Košarkaška reprezentacija Srbije

• Začetnik teme Začetnik teme Tzar
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Šta je uzrok ispadanja sa Evrobasketa?

• Selektor

glasova: 7 46,7%
  • Igrači

glasova: 1 6,7%
  • Povrede

glasova: 3 20,0%
  • Nešto drugo

glasova: 4 26,7%

• Ukupno glasova
    15
Ako bi posle Finske isli na Izrael ili Francusku, ne verujem da je to nesto pretesko. Ozbiljno, ali ne pretesko. Kao pravi konkurenti koji igraju najbolju kosarku su se pokazali Nemci, a bogami i Turci. Mi ne igramo lose, ali jos uvek to nije taj zalet. Bogdanovic je tezak udarac, ali mi imamo Micica i Gudurica koji su malo duvaju u trubu, dobro Guduric ipak bolji. Ti neki momenti gde su sinoc odbranom i efikasnim potezima u napadu iskocili nekoliko puta Jovic, Avramovic, Dobric,... to mi je neki pokazatelj da mozemo bolje, samo da se Vasilije prizove k sebi jer nam treba nadoknaditi Bogdanovica.
Od boldovanog nema ništa.

Doveo ga starkelja iz Pirota a ko ce....Stari demon je za penziju.
Starkelja iz Pirota je (bio) najveći motivator među trenerima. Pričao je o tome Bjelica. I Obradović i Vujošević su male mace za njega, dok recimo Duda Ivković to nije bio (iako je bio autoritet), pa je za pomoćnika uzimao u te svrhe Mutu Nikolića.
A, to je veliki deo trenerskog posla.
na poslednjem tajmautu je plan bio da se ide na Jokića, ali su Vasu pročitali i presekli loptu Turci.

Mislim da Nemci imaju najjaču selekciju, a to znači u finalu oni i Turci.

Naravno da imaju sistem kojim su peglali sve, pa i nas, jedno dve decenije. Sad su samo spali na Pradilje, ali da nam ne iskoce za dve godine neki novi pa da opet bude...

Nama je sistem spao na to da krimos Covic namoli Pesica na jos jednu turu umesto da se raduje praunucima i tako to, i sta nam Mega Leks dobaci do NBA. Bukvalno nam je sistem to sto se svi lozimo na kosarku.

Vratice se Vasilije, eno ostaje sam posle treninga da radi. :mrgreen:

Bogami, Turcima bas lako do finala, najtezi protivnik ce im biti tek u polufinalu Litvanija ili Grcka.
Neka, mi cemo da se celicimo. Nas standardni recept ide ovako: teska ali sigurna pobeda protiv Finske gde vodimo svo vreme ali ne velikom razlikom; sledi cetvrtfinale sa Francuzima gde cemo da udjemo lose i da se do poluvremena pozdravimo sa takmicenjem, a onda ce dva igraca sa klupe Micic i Jokara da polude i nadoknadjujemo veliki minus i dobijamo velikim plusem; na krilima toga u polufinalu dobijamo Nemce uz kosarkasku poeziju; na kraju gubimo finale od Turaka. :mrgreen:

Samo ja mislim da je ovo poraz bolje sad nego kasnije.
Naravno, ako ga.mora biti.
A, da li mora ?
U toj utakmici sa Turskom mi smo bili favoriti (na kladionicama ubedljivo) i igrali smo dobro.
Nismo imali rešenje za njihove najbolje igrače .
Htela nas je i sreća. Dosta zicera "je ušlo" preko faula - uz dopunsko bacanje.
Dosta lopti smo im presekli (Jokić nekoliko).

Ne možemo reći da su oni imali sreće. Bili su bolji - čemu da se nadamo ako bude druge utakmice sa njima ?

Nemačka igra bolje i od Turske.

Nece biti lako, ali protiv Finaca je poslednja prilika da se prodrma ekipa i da se neki igraci konacno razbude.
A ko je do sada spavao ?

Recimo najpre Micic. Guduric mora dati veci doprinost u odsustvu Bogdanovica. Vukcevic ce takodje morati da mudrije koristi minutazu.
Bilo bi dobro.. i lepo :) .
A šta ako oni ne mogu bolje ?
Micić je konstantno ranjiv (seku mu lopte, usporen je - malo je otežao) ima slabiji šut nego ranije.
Gudurić je na istom nivou svaki meč.
Vukčević je slab u odbrani da bi sačuvao Šenguna...

Back