Šta...??? Genocid?Иди величај и геноцид у Сребреници. Па исти четници су побили те исте исламске терористе.

Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Šta...??? Genocid?Иди величај и геноцид у Сребреници. Па исти четници су побили те исте исламске терористе.
Nije bas, imas saradnje cetnika i ustasa u borbama protiv partizana . Iz tog kraja, tj mog, cetnike niko ne voli, a takva je bila vecina i Srba u Jasenovcu ... Tako je bilo, danas je to malo drugacije, i ako mene pitas, jako zalosno, jer na ustrb cega pisati po kostima predaka koji su toliku zrtvu podnijeli ?
I nije sav kraj bio Srpski, bilo je i Muslimana, i nesto manje Hrvata .... u svakom slucaju bio je komunisticki izrazito, a u sastavu komunista je logicno bilo najvise Srba .... Muslimani su se vecinom u tom kraju hvatali domobrana, dok jedan dio bio je u ustasama, a jedan u partizanama
КозорчаниОдвратна си. Козорчани су убијани зато што су Срби, а не зато што су били комунисти. Ако су усташе убијали људе и слали их у концентрационе логоре зато што су били комунисти, прилично је иронично да он није убио ниједног од врха комунистичке партије и војних вођа, зар не? Смешно је и то што су сваког четничког вођу убили или комунисти или усташе, али је Титу било дозвољено да слободно шета Бихаћем 18 месеци, док су његови кумови Велебит, Поповић и Ђилас гледали оперу са НАЦИСТИМА у центру Загреба неколико месеци после офанзива Козаре.
Шта је са Старим Бродом? Шта је са Јуре Францетићем и његовом црном легијом која је снабдевала оружјем и координирала нападе са партизанима и локалним муслиманским усташама на 10.000 српских избеглица које су бежале преко Дрине. Шта је са 6000 невиних који су умрли? Шта је са тим истим муслиманским усташама који су се придружили партизанима 18 месеци касније? Шта је са заједничким нападом Парићана и усташа на 10.000 Црногораца и њихових породица? Партизани у Хрватској су се побринули да ти четници и њихове породице погину у Јасеновцу пре него што стигну до границе, али из неког разлога нису блокирали пут нацистима који су се повлачили из Грчке или 100 хиљада усташа на једном путу од Загреба до Аустрије.
Ако има нешто добро у рату 90-их и стварању Републике Српске, то је искуство оних хероја са Козаре (народа, а не руководства) да нам је помогао да се ујединимо иза српства. У то време није било Тита који би помогао у убијању наших родитеља иза наших леђа, а онда је манипулисао нама да се боримо против оних који су били из наше породице који су преживели.
Жао ми га. Био је само дете. Мора да је био једно од десет хиљада сирочади које су дали хрватским родитељима и одгајали да мрзе свој народ, зар не?Козорчани
Ja ti pricam sta ja znam iz svog kraja gdje zivim, a moj djed koji je kao jedno od djece sto je sa materom bilo na Kozari je kasnije postao policajac koji je ganjao cetnike po Hercegovini![]()
Nije otac, no djed, koji se vratio sa Kozare u za paljenu kucu, sa majkom i tri sestre .... dva starija brata su mu bili u zarobljenistvu, jedan od njih cak u njemackoj.Жао ми га. Био је само дете. Мора да је био једно од десет хиљада сирочади које су дали хрватским родитељима и одгајали да мрзе свој народ, зар не?
Претпостављам да је ваша породица две генерације у потпуном преобраћењу у ваш коначни облик: антисрби . Мора да су медицинске сестре у Старој Градишки добро обавиле посао са твојим татом.
Ваше данашње домаћинство вероватно веома подсећа на то како су изгледале породичне куће у Љубичићу, Имотском, Метковићу итд. почетком 1900-их.
Још једна генерација која преноси вашу мржњу и ваша породица ће бити више усташе него усташе. Да ли је због тога ваш отац отишао у Херцегвину? Убијати Србе са усташама?
Umjesto sto laprdas, otidji na Kozaru, pogledaj muzej ....
Od mog djeda braca su zavrsili kao funkcioneri u rodnom gradu .... ko zna zasto su iskustva takva, nesto imaРадујем се што ћу посјетити Градишку и одати почаст невиним Србима који су тамо страдали. Укључујући шест чланова моје колонисте, Солунског добровољца, породице Жандермер из Западног Срема који су сакупљени као стока и послани тамо да умру крајем 1941. Није било ни важно што је половина била удата за Хрвате и Немце (или су пола Хрвати). И даље су послани тамо да умру.
