Косовска полиција упада у магацине Срба на КиМ

Nikita Kulganov

Buduća legenda
Poruka
33.228
Sad ce Kurti da vidi, kada Aca Parizer pozovoeKfor, onda ide u kasarnu Rasku gde ce vojnici pred njim da pevaju - Odlazimo na Kosovo ravno, ne bi hteo da budem u Kurtijevoj kozi.
:think:

Косовска полиција упада у магацине Срба на КиМ​

Уз асистенцију Росу, косовски полицајци плене од продаваца сву робу пореклом из Србије
Косовска Митровица – Само дан пошто је у центру Косовске Митровице одржан протест привредника због једностране одлуке привремене приштинске администрације, која од 14. jуна не дозвољава улаз камионима са српском робом из правца централне Србије на територију Косова и Метохије, изведена је још једна „акција” Приштине уз асистенцију Росу у Лепосавићу.

Србија је дозволила да сва возила са косовским таблицама слободно пролазе, Европа тражила да и Приштина сада покаже неки знак добре воље, а одговорено је јучерашњим упадом полиције у радњу мешовите робе „Ласта” у Сочаници. Недавно су овом предузетнику, Србину из села Вуча, упали и у магацин на путу Косовска Митровица – Краљево, а заплењен му је и комби са прехрамбеном робом.

677z381_policija-upada.jpg

(Фото „Косово олајн”)
У преподневним сатима у уторак оклопни транспортер Росу, у пратњи џипа са ознакама косовске полиције, упао је у магацин српског привредника, у насељу Сланиште у Лепосавићу, у намери да му конфискује робу са српским декларацијама. Иначе, овај привредник, чија је фирма 2015. године регистрована по косовском систему, годинама има и две трговачке радње.

Како за „Политику” каже Ветон Ељшани, заменик командира косовске полиције за регион север, акција је изведена у преподневним сатима, по дојави грађана, али није могао да прецизира да ли је шта од робе заплењено.

Ељшани није имао податке ни у колико је објеката, за које се сумња да имају српску робу, до сада извршена акција, као ни која је вредност робе која је до сада заплењена.
https://www.politika.rs/scc/clanak/591767/Kosovska-policija-upada-u-magacine-Srba-na-KiM
 

Back
Top