KOVRDŽAVI BIŠON

Izbaci tepih!!! Ja od kako imam ljubimce nemam tepihe :) Mogla sam da biram- beli vuneni debeli tepisi koje obožavam ili ljubimci i izabrala sam-ljubimce i parket! :)))

ODLICAN IZBOR!!
Klizav parket za ljubimca kome to nije normalna podloga. Deformacija kukova, plus krivljenje nogu.
Isto kao kada bi ti od sad pa na dalje sve vreme provodila na ledu.
Jako lose!
Ja sam od kada imam njih dvoje, dodala i pokrila i to sto je bilo otkriveno.
S obzirom da mi je pas piskio do 9 meseci po tepihu, s tepihom sam se pozdravila i redovno ga nosim na pranje. Mnogo mi je to jeftinije nego lecenje psa u malo poznijem dobu.

ODLICAN IZBOR!!
Klizav parket za ljubimca kome to nije normalna podloga. Deformacija kukova, plus krivljenje nogu.
Isto kao kada bi ti od sad pa na dalje sve vreme provodila na ledu.
Jako lose!
Ja sam od kada imam njih dvoje, dodala i pokrila i to sto je bilo otkriveno.
S obzirom da mi je pas piskio do 9 meseci po tepihu, s tepihom sam se pozdravila i redovno ga nosim na pranje. Mnogo mi je to jeftinije nego lecenje psa u malo poznijem dobu.

Ne znam Gagasf ali ni moj stari ljubimac a ni sadasnji nemaju nikakav problem ni sa kukovima ni sa krivljenjem nogu! Vise mislim da to zavisi od genetike! I Nidza je voleo da lezi kao žaba a i Vili to isto radi a to je znak da su kukovi kako treba. Nidza je bio ostrodlaki jazavicar i do svoje smrti nijednom nije imao problem sa nogama,kukovima a kada bi videla kako Vili hoda rekla bi savrseno,stvarno ima perfektan hod i ne bi bio najtrazeniji muskic da nije tako. S druge strane,ja sam i jednog i drugog vodila i vodim u duge setnje, u parkic na sat,dva na druzenje sa drustvom tako da kad su u kuci nema nekog jurcanja,ne primete se,dzonjaju.Ako i nastupi neki šiz momenat to je 5 minuta i gotovo.E sad,pudle,bichoni i jazavicari ostrodlaki su totalno drugacijeg temperamenta tako da ne iskljucujem mogucnost da taj problem sa nogama kod pudli moze da se javi. Vili se juri sa cane corsama po parkicu,nije toliko‚" fragile" sto bi se reklo kao sto je toy pudla, i ako ga ocepe,nema veze.Totalno drugacija konstitucija,veruj mi. I opet iz nekog treceg ugla gledano,jeste,svaki pas moze da se povredi na parketu ali ako mu pruzis dovoljno aktivnosti napolju,tesko da ce po kuci ludovati! Implikacija iz prethodno recenog-šetajte pse,vodite ih u parkice da se izjurcaju sa drugarima i kući će spavati! :)

Evo je moja gospodjica Kikica :)

Prilozi

• SN157118.jpg
    SN157118.jpg
    33,6 KB · Pregleda: 37
  • SN157377.jpg
    SN157377.jpg
    30,8 KB · Pregleda: 37
  • SN157103.jpg
    SN157103.jpg
    27,2 KB · Pregleda: 39
Kako joj sredjujes oksidaciju oko ociju? Skoro pa je ista kao moja Sara! :)

Ne sredjujem joj nista oko ociju .... imam neku kremu za izbeljivanje, ali je ne stavljam ... ne smeta mi to stoje oko ociju malo tamnija (ako sam dobro razumela oksidaciju) :)

Kikica je medić!! A na drugoj temi sam videla mešanku i ona je PREDIVNA!!! Baš uživaš Nataša!
Kako se slažu njih dve? Jel Sunčica (nadam se da sam dobro zapamtila ime) bila ljubomorna kada je došla Kikica?

