Коштуница: Не мењамо Косово за Европске интеграције

eremita:
Потпуно су јасно рекли и Коштуница али и Алигрудић ДА НЕМА НИШТА ОД ЕВРОПСКИХ ИНТЕГРАЦИЈА УКОЛИКО НАМ ОТМУ КиМ.....

Али исто тако је Барбика Тадић ових дана увалио жваку да имамо 2 приоритета и КиМ али и јевропске интеграције... па мисли ако нам отму КиМ да ћемо наставити у ЕУ - али ту се грдно преварио.....
E bas me zanima sta ce biti ako dodje do situacije koju navodis.
Kostunica ce da prekine "integracije",a Tadic nece hteti.Puci ce vlada,ako niko ne popusti,a na sledstvenim izborima se bas pitam ko ce da popusi.
Ambivalencija koja postoji u DSS-u je toliko izrazena i nabujala da je izvesna vanparlamentarna buducnost te stranke.

pritajeno_dobro:
Izvini izgleda si malo priglup pa da ti pojasnim, ljudi koji zive u RS imaju pravo na referundum jer je RS REpublika i kao takva ima pravo da bira da li i sa kime zelida zivi u zajednici, a to sto ti nekapiras to je tvoja stvar! Rado cu podrzati nasu bracu iz RS da nam se pridruze a predsednik bi bio zna se ko nego R.M. mislim da kapiras inicijale ako nisi toliko otupavio!

Joj jos jedan strucnjak prava sa KG-uiverziteta... :confused:

DB 06:
E bas me zanima sta ce biti ako dodje do situacije koju navodis.
Kostunica ce da prekine "integracije",a Tadic nece hteti.Puci ce vlada,ako niko ne popusti,a na sledstvenim izborima se bas pitam ko ce da popusi.
Ambivalencija koja postoji u DSS-u je toliko izrazena i nabujala da je izvesna vanparlamentarna buducnost te stranke.

Имаш потпуно погрешу политичку процену, али ниси ти једини на овом пдф. Сећам се да сам овде написао када се појавио предлог да Мики Ђелић буде премијер да ће то да се деси кад на оној ствари никне нокат - данима и месецима су ме пљували... а сада......нико ни извини да каже... :lol: :lol: :lol:

eremita:
Имаш потпуно погрешу политичку процену, али ниси ти једини на овом пдф. Сећам се да сам овде написао када се појавио предлог да Мики Ђелић буде премијер да ће то да се деси кад на оној ствари никне нокат - данима и месецима су ме пљували... а сада......нико ни извини да каже... :lol: :lol: :lol:
Srecom,ja te nisam pljuvao,pa sad ne moram da se izvinjavam :)
A koja je tvoja procena po pitanju kosovskog pitanja?
Znaci-Kosovo dobije nezavisnost,Kostunica odrzi obecanje(ali u pravom znacenju-prekid pridruzivanja...).Sta ce uraditi Tadic?Ako se suprotstavi Kostunici,kakva je sudbina vlade? Ako vlada padne,ko ce biti gubitnik na izborima?

Jerry Ropero:
bilt i njegova zemlja se nista ne pitaju. na zalost pitaju se nemacka, engleska, francuska , usa sto se tice eu integracija.

ambasadori usa, francuske i engleske su rekli da ce srbija morati da prizna nezavisno kosovo ako zeli u EU, a ambasador neamcke je otisao jos dalje pa nam je zapretio izazivanjem rata i otcepljenjem vojvodine i raske u slucaju da ne priznamo nezavisnost kosova :evil:

I ti zelis da budes deo takvog "drustva"?

Inace ta tzv. EU nije nista drugo do USA puppet state.

