Košarkaška reprezentacija Srbije

• Začetnik teme Začetnik teme Tzar
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Šta je uzrok ispadanja sa Evrobasketa?

• Selektor

glasova: 7 46,7%
  • Igrači

glasova: 1 6,7%
  • Povrede

glasova: 3 20,0%
  • Nešto drugo

glasova: 4 26,7%

• Ukupno glasova
    15
nemamo bogdana. sta da se radi, moramo dalje

vise nsimo toliki favoriti za zlato

najzasluzniji u tome je debilni trener koji se ovde predstavlja kao neko ko nam je najveci...

zaboravljamo proslo prvenstvo kada je u prvoj eliminacionoj utakmici skoro citavu poslednju cetvrtinu drzao jokica na klupi i prednost od 12 razlike sa poluvremena prosuo i ispao sa prvenstva

tako i sada dodjosmo posle letoniej u situaciju da smo imali samo JOKARU , apsolutno u autu vasu micica, totalno pogubljenog jovica kojeg je debilni trener forsirao i ako mu bas nista niej islo i ak ose sav pogubio i uplasio...

svako ko se i malo razume u kosarku , zna da micic NIJE BEK! debilni trener ga forsira na tom mestu...

videli smo sa cesima kada je vasa bio na mestu pleja u par navrata kada se izborio nekako za to pored jovica da je vasa onaj stari u tim momentima!
jer to je nejgovo mesto. daj mu loptu neka vodi neka zaplese! i odma se stustio kao kosu i poentirao... potom dve trojke...

debilni trener je stefana jovica tutubana postavio za kapitena koj ise ocito okurcio posle toga i na terenu kad je UMISLIO JE DA ON KAO KAPITEN JE SAD NEKA FACA I DA ON TREBA DA VODI IGRU pa je on igrao pleja a micic isao sa strane ...

isto tako i u kombinacij isa avramovicem...

pa to prosto ne ide, onda se pitam osto miciu ne ide...

ako mici dobije slobodu koju je imao pre par godina na mestu pleja u efesu kada je dva puta bio sampion evrope e onda ce te gledati pravog vasu...

ali to kod ovog kretena od trenera nece biti slucaj

nama je vasa neophodan da zameni bogdana, jedini koji to moze ....

jbg igraci kao mici i guduric su velemajstori ali igracikoji u svojim timovima vode glavnu rec maltene...

a ovde je to jokara, sto ejste ok ali onda bar ih pusti da igraju na svojim pozicijama

avramovic ? ok agresivnost kolko tolko jel, ali on je tutuban realno. u dobrnai skakuce agresivan je ali bryo ispadne iyz te odbrane dok je u napadu muva bez glave. protiv letonije na minut do kraja i plus 7 on zbrza i usere citav napad izgubi loptu jer se zaleteo u desnu stranu ka autu...

umesto da stane , umiri ...

sa micicem treba znati popricati i praviti taktiku dati mu loptu u ruke...

ok ume on biti paljevina to smo videli sa saletom kao selektorom ali sada moramo da sve ucinimoza korist naseg tima

debil poput trenera je ono sto nam otezava posao

pluspravljenje promena u timu sa tri igraca odjednom. to niko ne radi osim ta budala...

Ne treba da pravi trener izmene tri odjednom to niko ne radi. Ni dve od jednom nisu ceste a on to redovno radi. Ok ajde to je radio sa slabijnim protivnicima pa nece biti stete ali ako radi sa jakim protivnicima e to moze biti problem. I jeste da Pesic prilagodjava igrace svojoj taktici a ne prilagodjava taktiku igracima to stoji ma koliko se ljutili i to je mooooogroman ogroman problem. Evo svi vidite da tristanu vise ne ide sut a svedoci smo da mu je sut bio glavno oruzje. I treba da mu bude jer on je KRILO obicno i kao KRILO cisto i obicno i treba da mu je sut jedina specijalnost . I onda dodje kod Pesica te takozvane "jugoslovenske skole" i covek oce da od njega napravi za par utakmica nesto sto covek nikad nije igrao i njemu sad vise sut ne ide. Pa ko si bre ti da menjas njega ako su NBA strucnjaci uvideli da je on najtalentovaniji za obicno krili i kao krilo igra celu godinu u NBA ko si bre ti da mu sad za 3, 4 utakmice dajes totalno neke nebulozne druge zadatke??? A ne radi to samo pesic , to su u reprezentaciji radili svi treneri Srpski.

