Košarkaška reprezentacija Srbije

• Začetnik teme Začetnik teme Tzar
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Šta je uzrok ispadanja sa Evrobasketa?

• Selektor

glasova: 7 46,7%
  • Igrači

glasova: 1 6,7%
  • Povrede

glasova: 3 20,0%
  • Nešto drugo

glasova: 4 26,7%

• Ukupno glasova
    15
Пораз је болан. Имали су наши ову утакмицу, бјеше неколико прилика да је преломимо у нашу корист. На крају и недостатак среће. Пропуштена је прилика која се указује једном и ко зна кад.
Нашем стручном тиму и играчима се нема шта замјерити, поставили су добро игру, контролисали меч, мало грешака, добри у офензивном скоку, на крају је пресудио вансеријски квалитет америчких играча уз малчице недостатка среће. Сви наши кошаркаши су одиграли добро, борбено, надахнуто, разочарао није нико.
Идемо даље. Сада се ваља покушати вратити, заборавити овај меч колико је могуће и што боље се припремити за меч са Њемцима за бронзу.
Kako nema šta da se zameri, ovo je poraz trenera, čist.

Ulazio je u igru danas.

Ali opusteno kao i na slici.

To je Pesiceva greska sto je poveo igrace sa povredama noge i kuka koji posle sede i gledaju utakmicu sa klupe.

Mogao je onda i Borisu Simanica da povede.

Bio bi sigurno inspiracija za ostale.
Svaki put se povede 2+ igraca koji sjede cijeli turnir.Valjda ce doci selektor koji to nece raditi.

Sudije su svakako nekvalitetne ali nisu oni prelomili nego Pešić, ne znam šta mu je bilo u glavi u poslednjih 10 minuta.

Čovjek ima 75 godina i šteta je što Srbija pokraj Obradovića i Đorđevića na klupi ima čovjeka kojem je mjestu u penziji. On je bio dobar trener prije 20 godina, sada se gubi. Stalno je na ruku tehničke zbog ulaska u teren. Neko će reći da ima rezultat to je istina, ali ima ga jer u ekipi ima dva velemajstora Jokića i Bogdanovića. Neki moderni trener bi se bolje snašao.

Čovjek ima 75 godina i šteta je što Srbija pokraj Obradovića i Đorđevića na klupi ima čovjeka kojem je mjestu u penziji. On je bio dobar trener prije 20 godina, sada se gubi. Stalno je na ruku tehničke zbog ulaska u teren. Neko će reći da ima rezultat to je istina, ali ima ga jer u ekipi ima dva velemajstora Jokića i Bogdanovića. Neki moderni trener bi se bolje snašao.
djordjevic je sa macvanom i raduljicom dolazio do srebra...

da djordjevic ima jokica bogija gudurica micica petruseva jovica mrinkovica...

da je bilo ko imao onaj tim iz indijanapolisa ....

pesic je izlapeo idiot

djordjevic je sa macvanom i raduljicom dolazio do srebra...

da djordjevic ima jokica bogija gudurica micica petruseva jovica mrinkovica...

da je bilo ko imao onaj tim iz indijanapolisa ....

pesic je izlapeo idiot

Zna se čiji je Pešić trener, šteta što Obradović nije selektor. Nikad Pešić nije bio bolji trener od Obradovića pogotovo ne danas kada je Pešiću 75. godina.

Mislim sta reci, dva bromazepama sam moram da drmnem, mislim sudbina se bas surovo poigrala sa nama večeras, što neko reče, Onaj gore izgleda da ima malo čudan smisao za humor (jer ovo zaista na kraju izgleda pomalo kao neka surova šala).

Mislim od početka OI nije me zanimalo koliko cemo medalja da uzmemo, nije me zanimalo sa koliko razlike cemo da dobijemo Portoriko u Juzni Sudan (inace dve vrlo simpaticne ekipe) vec samo sam zeleo da vidim nase kako pariraju Amerima i ono sto je najgore, ova igra naših i pristup su baš ono što sam želeo da vidim, vodili smo celu utakmicu, imali skoro +15 na kraju 3/4 i jednostavno to smo morali da dobijemo, ono praktično sam častili Amere, sad znam kako su se osećali recimo Litvanci nakon polufinala OI u Sidneju 2000. kada su na sličan način ispustili pobedu kao mi danas.
Mislim vodili smo celo vreme, kontrolisali meč, usli sa velikom prednosću u poslednju četvrtinu i umesto da se na kraju mi radujemo , ova mala sirota zemlja, da ne znam veceras se malo okupamo negde u fontani u gradu i malo proveselimo i zezamo i umesto da ovo bude nov “Indijanapolis” i ona “čuvena” utakmica koje ćemo se rado uvek sećati i za 10, 20 pa i više godina ono na kraju ispade košmar i utakmica koja će nam svaki put izazivati gorčinu i nelagodu kad god je se setimo i pamtićemo kao nešto za šta nas je nažalost sudbina uskratila i nije nam dozvolila da se radujemo na kraju.

