Коста Чавошки

Какво је ваше мишљење о Кости Чавошком?

• Слободномислећи српски родољуб.

glasova: 0 0,0%
  • Кп је пак тај?

glasova: 0 0,0%

• Ukupno glasova
    13
Da li biste bili ljubazni i objasnili svoju dubokomisaonu poruku?
Mozda bi moja malenkost reagovala pod uslovom da mi ove dve recenice ne bi bile kontradiktorne.
Morate me shvatiti primetio sam da su vas lajkovale kolege neoliberalne orijentacije, tako da ne mogu formirati misljenje.
Unapred hvala.

Не само контрадикторне него реченица

једноставно нема смисла.
Да је умјесто филипике употребио ријеч панегирике, знали би шта је писац хтио да каже.
Ти опет ако очекујеш да ће они који су лајковали, а то су форумаши који ће сваки србофобичан пост лајковати и онда када не разумију смисао (шта'ш, није до њих), разумјети зашто је пост контрадикторан, морам примијетити да имаш преамбициозна очекивања.
Otvoreno za tumacenje, uz igru rijeci.
Filipike se zovu fiilipikama sa razlogom, general u ovom kontekstu je simpaticna ironija. ☺️

Smesno... Pa Cavoski je jos u ono vreme 2000ih cak javno bio predlagao da se na Kosovo salju dobrovoljacke cetnicke jedinice koje bi vrsile sabotaze u krajevima koji su etnicki ocisceni od Srba, a da se lokalno srpsko stanovnistvo ilegalno snabdeva oruzjem i vojno organizuje. Tako nesto cak ni drustvo iz ondasnjeg DSS i SRS (dok su jos bili izigravali turbopatriote) nije bilo pricalo.
А Коста би био командант тих јединица?

Opet, ja nisam elita, vec obicna srpska seljacina, elita ste vi, kancelarisjki nacionalisti.

Ne znam sta da ti kazem. Umesto sto se trudis da budes snob, trudi se da razumes kontekst nekog forumasa.

Npr., ako ja napisem poruku 'Ja jako cenim i postujem misljenje Koste Cavoskog', kontekst toga nije 'Ja jako cenim i postujem misljenje Koste Cavoskog', vec 'Ja ne postujem i ne cenim misljenje Koste Cavoskog'.
Neuspeli pokusaj, jednostavno ne poznajete znacenja pojedinih reci koje upotrebljavate.
Ovaj post je posebna prica, kao uostalom i vecina vasih.
Dalja prepiska se svodi na spam tako da je prekidm.

Tema o Kosti Cavoskom je jako bitna, pa je ne treba spamovati, naravno.

Ja ne znam da li se u temi pominje ono kada je su njega, Kostunicu, Bastu i ostale, kao asistente na Pravnom, zbog podrske Mihailu Djuricu, komunisticke vlasti kaznjavale- premestanjem na neko drugo parazitsko mesto.

Neko je disident tako sto ga vlast lovi i ubija, a neko tako sto ga prebaci na Institut za drustvene nauke.

Inace, postoji nesto sto je jako zanimljivo kod Koste Cavoskog.

Cavoski je jedan od nasih najboljih teoreticara u razotkrivanju elemenata fasizma u modernim drzavama. On ce prvi da vam prica kako Drzave ne rade nesto zato sto vole ljude i ljudska prava, nego zato sto hoce da brutalno vladaju.

Naravno, posto radi i zivi u raspaloj Srbiji, gde je drustvena teoretska misao dno dna, on je umesto da krene na stranu nekog anarho-liberalizma, kao i svi normalni teoreticari koji shvate koliko su moderne drzave u stvari fasisticke tvorevine; prigrabio taj fasisticko-nacionalisticki diskurs kao svoj, praveci se da isti u potpunosti nije nastao kroz te iste fasisticke elemente drzave i drustva.

'Nacionalni interes' i Kosta Cavoski, to je vic viceva, u sustini. 'Nacionalni interes' je mantra i glavni izgovor za sve ono sto je on u zivotu napadao kao negativne stvari kod drzavnih sistema.

Ja osecam i razumem da u tome mnogo ima uticaja debilno okruzenje srpske teorije gde je morao da stvara, koja Naciju i Drzavu dozivljava kao Kraj Istorije.

Poslednja izmena:
Гдје се у наведеном интервјуу залаже за независност Косова? Наведи од којег минута почиње то залагање. И уопште гдје се у било којем интервјуу или у било којем тексту, било гдје и било када, залаже за независност Косова?
Od 7:37 do 8:00 svakog ko je na tv-u ili internetu snimljen da je ovako nešto izjavio, uhapsiti kad dođe vreme i oduzeti mu svu imovinu i penziju zbog izdaje ili lobiranja na izdaju. A sada ih samo dopisivati na spisak koji će krenuti da se kažnjava u datom trenutku promene vlasti, nema njih puno sveukupno jedno 80 do 90 koji su na tv-u ili SNS poslanici i komentatori koji su lobirali za nezavisno Kosovo.