I onda se pitamo kako bre Vasa tako dobro igra klupski a u reprezentaciji nista, kako tristan pogadjao perfektno trojke a sad promasuje, kako Gudura bude medju prvih 5 igraca u evroligi a sad nista.... Epa ljudi nisu igraci krivi nego je kriva nasa "Jugoslovenska skola kosarke"

Ok ajde i nekako da shvatim da recimo u timskoj kosarci moze trener da preusmerava igraca sa neke pozicije na drugu ali to se radi postepeno i tokom 20, 30 utakmica pa da iduce godine ima pun efekat ali se to nikako ali nikako ne radi u reprezentaciji jer vremena nema za to. I znate gde se najbolje vidi to. kad kazu on je svestran igrac moze i kao krilo, moze i kao centar. Ha ha ha i tu vidite o tome sta pisem ovde. Ne moze majstore treneru neko da bude svestran vec moze da bude samo ono sto jeste. AKo je krilo njegova najbolja specijalnost i pozicija ako hoces maksimum iz njega onda on mora da igra krilo. AKo je neko najbolji kao plej on moze samo kao plej da igra i tako ces od njega dobiti najvise . Da li je neko nekad video da Micic u klubovima igra beka? Nije!! Pa sta ce onda Vasa kao bek u reprezentaciji da li je on to sam smislio ili je to trener reko da igra? I onda se pitamo sto je Micic ljut na klupi i vice i sto mu lopta ispada iz ruke ispod kosa kad mu je neko nabacio? Pa sta ce micic ispod kosa bez lopte? Jel to njegova pozicija pleja? Plej bez lopte gde treba da bude ispod kosa ili spolja?

I svi nasi rezultati nisu jer eto imamo dobre trenere ili "jugoslovensku skolu" vec zato sto smo imali ekstra igrace. AKo je nasa jugoslovenska skola tolko dobra zasto NBA treneri ne dolaze da ih nasi treneri uce? U evropi jeste bila dobra ali tad u evropi i nije bilo skole nikakve ali sad je situacija drugacija. Postoji jedna najbolja skola i svi je znaju samo nasi treneri ovi sa 60+ godina misle da je nasa skola kosarke najbolja na svetu

Poslednja izmena:
Evo svi vidite da tristanu vise ne ide sut a svedoci smo da mu je sut bio glavno oruzje. I treba da mu bude jer on je KRILO obicno i kao KRILO cisto i obicno i treba da mu je sut jedina specijalnost . I onda dodje kod Pesica te takozvane "jugoslovenske skole" i covek oce da od njega napravi za par utakmica nesto sto covek nikad nije igrao i njemu sad vise sut ne ide. Pa ko si bre ti da menjas njega ako su NBA strucnjaci uvideli da je on najtalentovaniji za obicno krili i kao krilo igra celu godinu u NBA ko si bre ti da mu sad za 3, 4 utakmice dajes totalno neke nebulozne druge zadatke??? A ne radi to samo pesic , to su u reprezentaciji radili svi treneri Srpski.
Претпостављам да је "крило обично" оно што у кошаркашком дискурсу зову ниско крило (small forward) илити поз. "тројке" како се чешће нумерише.

Тристан Вукчевић (ако изузмемо неке експерименте Жељка Обрадовића и то секвенце од неколико минута) нити је кад у каријери покривао позицију ниског крила, илити "тројке", нити то може покрити због своје конституције, висине (210 цм без патика, са патикама 213 цм), моторике и латералних кретњи. Ту позицију посебно у ен-би-еју нити је играо нити ће играти.

Претходне сезоне (овдје) у дресу Вашингтона, Тристан није одиграо ни један минут на позицију крила, нити минут, од времена које је проводио у игри, 15% времена је проводио на позицији кричног центра или високог крила а 85% времена на позицији центра.
С тим да је претходне сезоне играо искључиво у гарбиџ тајму и када су у Вашингтону форсирали (испробавали) ниже поставе, зато и јесте проводио доста времена на поз. центра иако то није његова позиција. Његова позиција гдје је употребљив јесте крилни центар, илити високо крило (power forward).

Када је у питању будућност Тристана Вукчевића, он се претходне двије сезоне борио и још се бори да добије улогу у ротацији Вашингтона.
Претходне сезоне играо је у периоду када је Вашнгтон "танковао", у "гарбиџ тајму", када се игра необавезна кошарка и гдје се испробавају млађи играчи и да ли има ту перспективе. У таквој кошарци имао је запажених партија и успио се изборити ове сезоине за ен-би-еј уговор, што имајући у виду ограничење броја играча у тиму (15+3) и да имате мноштво момака из џи лиге изузетних за кошарку предиспозиција који вребају своју шансу, није ни мало лако.
И сам уговор који је добио је потврда да су ен-би-еј стручњаци видјели у Тристану потенцијал за ен-би-еј.

