liniju u svemu...Od 44. godine -- a to je s velikim zakašnjenjem, posebno pošto sam živeo u tropima gde koža brže stari -- počeo sam, na preporuku, da koristim noćnu kremu protiv bora pre spavanja. Ne znam zašto smo mi muškarci toliko glupi da ne razumemo da to treba početi mnogo ranije, bar sa 35. Namažeš noću tanak sloj i mnogo bolje koža izgleda. Naravno, postoje i dnevne kreme i nekakve ampule, ali to mi je već preterano i ne koristim.
Ranije nije ni bilo posebnih za muškarce (a muška koža je 1-1,5 mm deblja od ženske i potreban je drugačiji tretman), jer je sva kozmetika za muškarce bila fokusirana samo na metroseksualne dečake od 18 do 29 godina. Preko 35 si bio deda koji nikog ne intersuje. Sad je populacija planete ostarila, industrija je shvatila da smo izvor zarade... dakle sad ima krema protiv bora baš za muškarce i korisim dve vrste na smenu, jednu dok se ne istroši pakovanje pa kupim drugi brand. I moram da priznam da sad u kasnim 50im imam manje bora na licu nego pre 15 godina.
Pošto se ne brijem nego bradu šišam mašinicom za šišanje kose, ne koristim ništa za brijanje i posle brijanja. Koristim kremu ili mleko za telo povremeno, mahom leti kad se koža više suši, posle bazena ili mora (ove godine nisam bio na moru a na bazenu sam bio 6-7 puta).
Za higijenu Baleine (DM brand) šampone i tuš gelove, dobra pH vrednost, neiritirajuće itd, trenutno ih imam 6 vrsta, njih za razliku od kreme za bore menjam svaki dan, i kad god svratim u DM uzmem neki, a imam i još 3 neka gela koji nisu Baleini, jedan onaj italijanski kako se zvade, ima ga preko 40 godina, velika su pakovanja, svetlo plave boje (je l' beše Felče Azuro? tako nešto), i još neke dve vrste. Ovo je izuzetak, nisam skoro imao čak 9 različitih tih gelova i šampona, obično po 2+2 ali sad se nakupilo.
Za kosu, pošto sam kako rekoh u svojim 50-im, pijem kompleks vitamina B (žute tablete, 50 komada na tabli) i vitamin D u kapima. U moje vreme jedini probelm s kosom je to što se tanji, kod mene na temenu, to mi je baš bezveze, ako već mora da se ćelavi, bolje da krene sa veliki zaliscima. I opet, otkad uzimam te vitamine (3 godine, trebalo je možda ranije), kosa na temenu je ojačala.
Nivea jeste jedan od brandova koje koristim. A Felce bude ponekad u Maxiju na sniženju od 30-40% pa tad i uzmem, kad idem po jogurt i hleb.U svemu si u pravu... mada ja nesto i ne vidjam ni dalje muske kreme za lice...dobro i ne gledam...ali nisu uocljive...jedino Nivea proizovdi bas imaju musku u zensku liniju u svemu...
a Felce Azzurraod kada to nisam mirisalaaa
Ti baš vodiš računa o sebi.Nivea jeste jedan od brandova koje koristim. A Felce bude ponekad u Maxiju na sniženju od 30-40% pa tad i uzmem, kad idem po jogurt i hleb.
Samponi iz iskustva head and shoulders sa confitionerom, ima muška linija, mada može unisex, kupke ili gel uglavnom italijanski Felce azurra ili Derma protect, pene takođe italijanske ima raznih, gillette i nivea mi uopšte ne odgovaraju, brijač gillette Fusion progliede ubedljivo najbolji, aftershave neki alkoholisani koji sprečava iritaciju, ima raznih, parfem, sta znam ne koristim ih mnogo str8 trenutno koristim, antiperspirant loreal ili nivea, većinu skupljih proizvoda iz iskustva za muškarce nisu preterano kvalutetna, osim skupljih parfema.Šta ti predlažeš? Imaš li neke sugestije iz ličnog iskustva? Ja obožavam skoro sve od Hugo Boss , R.Cavalli
Ma jok. Kakve tabele? Samo te kreme za bore namažem uveče, kupim sledeću kad se jedno pakovanje isprazni i gledam da ne bude uvek isti proizvođač. I vitamine uzimam uveče sa suplementima (selen i cink) i lekom koji već neko vreme moram redovno da uzimam jednom dnevno, a lekarka mi je rekla da je najbolje da pijem pred spavanje (mada u štampanom uputstvu piše "posle obroka").Ti baš vodiš računa o sebi.