EU nema zajedničku politiku oko Kosmeta. Mnoge zemlje, članice EU su podržale Al-ti-sjari plan, ali ako prođe u SB, nema jednostranog priznanja bez nove rezolucije. Ako to urade Englezi (bez sumnje će činiti što i SAD), eventualno Francuzi jer je izgleda Sarkozi već "njihov" i ako to uradi još 12-15 zemalja, nisu sve. ako bude pritisaka unutar EU na ove što ne žele da priznaju, da to učine, onda ćemo verovatno biti pred izborom, EU ili Kosmet. Do tada, ja se nadam da će nacionalne manjine pojedinih evropskih država biti garant da se te države neće upustiti u tu avanturu. To govorim sve ako ne bude priznanja i nove rezolucije u SB. Ako ga/je ipak bude, onda je što se tiče Kosmeta, sve gotovo.
Na pitanje, da li želim i dalje da budem u tom društvu.
Da, dok god ne vidim alternativu za ovu zemlju, za njen ekonomski razvoj.
Kad se pojavi, biću za to.

DB 06:
Srecom,ja te nisam pljuvao,pa sad ne moram da se izvinjavam :)
A koja je tvoja procena po pitanju kosovskog pitanja?
Znaci-Kosovo dobije nezavisnost,Kostunica odrzi obecanje(ali u pravom znacenju-prekid pridruzivanja...).Sta ce uraditi Tadic?Ako se suprotstavi Kostunici,kakva je sudbina vlade? Ako vlada padne,ko ce biti gubitnik na izborima?

Па Тадић као добар ђак Секције за психолошко-офанзивна дејства "удруге" која је обележена твојим ником је већ подметнуо кукавичје јаје у облику Мики Мауса, не знам да ли си приметио да у случају "СПРЕЧЕНОСТИ" Председника - његове послове преузима ПОТПРЕДСЕДНИК - али тог тренутка ће Влада пасти а Тадић и ДС на питању КиМ ИМА ТОТАЛНО ДА ПРОПАДНУ КАО СТРАНКА јер не постоји ни један Србин кога можеш убедити да је супер да нам отму Косово и Метохију, осим неколицине малограђана и полутана. Ако ДС загризе и покуша да се одрекне КиМ - Влада пада а они ће бити највећи губитници, провешће се као СПО.......
Придруживање ЕУ ће у том случају бити прекинуто од стране Србије.

А уколико се после такве пропасти догоде нови избори - има пуно вероватноће да ће СРС ипак успети да самостално дође на власт.

eremita:
Па Тадић као добар ђак Секције за психолошко-офанзивна дејства "удруге" која је обележена твојим ником је већ подметнуо кукавичје јаје у облику Мики Мауса, не знам да ли си приметио да у случају "СПРЕЧЕНОСТИ" Председника - његове послове преузима ПОТПРЕДСЕДНИК - али тог тренутка ће Влада пасти а Тадић и ДС на питању КиМ ИМА ТОТАЛНО ДА ПРОПАДНУ КАО СТРАНКА јер не постоји ни један Србин кога можеш убедити да је супер да нам отму Косово и Метохију, осим неколицине малограђана и полутана. Ако ДС загризе и покуша да се одрекне КиМ - Влада пада а они ће бити највећи губитници, провешће се као СПО.......
Придруживање ЕУ ће у том случају бити прекинуто од стране Србије.

А уколико се после такве пропасти догоде нови избори - има пуно вероватноће да ће СРС ипак успети да самостално дође на власт.
Kako stvari stoje,uskoro cemo imati prakticnu simulaciju ovog tvog modela.Tada cemo ponovo prodiskutovati o tome. ;-)
Samo ne verujem da ce biti dovoljno Srba(nekima za prelazak cenzusa,a nekima da formiraju "svoju" vladu) koje ce lako biti ubediti da je povratak samoizolaciji bolje resenje.

Alekasandar2:
Коштуница је у изјави рекао да Србија неће трговати Косовом зарад Европских интеграцији и да никада није било забележено да се држава одриче дела своје територије зарад неких бенефиција.

РТС

dobro si rekao dečko, doktor Kalašnjikov je uvjek imao za Srbe najbolje rešenje.