Како ће ићи његова каријера, зависи искључиво од напретка који ће остварити наредних година, наравно услов је и да га повреде заобиђу. Вашингтон је млад тим, мноштво младих, атлетски потентних проспеката, изузетно перспективних кошаркаша. Ту ће се бити тешко изборити за улогу у ротацији. Оно што Тристану иде у прилог, Вашингтон је претрпан спољни позицијама, на поз. 4-5 за сада имају поред Тристана тек Марвина Беглија, Алекса Сара и Ентонија Џила. Тако да би ту ако не потпишу неког новог високог играча, могло бити простора за Тристана.

Наравно, важно је да сви српски репрезентативци и потенцијални репрезентативци играју што више, да добију што важнију улогу у ротацији у својим тимовима, и у америци и у Европи. Укључујући и Тристана. Но о том потом, кад почне сезона.

Није добро. Пораз који боли и повреда Алексе. Тристан Вукчевић се није ни скинуо, повреда задње ложе.
Све грђе од грђег.
Сада слиједи меч са Финском. На то се треба фокусирати, меч са Турском покушати заборавити.

Финску познајемо, играли смо са њима квалификације за ЕП. Али ова Финска на ЕП је јача за једног Марканена, са којим су добили нову димензију. И једна јако добра екипа, јаки и споља (Максуни или Маџуни, Салин, Валтонен, Литл, Грандисон, Густавсон), јаки и на унутрашњим ,позицијама (Марканен, Јантунен, Нкамуа, Мадсен), екипа која има ширину, имају и Марканена.

Изгубили су у групи од Њемачке и Литваније, против комплетне Литваније са Јокубаитисом изгубили су и тијесном мечу, -3, и то говори да је у питању јако добра екипа. Играју брзо, шутирају пуно тројки, 31,4 по мечу, са 35% успјешности, ту су јако опасни, добри у скоку, и офензивном и дефанзивном, добри у заштити обруча, не играју толико агресивно у пољу, али и добро контролишу игру, немају пуно изгубљених лопти.
Ваља покушати зауставити Марканена. Нормантас који је 19 цм нижи од Марканена га је до 4/4 потпуно искључио из игре, но пшитање је да ли ми имамо дефанзивца тог профила. Мислим да би тај задатак могао добити Никола Јовић који има велики дефанзивни потенцијал, но против Марканена је јако тешко играти одбрану, требаће ту и пуно помагања.

Биће то тежак меч и тешка препрека нашима. Уколико се опораве Алекса и Тристан, много ће значити, посебно што смо остали без Богдана, чији изостанак је ненадокнадив. Ако је код Алексе тежа повреда, биће то још један велики хендикеп, јер његова агресија против било ког противника много значи. Но шта је ту је, идемо даље.

Zvakatora je Ataman oducio....

Nas trener i dalje ne kapira da ne moze da se daje protivniku ni jedan jedini minut fore....jer si onda kockar koji se kocka sa rezultatom.

Pisem celo vreme o tome,ali ne vredi....dzaba ne kapira to ovaj.
Sedenje Jokica na klupi ovog puta nas nije kostalo poraza...ali Pesic je sve ucinio da se to dogodi ...kao sto sam i pretpostavio.

Kako treba da se radi pokazao je Ataman koji nas je dobio sa osam igraca uz ful minutazu svojih najboljih igraca.
Maksimalno skratio rotaciju i do besvesti forsirao najbolje...
Larkin 39 minuta unisio nas covek...
Sengun 36 minuta...takodje nas unistio.

A kod nas izmene ko na traci, na kraju su nas te glupe bespotrebne izmene kostale pobede.

Izvadio je u finisu utakmice Stefana Jovica koji je imao svoj najbolji performans i momentum i uveo nikog drugog do Micica.
Zasto???
Istog momenta krece sunovrat....ubija se nalet ekipe...Micic gubi loptu,Guduric gubi...i to bi bilo to.
Sta reci?
Inace Pesic godinama ne zna kako da brani sut za tri poena,jer se redovno sve ekipe protiv nas raspucaju.
Unistili su nas sutem za tri...ko onomad Italija tako da poraz ne treba da cudi.

Sto se tice duela Sengun Jokic.

Sengun je trenutno pokretljiviji,jer kao sto rekoh Jokic ima visak kilograma...

