Kosingas: Red Zmaja

Situacija sa filmom teče sporo, ali sigurno. Ove godine radimo pretprodukciju, za narednu godinu je planirano snimanje. Reditelj je Uroš Stojanović, uloge još nisu podeljene. Pregovara se sa nekim stranim producentskim kompanijama. Više će se znati tokom leta. :super:

Hmm na osnovu vasih komentara zakljucio sam da knjigu vredi procitati, tako da cu sto je pre moguce nabaviti. Inace, priznajem, nisam pre citao nikakvu nasu epsku fantastiku. Bio sam malo skeptican, i time potcenio nase pisce, da to nece ispasti kako valja i da cu se razocarati, jer jednostavno nisu bili poznati itd. (iako naravno ne moraju da budu poznati da bi bili dobri). Bar zasluzuju sansu.

Inace sam veliki fan epske fantastike( Tolkin, Roberd Dzordan, Patrik Rotfus, Kristofer Paolini, Dzordz Martin i mnogi drugi, manje i vise poznati, krase police moje sobe :D)

У праву си,књигу (трилогију) треба прочитати.Мало се разликује од тога што си читао,јер је основа на нашој митологији,али је много добро.

Косингас:Ред змаја, је име прве књиге.Тако се зове због тога што се ред витезова из књиге, који се боре против баука и других злих сила зове Ред змаја.Најзаслужнији,најбољи ,најхрабрији од њих носи звање Косингас.У току ове трилогије то је монах Гаврило.Косингаса који је био пре њега ћеш открити ако прочиташ књигу Змај и ждрал(имаш тему о овој књизи негде при дну стране овог подфорума) која се односи на догађаје пре овога и базира се углавном на Обилићу и цару Душану.Друге две књиге из трилогије Косингас су Бездањ и Смртовање.

И само да питам још једном (знам да сам досадан),зна ли се када тачно излази Змај и ждрал 2:)

Slucajno sam od drugarice uzela prvi deo - Red Zmaja i zaljubila se u knjigu. Morala sam ove godine da uzmem sva tri dela na Sajmu knjiga. Drago mi je sto knjigu uporedjuju sa Gospodarima prstenova, ali mi je s druge strane krivo jer Tesic barata sa nekim stvarnim obicajima (koje danas karakterisu kao paganske), a koji je protezu do dana danasnjeg. Hvala Tesicu sto me je zainteresovao za sva ta drevna bozanstva i obicaje ljudi ovog podneblja pocev od Strahora pa na dalje...

P.S. knjige vrede svaku paru

Procitala Red Zmaja, zavrsavam Bezdanj.

Osim sto sam odusevljena prvim delom, drugi mi je cak naterao suze na oci.

Svidja mi se sto sam se, osim puke borbe dobra i zla, kroz neka obicna dogadjanja upoznala sa starim verovanja. Odabir imena mestana me svaki put odusevi. Nacin na koji se opisuju predeli (imam osecaj da stvarno hodam stazom Marka i Gavrila a uz to dozivljavam svaki njihov korak), likova (kao da ih vidim ispred sebe). Jos ako pustite neku muziku sume, pa dozivljaj je potpun!
Nisam se toliko fokusirala da li su neke cinjenice tacne ili ne. Jednostavno citam knjige, uzivam u njima. A to bih svakom, ko je cita po prvi put, preporucila.

Hvala! Imena likova su srpska srednjovekovna, a i mesta su autentična, prošao sam tuda tokom svojih planinarenja pa ih nije bilo teško opisati. Inače, svi opisani običaji su takođe autentični. Drago mi je da vam se sviđa, uživajte! :)

Hvala! Imena likova su srpska srednjovekovna, a i mesta su autentična, prošao sam tuda tokom svojih planinarenja pa ih nije bilo teško opisati. Inače, svi opisani običaji su takođe autentični. Drago mi je da vam se sviđa, uživajte! :)

Шта вас је инспирисало да напишете ову књигу? Коју иначе планирам да прочитам, чим будемо могао да довојим мало времена . . .

Ja сам први део прочитала летос и одушевио ме је... мене је увек занимала митологија, али ни сањала нисам да је наша толико занимљива... Хвала вам Тешићу што сте ме то научили... а и остале делове ћу прочитати чим нађем мало времена, надам се да ће то бити ускоро...

Back