DB 06:
Kako stvari stoje,uskoro cemo imati prakticnu simulaciju ovog tvog modela.Tada cemo ponovo prodiskutovati o tome. ;-)
Samo ne verujem da ce biti dovoljno Srba(nekima za prelazak cenzusa,a nekima da formiraju "svoju" vladu) koje ce lako biti ubediti da je povratak samoizolaciji bolje resenje.

Неће бити било какве САМОИЗОЛАЦИЈЕ. Србија најзад мора да схвати да мора
НЕОДУСТАЈНО ДА ГЛЕДА САМО СВОЈЕ ИНТЕРЕСЕ - и ништа ни више а ни мање.
Интереси Србије у овом случају веома су добро обелодањени и зацртани у ПРИОРИТЕТИМА ВЛАДЕ које је изложио Премијер. А то што ДС рачуна да ће
преваром или подметачинама да навоза ДСС-НС - грдно се варају.

eremita,
kako mislis da nece biti samoizolacije?
Ako vlada ispostuje Kostunicin stav po pitanju nezavisnog Kosov u punom zancenju njegovih reci,sta je to onda nego samoizolacija?Ako "zategnemo" odnose sa SAD,EU(vodecim clanicama),ne vidim kako to mozemo kompenzovati.
I zasto mislis da DS podmece Voji?
Oni samo nisu spremni ici do kraja kao on.
Kostunica je sebe doveo u poziciju da nema puno manevarskog prostora.Nezavisnost Kosova za njega je kraj price.Mislim da Srbija tako ne moze ostvariti svoje interese.
Kad malo bolje pogledam,DSS je manje fleksibilan i od Amerike i EU.Pa cak i oni imaju neke rezerve u pogledu Kosova.Kostunica je cementirao svoju poziciju kao da smo mi u poziciji Amerike.

DB 06 mi smo vec izolovani od 1992 godine i ta tvoja EU i USA nece da nam ukinu tu izolaciju vec evo 7 godina kako ste vi na vlasti. Sto ne ukinu vize?

po cemu ako gledamo ekonomski bugarska i rumunija mogu imati bezvizni rezim a srbija ne? Pa u Srbiji su vece plate i od Rumunije i od Bugarske.

Poenta je da oni zele Srbe da drze u getu. EU i USA su neprijatelji Srbije i srpskog naroda i to je cela sustina ove price.

DB 06:
eremita,
kako mislis da nece biti samoizolacije?
Ako vlada ispostuje Kostunicin stav po pitanju nezavisnog Kosov u punom zancenju njegovih reci,sta je to onda nego samoizolacija?Ako "zategnemo" odnose sa SAD,EU(vodecim clanicama),ne vidim kako to mozemo kompenzovati.
I zasto mislis da DS podmece Voji?
Oni samo nisu spremni ici do kraja kao on.
Kostunica je sebe doveo u poziciju da nema puno manevarskog prostora.Nezavisnost Kosova za njega je kraj price.Mislim da Srbija tako ne moze ostvariti svoje interese.
Kad malo bolje pogledam,DSS je manje fleksibilan i od Amerike i EU.Pa cak i oni imaju neke rezerve u pogledu Kosova.Kostunica je cementirao svoju poziciju kao da smo mi u poziciji Amerike.

Ако Влада НЕ ИСПОШТУЈЕ оно око чега су се заједно договорили - онда то значи да је извршена велика превара од стране ДС-а и Г17* на штету државе Србије. Мени је невероватно како људи не схватају да брисањем једног дела границе (то ти је рецимо као када би извалио улазна врата и претсобље на својој кући) више не постоји држава Србија, јер не постоје њене спољашње границе него су све одједном "под знаком питања"! Није случајно говорио Цобел оно што је говорио.

