kozmetika,vase preporuke i iskustva

U toku leta...

• idem u solarijum

• stavljam kreme za samotamnjenje

• puštam da prirodno pocrnim

Rezultati ankete su vidlјivi nakon glasanja.
Dok ne resis problem sa bubuljicama ne bi trebalo da koristis nista drugo i nikako neko brdo preparata koji se medjusobno potiru. Imala sam isti problem godinama, imam 24, i dok nisam krenula na tretmane i pocela da koristim samo ono sto su mi rekli nisam uspevala da resim problem. Pogotovo ako imas i mitisere odnosno komedone, onda obavezno kod kozmeticara, naravno nekopg dobrog da te ne bi unistio. Ja sam imala i po vratu brdo nekakvih bubuljica i po celu i svuda i verovala svakakvim preparatima medjutim nista. Kada sam krenula na tretmane dugo sam koristila samo neki losion koji su mi dali dok se cela ne izcistim i tek kasnije sam pocela i sa hijaluronskom kremom za profesionalnu upotrebu koju kpujem kod njih, kod kuce sama radim jednom u pet dana piling i koristim neke maskice ali je to samo za kucnu negu i odrzavanje a glavno je kozmeticar. Veruj mi neces se pokajati. Ali obavezno gde su profesionalci. Ovi moji jesu i uverila sam se sama a nisu nerealno skupi kao recimo Jasna koja koristi istu kozmetiku.

Svaki tip kože je priča za sebe, nekada najskuplja krema izazove najgore iritacije. Ono što pravi problem su preosetljivost kože na aditive, stabilizatore i konzervanse kojih ima više što je krema skuplja. Inače izbegavajte kreme sa vitaminom C jer je statistika pokazala da su žene na ovom podneblju jako osetljive. Svi losioni i tonici za masnu kožu su suviše agresivni tako i kada znate nešto više o tome teško je naći odgovarajući. Izbegavajte antiperspirante koji sadrže aluminijum sulfat. Ne nanosite hidrantne kreme po hladnom vremenu jer proširuju pore, a verovale ili ne najefikasniju kremu naći ćete u nekoj apoteci koju sami prave. Mora se voditi računa i o čuvanju.

Dok ne resis problem sa bubuljicama ne bi trebalo da koristis nista drugo i nikako neko brdo preparata koji se medjusobno potiru. Imala sam isti problem godinama, imam 24, i dok nisam krenula na tretmane i pocela da koristim samo ono sto su mi rekli nisam uspevala da resim problem. Pogotovo ako imas i mitisere odnosno komedone, onda obavezno kod kozmeticara, naravno nekopg dobrog da te ne bi unistio. Ja sam imala i po vratu brdo nekakvih bubuljica i po celu i svuda i verovala svakakvim preparatima medjutim nista. Kada sam krenula na tretmane dugo sam koristila samo neki losion koji su mi dali dok se cela ne izcistim i tek kasnije sam pocela i sa hijaluronskom kremom za profesionalnu upotrebu koju kpujem kod njih, kod kuce sama radim jednom u pet dana piling i koristim neke maskice ali je to samo za kucnu negu i odrzavanje a glavno je kozmeticar. Veruj mi neces se pokajati. Ali obavezno gde su profesionalci. Ovi moji jesu i uverila sam se sama a nisu nerealno skupi kao recimo Jasna koja koristi istu kozmetiku.

ja sam bila kod dermatologa i koristim skinoren na mjesta gdje mi izlaze akne, klindamicin losion i ona mi je preporucila da koristim neku hidratantnu kremu za dan (avene hidro balance ili tako nesto ali se meni avene ne svidja pa sam zato i trazila savjet na forumu).
a sto se tice "borica" rekla je da je to skroz ok ( jer nemam bore oko ociju!!!) vec mi
je samo preporucila da izaberem nesto sto nije prejako,odnosno da ima oznaku 25+
i da pocela sam sa tretmanima u salonu i jako mi prijaju.
sve preporuke za prvu kremicu za bore su dobrodosle

Naravno da sam isla kod dermatologa i davali su mi nekakve preprate koji nisu doneli ama nikakve rezultate. Imam one potkozne, a one su na hormonalnom nivou, sad sam se preselila u drugu zemlju pa cu morati da potrazim ovde dermatologa pa se iskreno nadam da ce mi se srediti situacija. Ludim.

jesam i ekstra je!!!!!!

neko je rekao da je Eucerin jako dobar brend i ja bi da probam.
u poslednje vrijeme mi se zamastila koza pa sam i bubuljice cak dobila.
zamolila bi one koje imaju iskustva sa E da kazu jel pomoglo?
preporucite mi neku kremicu za prve borice(nadam se da ce jos dugo da budu i jedine), nije bitno koliko kosta ako ima efekta. inace imam25godinica

Hvala mary ny!!! Bilo mi je bitno da znam da je taj puder namenjen kombinovanoj kozi, jer je moja upravo takva, T zona sredina obraza su mi masniji, a ostalo suvo....Bas neki nezahvalan tip koze!A i da se ne sakuplja puder na odredjenim mestima na licu, vec da se ravnomenro nanosi....
Inace, procitala sam u jednom od tvojih ranijih postova da koristis klindamicin losion kao i Avene kozmetiku...Takodje mi je ista terapija, ako se to tako moze nazvati, mada ja koristim Avene gel na bazi termalne vode za ciscenje i umivanje, klindamicin losion 1% i ako mi izadje po neka potkozna akna na nju stavim mixturu albu(obicnu, bez klindamicina). Ja sam, iskreno, zadovoljna Avene gelom za umivanje! On jeste za masnu kozu i nakon umivanja sa njim koza pocne da se peruta na mestima gde je suva, ali zato on ide u paru sa Avene losionom...u paru su savrseni!!! Ja sam bas imala problem sa aknama, doduse izadju mi 2-3 na sred obraza, i uspesno sam ih resila sa pomenutim tretmanom!