Praviš li tabelu šta i kada koristiti ili ti je sve postalo rutina?
nikada nisam obracala paznju...vidi stvarno...uglavnom je sve EDTA što se tiče muškog Eau de toilette (nije "parfem", pravi Eau de parfum se nikad nije ni pravio za muškarce, samo za žene i to vrlo retko, to je minimum 6 puta koncentrovanije od Eau de toilette), najbolji za koji ja znam za preko 40 godina korišćenja tih nekih kupovanih po aerodromima je bio sada discontinued (ne znam kako se ovo kaže na srpskom? povučen iz proizvodnje? ukinut?) Iquitos.
To je bilo nešto neverovatno, miris najbolje vegetacije iz amazonske džungle, i od 1987. do 1993. sam isključivo to koristio, bilo je vrhunsko ali se nije mnogo prodavalo, jer je bilo ultraegzotično, zato su i prekinuli da ga prave. I taj prestanak proizvodnje je bio jeziv.
Jedno vreme su postojale zalihe koje su mogle da se nađu do neke 1997. redovno, a kako je vreme prolazilo po sve zabačenijim radnjicama koje nisu deo lanaca i do 2002, ali posle mnogo vremena čak i ako negde još ima neka neotvorena bočica proizvedena pre četvrt veka, to ipak više nije to. Sve se promeni...
https://www.fragrantica.com/perfume/Alain-Delon/Iquitos-5474.html
To sve nešto za elitu.nikada nisam obracala paznju...vidi stvarno...uglavnom je sve EDT![]()
a bas zao za te nice parfeme... zanimljive note ovaj tvoj
Iquitos od Alain Delon je drveni chypre miris za muškarce. Iquitos je predstavljen 1987. Parfem je kreirao Gerard Anthony. Gornje note su Voćne note, Zelene note, Korijander, Cvijet muškata, Mandarina i Limun; srednje note su Ruža, Aldehidi, Med, jasmin, Ylang-Ylang, Đurđevak, Džumbir, Kardamon i Korijen irisa; bazne note su Cibetka, Mahovina, Koža, pačuli, Sandalovo drvo, Kokos, mošus, Amber, Vanilija, vetiver i Kedar.
mislis na parfem?To sve nešto za elitu.
Da, ja sam zadovoljan sa str8, znam da ima boljih, ali retko ih koristim. Kada nađem devojku, pustio bih nju da izabere, draže mi je da se njoj sviđa.mislis na parfem?
koji se tebi svidja?
a STR8 secam se jos od pre 15 godinaDa, ja sam zadovoljan sa str8, znam da ima boljih, ali retko ih koristim. Kada nađem devojku, pustio bih nju da izabere, draže mi je da se njoj sviđa.
Ima mnogo mirisnih nota. Svi imaju snažan miris, a nižu cenu, ima ih u dm, lilly i lokalnim drogerijama.a STR8 secam se jos od pre 15 godinanesto mi je u glavi zeleni i crveni...ima toga jel?
mislim da je tesko promasiti sa muskim mirisima...uglavnom su svi svezi...ili se oseca koza, sandalovina, amber, paculi, kedar...Ima mnogo mirisnih nota. Svi imaju snažan miris, a nižu cenu, ima ih u dm, lilly i lokalnim drogerijama.
Kod muškarsca parfemi nisu problem, jedino preparati za brijanje, dok kod žena svaka žena ima nežnu kosu, osetljivu ili tanju kožu i različit osećaj za mirise tako da vi morate mnogo više da vodite računa u izboru od nas muškaraca.mislim da je tesko promasiti sa muskim mirisima...uglavnom su svi svezi...ili se oseca koza, sandalovina, amber, paculi, kedar...
meni se vecina muskih parfema svidja...
kod zenskih bas ima zagusljivih, preslatkih, precvetnih, itd...
sve ti znasKod muškarsca parfemi nisu problem, jedino preparati za brijanje, dok kod žena svaka žena ima nežnu kosu, osetljivu ili tanju kožu i različit osećaj za mirise tako da vi morate mnogo više da vodite računa u izboru od nas muškaraca.
Niko ne zna sve samo sam radoznao.sve ti znaskao da ti je duplo godina
![]()
Kad je postojao, on je koštao koliko i drugi, ne najjeftiniji, ali ni najskuplji, neki prosek, mislim da su tad skoro svi bili oko 70-80 DEM u frišopovima. I bio je fantastičan.To sve nešto za elitu.