КОСОВО: Решење коначног статуса и референдум о признању

Какав ће бити исход процеса решавања коначног статуса Косова?

• Србија ће признати Косово

glasova: 47 34,1%
  • Нешто као Бриселски споразум, али добрим делом status quo

glasova: 28 20,3%
  • Неће бити признања

glasova: 55 39,9%
  • Не знам / не интересује ме

glasova: 8 5,8%

• Ukupno glasova
    138
Dalje koje opasnosti krije taj predlog u budućnost, kada se može očekivati ukoliko dođe do "srpsko-albanskog sporazuma o etničkom razgraničenju" da se pojave i druge zainteresirane strane "da trguju teritorijama" i da po istom etničkom principu ista prava traže i za sebe u celoj regiji, pre svega mislim na Republiku Srbiju, Republiku Crnu Goru, Republiku Severnu Makedoniju i Bosnu i Hercegovinu. U vezi s tim prilažem etničke karte ili mape navedenih država i određenih "kritičnih regija" unutar samih država.

da budem kristalno jasan za ove moroncine iz SNS

Dacic hoce da trguje teritorijom Srbije za otetu teritoriju Srbije

znaci Dacic, glasnogovornik CrvenoCrne koalicije iz devedesetih, sada sa istim partnerom u zlocinu Vucicem, zeli da jos srpskog otudji siptarima

i onda ce da vam kazu da su opet pobedili a vi ce da tapsete i arlaucete UAAAAAA ZUTI

Вучић и Дачић су 2012 наследили север КиМ са српским институцијама, па је ту Србија једном ногом била на КиМ.

Сада тога нема јер су све институције предали Приштини, јер су били "паметни".

Ја не очекујем да ће ишта урадити, јер за то нису способни.

270px-Srbija_-_Verski_sastav_po_opstinama_2011_1-2.gif

Prilozi

• Ex-YuEtnicka2011.png
    Ex-YuEtnicka2011.png
    406,1 KB · Pregleda: 4
Мислим да ДачићИ инсистира на "размени територија" зато што засигурно ЗНА ДА ЕУ ТАКО НЕШТО НЕЋЕ НИКАДА ДОЗВОЛИТИ ЗБОГ СЛИЧНИХ ПРОБЛЕМА У ДРУГИМ ДРЖАВАМА........јер ако би тако нешто дозволили онда би то ишло ЛАНЧАНО И БИО БИ ХАОС.........
Значи да ЈЕДИНО ОСТАЈЕ ДА СРБИЈА БУДЕ У СВОЈИМ УСТАВНИМ ГРАНИЦАМА.

da budem kristalno jasan za ove moroncine iz SNS

Dacic hoce da trguje teritorijom Srbije za otetu teritoriju Srbije

znaci Dacic, glasnogovornik CrvenoCrne koalicije iz devedesetih, sada sa istim partnerom u zlocinu Vucicem, zeli da jos srpskog otudji siptarima

i onda ce da vam kazu da su opet pobedili a vi ce da tapsete i arlaucete UAAAAAA ZUTI
Jeste, osim sto je kosovo tih godina vraceno u srbiju, na nacin koji je bio legalan, pogotovo u odnosu na nelegalnu prodaju crnozute koalicije iz cikafga nemacke i srbije, a malo i hrvatske i sa kosova.

Jeste, osim sto je kosovo tih godina vraceno u srbiju, na nacin koji je bio legalan, pogotovo u odnosu na nelegalnu prodaju crnozute koalicije iz cikafga nemacke i srbije, a malo i hrvatske i sa kosova.
deder, za siru forumsku javnost koja ne zivi u paralelnom univerzumu

ubaci nesto cime argumentujes ovaj pismeni uradak

daj nam neki opijat, neku supstancu, da i mi dozivimo nirvanu

Ivica Dačić: Šta znači da nema razmene teritorija? O čemu ćemo onda da razgovaramo? Ako nema promene granica, onda nema ni promene granica Srbije?

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je danas da imenovanje Miroslava Lajčaka za posrednika Evropske unije za Kosovo "ima pozitivne i negativne strane", jer dolazi iz Slovačke, koja nije priznala nezavisnost Kosova, ali istovremeno mora da dokazuje da nije naklonjen toj opciji.

Nije na njima da određuju šta će biti rezultat dijaloga između Beograda i Prištine, rekao je Dačić.

da.jpg

Šta znači da nema razmene teritorija? O čemu ćemo onda da razgovaramo, upitao je Dačić i dodao: Ako nema promene granica, onda nema ni promene granica Srbije.

http://www.nspm.rs/hronika/ivica-da...ranica-srbije.html?alphabet=l#yvComment233207

Moj komentar na ovo.

I ovo javno izjavljuje ministar u Vladi Republike Srbije? Šta je sa Ustavom Republike Srbije? Još ga niste ni izmenili u preambuli a pričate o razmeni teritorija i promeni granica Republike Srbije? Neverovatno, kako ministar ne poštuje Ustav Republike Srbije.