Najveci utisak mi je da se tamo Sengun mnogo bolje koristi i da je prva zvezda...i da se sve bukvalno vrti oko njega plus maestralni Larkin...koji nas je izbusio.
Mi spolja nemamo igraca kvaliteta Larkina,a Jokic je bio kod nas nekako rezervisan...
Sengun je igrao cetiri minuta vise i imao sest poena vise.

Poslednja izmena:
Ne bih ja bio tako oštar. Tačno je da nismo dominantni kao što sam pretpostavljao da ćemo biti. Povrede su stvarnost i mora da se uzmu u obzir. Ali tim je jak, samo da se još neko ne povredi.
Utakmica je bila veoma dobra, uživao sam, nije me bilo briga za rezultat, Finska ili Švedska svejedno. Naš cilj je finale. Turksa je izuzetno moćan tim, iznanadilo me njihova disciplina, nije to njihova karakteristika (kao nakad u eri Turkuoglua), Šengun je izuzetan igrač, neće biti čudo da bude i MVP u NBA. Šta je samo radio u plej ofu Drejmonu Grinu.
Ne znam zašto je Ataman igrao sa kratkom rotacijom, 4-ca nisu ni ulazila u igru. Logika turnirskih sistema je da se igrači maksimalno štede kako bi zadržali svežinu i zaštitila od pov reda, Igra se mnogo utakmica u kratkom roku. On je veoma lukav, verovatno ima neku strategiju

Iskoci mi juce snimak sa OI 2016, Teo pocinje napad, rasporedjuje igrace, zna se ko sta radi, ko pravi blok, ko dribla, ko dodaje, ko sutira.

Ovde se ne zna ko pije ko placa.

Napad opurtunisticki, tapkanje lopte, pa ako se ukaze neka prilika ili da Jokic izmisli kos.

A da se odigra neka akcija, to nema sanse. Posebno sa Vasom na terenu.

I to je Pesiceva krivica, od izbora igraca do priprema.

I Rigodo se oprostio pa je igrao EP 2005 i razvalio nas u toj utakmici.

Tako je i ovde Teo morao da bude ovde, mali Top i Jovic. I tu bi moglo da se igra.

Vasa nije igrao 2 godine, a i Avram pitanje je ruska liga koliko se igralo zbog rata i koliko je spreman.

To mi je vise smetalo nego losa odbrana.

Ne moze svaka utakmica da se igra na mali rezultat i da se svaki protivnik svede na mali broj poena.

Negde ce morati da se postigne i 100 poena za pobedu.

A dobro ono sinoć protiv Turske je bio pravi derbi, rekao bi dva dosta ujednačena tima (pogotovo sad bez Bogdana) i dva tima donekle sličnog kvaliteta, eto mi imamo Jokića oni imaju Šenguna koji naravno nije sad baš klasa Jokića ali takođe Ol Star igrač i nije sad tako mnogo ni lošiji od njega, a pritom je igrač donekle dosta sličnog profila, a što se tiče ostatka tima, ono manje-više tu je negde i sasvim poredivo, ne znam mi imamo Vasu, Avramovića, oba Jovića, Gudurića, Dobrića, Tristana, Milutonova a oni imaju Šej Larkina, Čedi Osmana, Korkmaza, Jurtsevena, Adem Bonu, Sipahija ........pa meni ono sasvim poredivo i ako i postoji razlika ona je zaista u nijansama.
Tako da bio je to baš onako pravi derbi dve dosta ujednačena ekipe i bilo je i očekivano da će meč biti na jednu loptu i da će verovatno detalj presuditi da li će ishod otići na ovu ili onu stranu, nažalost u samom finišu su se malo bolje snašli i ta nijansa je otišla na njihovu stranu (a vrlo lako je moglo da bude i drugačije što naravno ne bi bilo nezasluženo).
Takođe moguće je da je prelomni momenat bio ona 4 ofanzivna skoka zaredom kao i to da su možda malčice Turci više želeli tu pobedu, mislim odigrali su svoju najbolju utakmicu u poslednjih nekoliko godina i nekako mi se čini da uvek oni imaju veći motiv da se dokažu protiv nas nego mi protiv njih što je sasvim logično i normalno, jer ipak smo mi brend u košarci i bili 5 puta prvaci sveta, 9 ili 10 puta evropski prvaci, olimpijski prvaci a oni nikad ništa značajnije nisu napravili osim što su na EP i SP dva puta došli do finala kao domaćini prvenstva.