A da probas sa kontracepsijom?

Tamigo, Slazem se sa okatom po pitanju predloga da pocnes sa kontracepcijom, to ce ti dosta pomoci! Mada bi ti moj savet bio da nikako ne uzimas kontraceptive na svoju ruku, vec da se konsultujes sa svojim ginekologom i da obavis neophodne analize! Jer, ne odgovaraju svakom odredjene vrste kontraceptivnih pilula...a analize krvi ce ti pomoci da odaberes prave pilule, one koje odgovaraju tvom organizmu.

Hvala mary ny!!! Bilo mi je bitno da znam da je taj puder namenjen kombinovanoj kozi, jer je moja upravo takva, T zona sredina obraza su mi masniji, a ostalo suvo....Bas neki nezahvalan tip koze!A i da se ne sakuplja puder na odredjenim mestima na licu, vec da se ravnomenro nanosi....
Inace, procitala sam u jednom od tvojih ranijih postova da koristis klindamicin losion kao i Avene kozmetiku...Takodje mi je ista terapija, ako se to tako moze nazvati, mada ja koristim Avene gel na bazi termalne vode za ciscenje i umivanje, klindamicin losion 1% i ako mi izadje po neka potkozna akna na nju stavim mixturu albu(obicnu, bez klindamicina). Ja sam, iskreno, zadovoljna Avene gelom za umivanje! On jeste za masnu kozu i nakon umivanja sa njim koza pocne da se peruta na mestima gde je suva, ali zato on ide u paru sa Avene losionom...u paru su savrseni!!! Ja sam bas imala problem sa aknama, doduse izadju mi 2-3 na sred obraza, i uspesno sam ih resila sa pomenutim tretmanom!

ne ja sam rekla da sam koristila avene hidratantnu kremu i klindamicin (plus skinoren),
a taj avene gel i losion nisam probala.
ako koristis avene gelosion poslije njihovog gela za umivanje kad onda koristis klindamicin?:confused:

ne ja sam rekla da sam koristila avene hidratantnu kremu i klindamicin (plus skinoren),
a taj avene gel i losion nisam probala.
ako koristis avene gelosion poslije njihovog gela za umivanje kad onda koristis klindamicin?:confused:

Sorry!:roll:
Ja sam te pogresno razumela!
Pa ujutru lice umijem gelom Avene, pa onda nakon par minuta nanesem klindamicin losion, ali samo na delove gde imam aknice ili bubuljice.Ako se sminkam, pre sminke, a posle nanosenja klindamicina namazem hidratantnu kremu. A uvece kada skidam sminku skidam je istim gelom Avene, ali nakon gela nanesem njihov tonik (losion) i eventualno mixturu albu na bubuljice i akne. I to je to!
Klindamicin losion koristim po potrebi jednom dnevno i to samo ujutru.
on je na bazi antibiotika i ne treba se stalno mackati sa nim, a pogotovo ne na celo lice!

Tamigo, Slazem se sa okatom po pitanju predloga da pocnes sa kontracepcijom, to ce ti dosta pomoci! Mada bi ti moj savet bio da nikako ne uzimas kontraceptive na svoju ruku, vec da se konsultujes sa svojim ginekologom i da obavis neophodne analize! Jer, ne odgovaraju svakom odredjene vrste kontraceptivnih pilula...a analize krvi ce ti pomoci da odaberes prave pilule, one koje odgovaraju tvom organizmu.

Pa to sam i mislila kad sam rekla da cu se prvo konsultovati sa doktorom, odnosno ginekologom, nikad ne uzimam nista na svoju ruku.

Bilo j na nekoj od tema ali ja nisam kopala.. Zna li neko gde da nađem one roll on voskove za depilaciju, bilo je u Nemanjinoj iznad bolnice Sv.Sava ali ne znam jel to još postoji... Znate one kao prirodne pa ima 100 vrsta i boja...

Ta radnja u kojoj si kupovala vosak za hladnu depilaciju se sada nalazi u Novopazarskoj 46, ugao sa Maksima Gorkog. taj vosak mozez naci i u Lily drogrijama, mislim da kosta oko 150 din.

chekaj probala si celu liniju ili samo neshto od toga?ne znam shta tachno da kupim..8):razz:

Ja sam probala celu liniju, znaci sampon, balzam, pakovanje i sprej. Nije lose, ali ne moze da se poredi sa fenom i debelom cetkom. I ako prilikom bas svakog pranja stavljas pakovanje (koje se inace ne ispira) kosa gubi sjaj i postaje nekako suva. Bar je tako samnom bilo.

Back