Njih dve se dobro slazu, Sunce nije ljubomorno uopste ... cak je Kikica posesivnija i ponasa se kao da je ona nas prvi pas i kao da je Suncica dosla u kucu druga ... opasna je .... obe su fantasticne, umiljate ..... divne ..... mom zivotu su dale potpuno drugu dimenziju i ja sam jedna preponosna vlasnica :)

Pa kakvih ima, nije joj uopste tamno! Zato sam te i pitala, jer joj se skoro i ne vidi. Mojoj Sari se uz teranje pojacala oksidacija, pa joj je sad izrazito tamnije. Doduse, ni meni ne smeta, samo joj cistim redovno zbog bakterija,nista vise.

pre 5 dana kupila sam cerki stene kordzavog bisona staro 3 meseca a ni sama nisam bila svesna da ne znam nista tj skoro nista o odgajanju kucica :confused: tako da bi vasi saveti odnosno licna iskustva dobro dosla:bye:

Poslednja izmena:
evo mene opet :-) gde u Beogradu treba da se izvade papiri (pasos) za ljubimca? planiramo da sredinom meseca putujemo preko granice pa bi trebala na vreme da sredimo papirice. idemo u severo zapadni deo bosne ali preko hrvatske ( bolji je a samim tim i kraci put) pa da me ne bi zezali na granici

Cip vakcina pasos sve je sredjeno vec danas hvala na pomoci i informacijama. Mislila sam da mog ljubimca i osisam pre puta i tu se opet javio problem GDE OSISATI KOVRDZAVOG BISONA? Da nije preskupo naravno ;-) a da je pristojno osisan.

Cip vakcina pasos sve je sredjeno vec danas hvala na pomoci i informacijama. Mislila sam da mog ljubimca i osisam pre puta i tu se opet javio problem GDE OSISATI KOVRDZAVOG BISONA? Da nije preskupo naravno ;-) a da je pristojno osisan.

Cip i vakcine nisu dovoljne, za ulazak u Hrvatsku ti je neophodan titar test,raspitaj se za detalje kod svog veta,da vas ne bi vratili sa granice.:bye:

Znam za titar test ali to moze da se radi tek za mesec dana. Po zakonu ne bi smeli to da traze jer titar zahtevaju samo zemlje clanice EU a Hrvatska to nije, ali moze im se, tako da cemo krenuti na rizik, pa sta bude. Ako nas i vrate nema veze idemo preko Bosne .Nigde ne zurimo

Stavite sličicu u pasoš izvadite potvrdu kod veta dan pre puta da je kuca zdrava, i veliki osmeh na granici,ako da Bog,neće tražiti ništa.:bye:

:rtfm:kada bi covek postovao sve propise takse i sl za prelazak ljubimca preko granice potrebno je mnogo papira, a za te papire MNOGO para.Pasos, cip i vakcina su bili dzabe ( grad finansira ) ali ostali papiri su preskupi : 700 din potvrda veterinara, 4200 sertifikat veterinarske inspekcije, 7000 titar antitela bla bla bla :dash:

Poslednja izmena:
:rtfm:kada bi covek postovao sve propise takse i sl za prelazak ljubimca preko granice potrebno je mnogo papira, a za te papire MNOGO para.Pasos, cip i vakcina su bili dzabe ( grad finansira ) ali ostali papiri su preskupi : 700 din potvrda veterinara, 4200 sertifikat veterinarske inspekcije, 7000 titar antitela bla bla bla :dash:

...a jos i nasi veterinari drze preniske cene zbog niskog standarda stanovnistva. Nikad niko nije rekao da ljubimci nisu luksuz, tako se i tretiraju. Da ocistim svoja dva psa, veca iz kategorije malih, trebalo bi mi blizu 2000 kad bih sve radila po PS-u, a ne da nabavim jedan veci za spoljne parazite i da nemam izvor jeftinog Pratela. :aha:

Back