Мој дјед, који је цијели рат провео као заробљеник у Сарајеву, изгубио је мајку, два стрица, два брата и три прва рођака у логорима Јасеновац и заробљенвство у Њемачкој. Скоро цела породица која се с њим доселила из Далмације у Славонију почетком 1920-их је збрисана.
Али, да буде још горе, комунисти су се према остатку породице који су преживјели понашали једнако лоше као и усташе. Двојици рођака који су били у робству од априла 1941 није било дозвољено да се врате у Југославију јер су сматрани непријатељима револуције.
А они који су остали поново су затворени 1948. године под претпоставком да су за Стаљина.
I apologize if I said anything hurtful. We come from the same cloth and both of our families have the same shared experience. We shouldnt argue because thats exactly what Tito wantedOd mog djeda braca su zavrsili kao funkcioneri u rodnom gradu .... ko zna zasto su iskustva takva, nesto ima
извини ако сам рекао нешто увредљиво. Потичемо из исте тканине и обе наше породице имају исто заједничко искуство. Не треба се свађати, јер је то управо оно што је Тито желио.Знам за приче о 'четницима' из Босанске Крајине који су повремено сарађивали са усташама -- и осуђујем их од срца.Od mog djeda braca su zavrsili kao funkcioneri u rodnom gradu .... ko zna zasto su iskustva takva, nesto ima
Када се то вријеме зла кроз филмове, документарне и игране, обрађује пожељан је критичкији приоступ, сагледати колико су кроз документарац вјеродостојно приказани догађаји и личности, да ли се тежило истинитијем приказу, како је вршен избор шпа обрадити те која је сврха серије.Pogledaj prvih 20 minuta. Ja ko je dobra serija. Ovaj Istoricar Hrvoje Klašić je sve pogodio.
Имате ли неке чланке или књиге које демантују лаж о 'четницима на Козари'? Волео бих да прочитам.Како је већ постало уобичајено у неким не тако давно прошлим временима, и период ендехатије се настоји "замаглкити", прича разводнити, изокренути улоге, некако кривица и "гријех" прикалемити и Србима, па се појавила одвратна лажна мантра како су у злодјелима над српским народом на Козари учествовале и неке четничке јединице. И неоусташка одвратна лаж, никакви четници нити су учествовали на било који начин у тим операцијама нити је то било уопште могуће (још само очекујемо лаж да су Јасеновац држали четници у којем су убијали јадне Хрвате), огавна лаж својствена само неоусташким болесницима које никако није разумно доживљавати нормалним људима, укључујући и ове неоусрашке тролове на крсти.
Пази да би ти, ја или било ко нешто демантовао, мора тај којег демантујемо прво да поткријепи неким фактима, чињеницама своју тврдњу. Да бисмо знали шта демантујемо. За тврдњу без било каквих чињеница и која је измишљотина, лаж, фикција клеветника довољно је рећи да су лажи, а овдје јесу лажи, када тај који износи тврдње изнесе и на чему их заснива, погледаћемо има ли основа.Имате ли неке чланке или књиге које демантују лаж о 'четницима на Козари'? Волео бих да прочитам.
Савршено сте одговорили. Само сам хтео да читам од некога ко има много боље разумевање о овој теми од мене. слажем се 100%Be careful that in order for you, me or anyone to deny something, the one we are denying must first support his claim with some facts.
Koliko sam ja shvatio, ti živiš van naših krajeva?Радујем се што ћу посјетити Градишку и одати почаст невиним Србима који су тамо страдали. Укључујући шест чланова моје колонисте, Солунског добровољца, породице Жандермер из Западног Срема који су сакупљени као стока и послани тамо да умру крајем 1941. Није било ни важно што је половина била удата за Хрвате и Немце (или су пола Хрвати). И даље су послани тамо да умру.
Мој дјед, који је цијели рат провео као заробљеник у Сарајеву, изгубио је мајку, два стрица, два брата и три прва рођака у логорима Јасеновац и заробљенвство у Њемачкој. Скоро цела породица која се с њим доселила из Далмације у Славонију почетком 1920-их је збрисана.
Али, да буде још горе, комунисти су се према остатку породице који су преживјели понашали једнако лоше као и усташе. Двојици рођака који су били у робству од априла 1941 није било дозвољено да се врате у Југославију јер су сматрани непријатељима револуције.
А они који су остали поново су затворени 1948. године под претпоставком да су за Стаљина.
Ma je li? Što onda ne zabraniše Jasenovac?