У ДС-у Г17* и ЛДП-у су људи потпуно окренути Западу до те мере и без икакве селекције да се то једино може тумачити као марионетске странке којима управља неко споља. Када је ДСС у питању не знам да ли си приметио али од када је смрад Солана направио ону превару са референдумом у ЦГ - више се није појавио у Србији, тј. ја верујем да Коштуница више не жели да га прими - и сви они су жељни да се један такав човек уклони са власти да би они могли да спроведу до краја своје планове а планови су ДА СРБИЈА ВИШЕ НЕ ПОСТОЈИ (и обелодањени су још пре 17 година).

Коштуница је "цементирао" позицију око КиМ јер му је врло добро јасно да ако ту попусти - готово је! Могу сви слободно да иду кући - бићемо као БиХ... под протекторатом..... 8-)

Ah,ovo moze ovako u nedogled.
Situacija je veoma slozena,ali ce vreme pokazati ko je u pravu.
Sva je prilika da necemo dugo cekati,ali ko zna,mozda i ne bude takobrzo.
Generalno,mislim da je losa taktika koju Kostunica primenjuje.
Ja sam blizi ideji da treba vise voditi racuna o preostalih 85% teritorije i ne ugroziti je zbog ostalih 15%.To naravno znaci da odlaskom Kosova Srbija ne prestaje da postoji.

DB 06:
Ah,ovo moze ovako u nedogled.
Situacija je veoma slozena,ali ce vreme pokazati ko je u pravu.
Sva je prilika da necemo dugo cekati,ali ko zna,mozda i ne bude takobrzo.
Generalno,mislim da je losa taktika koju Kostunica primenjuje.
Ja sam blizi ideji da treba vise voditi racuna o preostalih 85% teritorije i ne ugroziti je zbog ostalih 15%.To naravno znaci da odlaskom Kosova Srbija ne prestaje da postoji.

А ко ти то гарантује... Цобел, Солана, Тадић... немој бити толико наиван. СЕти се само шта су гарантовали Резолуцијом 1244... генерално гледано људи су овде
веома, веома НАИВНИ. Уосталом, све ће врло брзо изаћи на видело.

И како можеш да будеш ближе идеји од 85% територије државе, како? На основу чега, на основу воље народа, на основу Устава, на основу изјашњавања свих
партија које су у Парламенту - па све напред набројано не иде у прилог овоме што си написао - можда на основу страха.

Jerry Ropero:
DB 06 mi smo vec izolovani od 1992 godine i ta tvoja EU i USA nece da nam ukinu tu izolaciju vec evo 7 godina kako ste vi na vlasti. Sto ne ukinu vize?

po cemu ako gledamo ekonomski bugarska i rumunija mogu imati bezvizni rezim a srbija ne? Pa u Srbiji su vece plate i od Rumunije i od Bugarske.

Poenta je da oni zele Srbe da drze u getu. EU i USA su neprijatelji Srbije i srpskog naroda i to je cela sustina ove price.

Koliko se secam toj izolaciji nisu samo svinjoliki doprineli nego i Kina i Rusija svojom nezainteresovanoscu za nasu sudbinu.

eremita:
А ко ти то гарантује... Цобел, Солана, Тадић... немој бити толико наиван. СЕти се само шта су гарантовали Резолуцијом 1244... генерално гледано људи су овде
веома, веома НАИВНИ. Уосталом, све ће врло брзо изаћи на видело.

