Vasilefs
Aktivan član
- Poruka
- 1.369
Дај извор тих тврдњи, постоје нагађана да је кнез Лазар пре Косова поља имао новчане обавезе према Агарјанима али за Угре нема ни нагађања, осим ако имаш некеи извор ?
Ne treba ti izvor cista logika,naime jedna od Lazarovih cerki je bila udata za najmocnijeg Ugarskog velikasa Nikolu Gorjanskog,takodje uz Madjarsku pomoc Knez Lazar je uspeo da eliminise Nikolu Altomanovica,cak sam u nekim tekstovima citao da je verovatno i Madjarska vojska ucestvovala na Kosovu(i suvise bitan dogadjaj da bi Madjari bili odsutni),takodje posle Maricke bitke vecina Srpske vlastele postala je ili Turski ili malo kasnije Madjarski vazal.
Takodje cinjenica da su Madjari napali Srbiju 1390 godine mnogo govori,ako su vec hteli da pljackaju Srbiju mogli su napasti vec u augustu 1389 (ali tada Milica verovatno jos nije postala Bajazitov vazal),takodjes obzirom da je Milica 1390 godine postala vazal Turcima zasto bi Madjari napadali(jer Srbija je fakticki deo Osmanlijskog carstva),moje misljenje je da se i to dogodilo upravo zbog toga sto su se Madjari borili jos na Kosovu protiv Turaka i onog trenutka kad se Milica okrenula Bajazitu Srbija je postala Madjarski neprijatelj.
Meni ovo ima logike jer Madjarska Srbiju nije napadala ranije(mislim na period pre Kosovske bitke) pa mora da je su Ugri imali neki ozbiljan razlog da napadnu Srbiju(ako se to uopste moze okarakterisati tako,jer Srbiju je tada branila Bajazitova vojska)