Bavim se drustvenim inzenjeringom, spremam disertaciju pod radnim naslovom "Ponasanje elite foruma Krstarice i njen kobni uticaj na sredinu" sa podnaslovom "Kako su stvoreni uslovi koji su doveli do njenog stvaranja?".
Izvini, moras me razumeti.
Zamolio sam te da prekinemo spam.

Углавном се ради о комплексима и покушајима личне афирмације кроз мимикрију америчких шаблона обликованих путем комерцијализације "индивидуализма".

Углавном се ради о комплексима и покушајима личне афирмације кроз мимикрију америчких шаблона обликованих путем комерцијализације "индивидуализма".
Apsolutno se slazemo, kod njih je nemoguc individualizam bez pripadnosti i podrske krda, sto je apsurd sam po sebi koji istice njihove karakterne osobine uokvirene inferiornostcu.
Mozda sam ispao grub, ali su to cinjenice koje potvrduje njihovo ponasanje.

Nisam rekao da se slazem sa time sto je tada izjavio (mada ideje i nisu tek tako za obacivanje), vec sam napisao sta je pricao u kontekstu toga da je nemoguce da se on zalaze za nezavisno Kosovo.
Код њега је да само прича. Од приче ништа нема.
А друго, чињеница да је био уз прозападну опозицију деведесетих, потпуно да дисквалификује.

Koliko znam, Cavoski je medju prvima bio napustio ondasnji DS (i to mi nikada nece biti jasno zasto je tada njegov kum Kostunica bio izabrao da podrzi Micuna a ne njega za predsednika DS). SLS je zatim bojkotovala sve izbore 90ih, cak je pozivala da se bojkotuju i prelomni izbori u septembru 2000e. Oni su svo to vreme itekako bili kriticni i prema opoziciji, ali naravno da u toj "sjajnoj izolacji" nisu mogli nista da urade i iscezli su. I dzaba ti onda i toliko postenje i principijelnost.
Slicno je bilo i kasnije. 2018. Cavoski i Lompar na sva zvona napuste politicki savet Dveri kada su napravile koaliciju sa DJB kao jedinu realnu mogucnost da politicki prezive u tom momentu. Ovi to nazivali "protivprirodnim bludom", naravno nameste se rezimskim tabloidima ko kec na deset da to masovno koriste u kampanji, koalicija ne predje cenzus, Bosko u ocaju krene da jos vise luta u trazenju partnera i jos vise olupa stranku, nikakvog pozitivnog efekta nije bilo, ali eto bitno je da su oni sovjetnici ispali skroz principijelni...

Историја се некад зна заиграти са судбинама историјских личности, у које спадају и политичари. Заиграла се са судбином Милошевића. Он је 80их и 90их имао "своје вријеме", имао добрих потеза и грешака, некад би разумио промјене некад би остао заробљен у заблудама, лутао је између српства и југословенства, између једне идеологије која је доживјела историјски пораз и окретања родољубљу, између популизма и моралних скрупула, преплитао се и саплитао у том свом путешествију како свима угодити, огрешио се о многе људе и колективитете

А онда се десио Видовдан љета господњег 2001-е, дан када га је најгори олош међу Србљем испоручио хашкој инквизицији. Тог дана Слоби се (напокон) разбистрила слика, ослободио се свих заблуда, тада креће његова друга борба против хашке машинерије лажи. Добро се тукао са тим олошем, заправо одлично, разбијао их је, како то нису могли трпјети прешло се на план Б, убили су га. То изручење бјелосвјетској гамади, тих пет година борбе, а свако једном мора умријети, су велика Слобина побједа и пораз несоја који га је издручио. Није тако планирано, није тако пројектована у кухињи моћника који пројектује будућност, али тако је.

Како се историја заиграла са Слобином судбином, заиграла се и са актерима који су били саучесници, активни или пасивни, у свим тим догађајима, или су на неки начин били судионицима свих тих процеса, па и кроз изнесене јавне ставове, мишљења. Коста је био критичан према Милошевићу у неким оптужбама је у праву, у некима се огрешио о човјека, сви грешимо, шта'ш.

Коста Чавошки је ван сваке сумње, српски родољуб, као и сви људи, има водиљу код својих чињења и бесједа, има и своје заблуде, некад би разумио околности и свеопшту ситуацију, мекад не би, његове намјере код чињења су најбоље, најчасније, водиља је добро нашем народу, но како нас већ подучи извјесни Семјуел Џонсон "пут до пакла некад је поплочан добрим намјерама".

Poslednja izmena:
Meni je princip obrnut...
То је лош принцип. Јер се показало да су сви антислобисти деведесетих били чисти издајници србског народа.
Ту не рачунам Косту, јер је он, као и сви наивни интелектуалац, био заведен . Али опет, то му је негативан део биографије.

Back