И како можеш да будеш ближе идеји од 85% територије државе, како? На основу чега, на основу воље народа, на основу Устава, на основу изјашњавања свих
партија које су у Парламенту - па све напред набројано не иде у прилог овоме што си написао - можда на основу страха.
Rezolucija 1244 je plod dogovora dve strane-nas i "njih",sa jedinim ciljem da se na unutrasnjem politickom planu stekne utisak da je i vuk sit i ovce na broju.
Milosevic je znao da od zastite srpskih interesa tom rezolucijom nema nista,a zapad da nikad nece ni pokusati da na taj nacin zasatiti Srbe,jer je to i nemoguce.
Zapad je na taj nacin jeftino dosao na Kosovo,a Milosevic jeftino izasao iz izgubljenog rata.
Znaci-njena upotrebna vrednost je u sferi poljskog WC-a.
Vidis da ta ljudska naivnost datira malo od ranije.
A ovo 85% vs. 15% je realnost.Ne tezim ja drzavi bez 15% teritorije,ali je jasno da beskompromisnim insistiranjem na svih 100% dovodimo i ovih 85% u tezak polozaj.
Mozda se gubitak Kosova moze smatrati porazom,ali ako se on na pravi nacin doceka,ne mora biti tako katastrofalan.Isto tako ni pobeda ne mora biti apsolutna,ako se pogresno koristi.

DB 06:
Rezolucija 1244 je plod dogovora dve strane-nas i "njih",sa jedinim ciljem da se na unutrasnjem politickom planu stekne utisak da je i vuk sit i ovce na broju.
Milosevic je znao da od zastite srpskih interesa tom rezolucijom nema nista,a zapad da nikad nece ni pokusati da na taj nacin zasatiti Srbe,jer je to i nemoguce.
Zapad je na taj nacin jeftino dosao na Kosovo,a Milosevic jeftino izasao iz izgubljenog rata.
Znaci-njena upotrebna vrednost je u sferi poljskog WC-a.
Vidis da ta ljudska naivnost datira malo od ranije.
A ovo 85% vs. 15% je realnost.Ne tezim ja drzavi bez 15% teritorije,ali je jasno da beskompromisnim insistiranjem na svih 100% dovodimo i ovih 85% u tezak polozaj.
Mozda se gubitak Kosova moze smatrati porazom,ali ako se on na pravi nacin doceka,ne mora biti tako katastrofalan.Isto tako ni pobeda ne mora biti apsolutna,ako se pogresno koristi.

По питању територијалног интегритета и суверенитета Србије - Резолуција 1244 је ту чиста као суза. Ти, и не само ти, врло добро знаш ДА ОД НЕЗАВИСНОСТИ КОСОВе НЕМА НИШТА УКОЛИКО СРБИЈА ТО НЕ ПРИХВАТИ. Иначе би одавно све то било завршено. Овако је страним обавештајним службама остало једино да шире безвољност и индеферентност грађана према сопственој држави стално бацајући петардице са лажним обећањима. Е, сад ко се упеца - упеца.

Ето, погледај своје постове - одмах се може закључити да би ти да си, не дај Боже, у преговарачком тиму - СВЕ ПОТПИСАО ШТО ОД ТЕБЕ ТРАЖЕ. Али, само у чије име ако се зна да је то Против Устава, против воље грађана, против Резолуција Парламента, Против Плана Владе - а то би иначе био КЛАСИЧАН ЧИН ВЕЛЕИЗДАЈЕ .....па ти сад види. 8-)

Nas ustav je donet pre nekoliko meseci-znaci,mnogo posle bombardovanja i svih Milosevicevih mirovnih sporazuma.Prema tome,ustav i njegove odredbe nemaju snagu argumenata koju bi imao da je donet pre 10 godina npr. u ovom obliku.
Mi smo mogli da napisemo i da je granica Srbije Karlobag-Ogulin -karlovac -Virovitica...i sta onda?Da prekinemo odnose sa svetom dok nas ne priznaju u tim granicama.
Ne kazem da treba potpisati sve,ali da treba potpisati u onom momentu kada odbijanje izvesno donosi vecu stetu.
Milosevic je imao strategiju da na kraju uvek potpise.Ali to je bilo i uvek kasno.Toliko kasno da je svaki pristanak bio kazna,a ne nagrada.
Eto,to je moj stav.
Maksimalisticki stav Kostunice je neostvariv,ako Ameri budu bas zapeli i treba imati alternativu za taj momenat.On je nema.
Ili dupleks ili nista.Plasim se da ce nam se desiti ovo drugo.

Back