Sve u svemu bio je dobar meč, pravi derbi i ne nešto mnogo bolan poraz (haha u poređenju sa onim porazom protiv Nemačke u finalu SP ili onog protiv Amera u polufinalu OI ovo je pičkin dim, ono sprdnja i ni najmanje za nerviranje i sekiraciju) , jedino eto što idemo sad u onaj teži deo kostura ali šta da se radi, uostalom ako hoćemo zlato ionako moramo sve da pobedimo pa nam je u principu svejedno.

Ako bi posle Finske isli na Izrael ili Francusku, ne verujem da je to nesto pretesko. Ozbiljno, ali ne pretesko. Kao pravi konkurenti koji igraju najbolju kosarku su se pokazali Nemci, a bogami i Turci. Mi ne igramo lose, ali jos uvek to nije taj zalet. Bogdanovic je tezak udarac, ali mi imamo Micica i Gudurica koji su malo duvaju u trubu, dobro Guduric ipak bolji. Ti neki momenti gde su sinoc odbranom i efikasnim potezima u napadu iskocili nekoliko puta Jovic, Avramovic, Dobric,... to mi je neki pokazatelj da mozemo bolje, samo da se Vasilije prizove k sebi jer nam treba nadoknaditi Bogdanovica.

Првенство је препуно јаких тимова.
Два лоша минута и нема те нигде.
Наши новинари су направили атмосферу да само треба да се појавимо
и сви ће скинути гаће...
То нити је кад било, нити ће бити...

имали смо и јаче тимове на папиру, били домаћини, па добијали по дупету...
Ако се не уозбиље у одбрани пребиће их Финци као беба звечку.
Да не говорим за после...
Друга ствар, та "денверизација" тима Србије није добра...
ако сте већ нешто организоивали и уиграли, онда играјте тако
а не да Јокић и преводи лопту и шутира тројке...
Не свиђа ми се ово све нимало...а проблем није то злато, већ будућност екипе...
ко год био селектор, имаће незгодан посао...

Francuzi po meni nisu ozbiljna ekipa obzirom na imena, mislim na kvalitet kojim igraju, timsku igru. I prosle godine su bili malo gurani kao domacini. Ali naravno, imaju kvalitet da nas dobiju ako smo losi. Isto vazi i za Finsku koja nas moze iznenaditi, ali mislim da je kod njih sve u nasim rukama.

Dok za Nemce recimo ne mogu reci da je trenutno sve u nasim rukama.

Kako treba da se radi pokazao je Ataman koji nas je dobio sa osam igraca uz ful minutazu svojih najboljih igraca.
Ne znam zašto je Ataman igrao sa kratkom rotacijom, 4-ca nisu ni ulazila u igru. Logika turnirskih sistema je da se igrači maksimalno štede kako bi zadržali svežinu i zaštitila od pov reda, Igra se mnogo utakmica u kratkom roku. On je veoma lukav, verovatno ima neku strategiju
Ataman tako igra jer je doktor kosarke. Tako je sa Efesom osvojio dve Evrolige. Igra sa minimalno igraca i ne vadi najbolje, koristi 6-7 igraca samo. Pogledajte finala EL 2021. i 2022.

Kako narod percepira Vasu Mičića, kao da je to stvar njegove volje - hajde sad igraj dobro! Ne ide to tako. Čovak je van forme, nije dugo igrao, moguće je da ima i psiholoških problema zbog pritiska, mozak hoće ali telo ne da.
Od njega očekujem da odigra dobro jednu utakmicu, možda i jednu četvrtinu, ono kada je najptrebnije. A možda je i ne odigra.

Ataman tako igra jer je doktor kosarke. Tako je sa Efesom osvojio dve Evrolige. Igra sa minimalno igraca i ne vadi najbolje, koristi 6-7 igraca samo. Pogledajte finala EL 2021. i 2022.
OK, ali igraju se nekoliko utakmica u kratkom vremenskom periodu, nije to jedna utakmica. Igrači se troše velikom minutažom, moguće su i povrede i pad u igri. Oni igraju sa Švedskom, tu će se malo odmoriti, ali zatim slede još tri veoma ozbiljna i intenzivna meča. Imam utisak da Pešić bolje rasporedjuje minutažu, s obrzirom na povrede i kratku klupu

Kako narod percepira Vasu Mičića, kao da je to stvar njegove volje - hajde sad igraj dobro! Ne ide to tako. Čovak je van forme, nije dugo igrao, moguće je da ima i psiholoških problema zbog pritiska, mozak hoće ali telo ne da.
Od njega očekujem da odigra dobro jednu utakmicu, možda i jednu četvrtinu, ono kada je najptrebnije. A možda je i ne odigra.
Slažem se da Vasa nihe kriv što je u takvom stanju. Kriv je onaj koji ga je doveo na turnir.

Back