Koliko je nestrpljenje da se ne može sačekati ni 21 juni 2020 godine, nakon čega će imati kvalifikovanu ili 2/3 većinu u Narodnoj Skupštini Republike Srbije, koja će im biti sasvim dovoljna za "neograničenu vlast", promenu Ustava Republike Srbije i sporazume o granici?

Ono jeste strateški interes ulazak Republike Srbije u Evropsku uniju, ali postoje procedure u pogledu Ustava , granica a ne ovako ko Ivica Dačić "pred rudu", protiv aktuelnog Ustava Republike Srbije.
problem je sto ti ne razumes procitano

deder, za siru forumsku javnost koja ne zivi u paralelnom univerzumu

ubaci nesto cime argumentujes ovaj pismeni uradak

daj nam neki opijat, neku supstancu, da i mi dozivimo nirvanu
Da li si normalan da budes zrtva umesto svojih mentora?

Za dokaze konultuj ustave srbije i kako su menjani......i ko ih je kada menjao i kako su siptari dobili drzavu u srbiji i proterali srbe....

Dacic je potpuno lud. Ne samo sto se ponizava pred Albancima, kao mi smo hteli da damo nase ali sad posto vi encete vase da date necemo ni mi nase. Logika ludaka. On potpada i pod udar krivicnog zakona.

Po Ustavu Srbije Kosovo je njen neotudjivi deo, a zatim Krivicni Zakon

Ugrožavanje teritorijalne celine

Član 307

(1) Ko silom ili na drugi protivustavan način pokuša da otcepi neki deo teritorije Srbije ili da deo te teritorije pripoji drugoj državi,
kazniće se zatvorom od tri do petnaest godina.

kao i:

Napad na ustavno uređenje

Član 308

Ko silom ili pretnjom upotrebe sile pokuša da promeni ustavno uređenje Srbije ili da svrgne najviše državne organe,

Dacic je potpuno lud. Ne samo sto se ponizava pred Albancima, kao mi smo hteli da damo nase ali sad posto vi encete vase da date necemo ni mi nase. Logika ludaka. On potpada i pod udar krivicnog zakona.

Član 307

(1) Ko silom ili na drugi protivustavan način pokuša da otcepi neki deo teritorije Srbije ili da deo te teritorije pripoji drugoj državi,

kao i:

Član 308

Ko silom ili pretnjom upotrebe sile pokuša da promeni ustavno uređenje Srbije ili da svrgne najviše državne organe,

To me i čudi što čovek izlazi javno sa ovom pričom a Ustav Republike Srbije je takav kakav je a i krivični zakon.

Član 307

kao i:

Član 308

Eto, bravo...aj sad izvod iz kaznenog dela zakona.....i zastarelost neki krivicnih dela....

Ivica Dačić: Šta znači da nema razmene teritorija? O čemu ćemo onda da razgovaramo? Ako nema promene granica, onda nema ni promene granica Srbije?

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je danas da imenovanje Miroslava Lajčaka za posrednika Evropske unije za Kosovo "ima pozitivne i negativne strane", jer dolazi iz Slovačke, koja nije priznala nezavisnost Kosova, ali istovremeno mora da dokazuje da nije naklonjen toj opciji.

Nije na njima da određuju šta će biti rezultat dijaloga između Beograda i Prištine, rekao je Dačić.

da.jpg

Šta znači da nema razmene teritorija? O čemu ćemo onda da razgovaramo, upitao je Dačić i dodao: Ako nema promene granica, onda nema ni promene granica Srbije.

http://www.nspm.rs/hronika/ivica-da...ranica-srbije.html?alphabet=l#yvComment233207

Moj komentar na ovo.

I ovo javno izjavljuje ministar u Vladi Republike Srbije? Šta je sa Ustavom Republike Srbije? Još ga niste ni izmenili u preambuli a pričate o razmeni teritorija i promeni granica Republike Srbije? Neverovatno, kako ministar ne poštuje Ustav Republike Srbije.

Koliko je nestrpljenje da se ne može sačekati ni 21 juni 2020 godine, nakon čega će imati kvalifikovanu ili 2/3 većinu u Narodnoj Skupštini Republike Srbije, koja će im biti sasvim dovoljna za "neograničenu vlast", promenu Ustava Republike Srbije i sporazume o granici?

Ono jeste strateški interes ulazak Republike Srbije u Evropsku uniju, ali postoje procedure u pogledu Ustava , granica a ne ovako ko Ivica Dačić "pred rudu", protiv aktuelnog Ustava Republike Srbije.

Imaju i danas većinu za promenu ustava, imali su je i u pređašnjem sazivu. Ništa se to neće posebno promeniti posle izbora.

Član 307

kao i:

Član 308

Ti si nešto pomešao. Gde ti vidiš da Dačić pominje upotrebu sili ili preti upotrebom sile?

Možemo ti i ja da predlažemo sutra da Kladovo treba da postane deo Rumunije. Ničeg tu protivzakonitog niti protivustavnog nema. Problem nastupamo ako najavimo sisteme upotrebe sile da se to realizuje (oružana pobuna, vojno postizanje tog cilja).

Podizanje optužnice protiv Dačića na osnovu ove izjave bilo bi protivzakonito i zapravo protivustavno.

Back