Pokloni za 8 mart

Zašto su svi dobri, stari običaji odjednom postali glupi?
nisu postali glupi, oduvek su i bili glupi!
kao što sam već napisao prethodne godine uoči 8. marta...

u Nemackoj se 8. mart obelezava kao Mrdjunarodni dan zena, ali u potpuno drugom smislu u odnosu na Srbiju. Poenta je zapravo politicka ravnopravnost zena, pravo na rad, pravo na glas.
Nema nikakve pompe tog dana, ne poklanjaju se pokloni majkama, zenama, babama, uciteljicama i sl. Za sve ove godine koliko sam u Nemackoj, jednom je samo bilo na 8. mart da je predstavnik sindikata cekao na ulazu u firmu sa kofom punom ruza i svakoj koleginici poklonio po jednu, a mnogima posebno mladjima je morao i da objasnjava da je 8. mart i sta on predstavlja.

Zašto su svi dobri, stari običaji odjednom postali glupi?
zato što kada je Stojko išao na škola sa ostali ćaci mi smo za osam mart pola bojkotovali judejsko kapitalistički praznik jer nikad nisu pričale o položaju žena u islamu nego samo tamo gde već mogu da zajebavaju

naravno devojčice su kupile cvet razrednoj i počele da nas prozivaju a bar vama ženama nije problem da pričate jedno te isto ko pokvarena ploča mi muškarci uopšte nismo takvi

da bih prekinuo prepiranje ja sam obećao tu nekim alapačama da ćemo i mi doneti razrednoj adekvatan poklon i ja sam kupio sapun na kom je nacrtana ruža

naravno devojčice ne bi bile to što jesu kad ne bi razmišljale zašto baš sapun

- da se okupa da ne smrdi

zato što kada je Stojko išao na škola sa ostali ćaci mi smo za osam mart pola bojkotovali judejsko kapitalistički praznik jer nikad nisu pričale o položaju žena u islamu nego samo tamo gde već mogu da zajebavaju

naravno devojčice su kupile cvet razrednoj i počele da nas prozivaju a bar vama ženama nije problem da pričate jedno te isto ko pokvarena ploča mi muškarci uopšte nismo takvi

da bih prekinuo prepiranje ja sam obećao tu nekim alapačama da ćemo i mi doneti razrednoj adekvatan poklon i ja sam kupio sapun na kom je nacrtana ruža

naravno devojčice ne bi bile to što jesu kad ne bi razmišljale zašto baš sapun

- da se okupa da ne smrdi
Nisam od tebe tražila istoriju praznika, jer je svi mi znamo, već postavila jednostavno pitanje, zašto u svemu tražite neku suštinu, zašto jednostavno ne pustite da nešto lepo, ostane lepo....

Back