Što se tiče sudjenja, ono ne bi sad išao u teorije zavere ili kao ono sudija je kriv , ali sigurno da je bilo nekoliko sumnjivih situacija koje su Amerikancima išle na vodenicu, a u jednoj ovakvoj utakmici gde jedan posed odlučuje to je i više nego dovoljno da odluči na kraju, jer ovo je jedna od onih utakmica gde i najsitniji detalj može da odluči ishod na kraju.

Što se tiče naših igrača, mislim da možemo biti ponosni na njih, mislim da je Pešić izvukao 110% iz njih kao i oni iz sebe samih, mislim da su naši pokazali borbenost, želju, karakter, hrabrost ali da se još jednom potvrdilo da ipak nemaju onaj šampionski DNK kao neke ranije generacije, eto i na prošlom SP nakon sjajnih utakmica protiv Litvanije i Kanade onda nakon blede utakmice protiv Nemačke u finalu slično smo se osećali kao večeras i mislim da verovatno nije samo slučajnost zašto nismo osvojili nijednu titulu još od Indijanapolisa iako smo neretko igrali zaista super i stizali do same završnice ali nekako taj finiš i završni korak bi izostajao i na kraju smo uvek morali da se zadovoljavamo nekom utešnom nagradom.

Zaista baš greota, propuštena je jedna istorijska prilika, i to na kraju umesto da ovo bude naš novi “Indijanapolis” na kraju ispade nova “Mijatova prečka” , mislim da će ova utakmica ostati upamćena i ući u anale srpskog sporta kao “Mijatova prečka 2:0” :(

obradovica ciganija zove rumenogluom i vucic i njegova armada nepostuje togc ovjeka kojeg citava evropa cjeni kao najboljeg svih vremena

zato im je dobar izlapeli bajden pesic i OGNJEN DOBRIC davidovac....
Janis ga dobio 8:0.

Da stavimo Janisa za selektora.

Obradovic kad je bio selektor sa Bodirogom nije mogao da prodje grupu na EP u Srbiji. Gubio 20 razlike kod kuce. Kakav Obradovic kakve gluposti.

morali smo ovo da dobijemo... nekoliko faktora se poklopilo da se to ne desi
1) Kari Pešić.. Avramović, naš najbolji odbrambeni igrač i igrač koji je imao svoje šutersko veče celu poslednju četvrtinu na klupi..
2) očajan šut u zadnjoj četvrtini za 3 poena.. 0 od 9... tu se vraćamo na Aleksu koji bi ubacio makar jednu a možda i dve
3) 4 lične Jokića i laganih nekoliko poena Embida kada nije smeo da ga pipne
4) sudije.. nekoliko odluka koje su pogurale Ameriku.. da su poništile onu trojku posle faula niko im ne bi zamerio.. 4 faula Jokića a njega i Bogdana tukli celu utakmicu.. Jokić 4 bacanja , Bogdanović jedno ili dva..očigledni koraci Embida, tri čista faula nesvirana na Milutinovu , Jokiću i Bogdanoviću itd..
5) faktor sreće... jbg i kad smo vodili 13 razlike na početku četvrte znalo se da će Amerikanci da se vrate i da će u nekom trenutku biti potrebna doza sreće da bi ih dobili.. nismo je imali.. Dobrić na dva razlike na 2,30 do kraja sam na šutu za tri.. njegova pozicija, momak uzima šut i promašuje.. Amerikanci u kontri daju dvojku ili trojku više ni ja ne znam al taj šut nije značio tri nego 5 ili 6 poena i tu je već bilo završeno.. kažu da sreću treba da zaslužiš.. jbg ako je sinoć nismo zaslužili onda da ga jbm
6) baksuz Vučić.. psihopata je pred put izmalirasao sve sportiste sa svojom projekcijom od 10 medalja ... tako da je njegov baksuzlug jači od faktora sreće koju smo svakako zaslužili
7) stef kari.. jbm li mu mater

e sad jbg treba se spremiti za sutra i za bronzu.. da makar malo ublažimo tugu.. biće zaje bano..momci su i mentalno i fizički istrošeni.. ali ja verujem u njih.. da se vratimo kao pobednici i da ih dočekamo sa Noletom i ovim strelcima..

pesicev OGNJEN DOBRIC i davidovac :rotf:
3/4 perfektno odigrane u 4 je bilo nekoliko bespotrebnih gresaka nasih igraca,tih par nekotrolisanih suteva,mada po meni to nije odlucilo pobednika.
Glavni krivac je ipak senilni Pesic,drzi na klupi Avramovica a igra mu Micic koji celo drugo poluvreme igra katastrofalnu utakmicu kao i vecinu utakmica,cak i u ona vremena kada je bio mvp Eurolige igrao je lose za repku.
Savez koji je dopustio da par odlicnih igraca igra za neke druge reprezentacije.
Sudije iz nekih levih drzava koje ne zasluzuju da sude ovakve utakmice npr. celo drugo poluvreme ubijali su Jokica od batina u reketu,imao je valjda samo 2 slobodna bacanja...
............

Utakmicu sam gledao na aplikaciji srećom nisam morao da gledam RTS i slušam Šarenca kako lupeta. Danas ću ponovo da odgledam na miru, bio sam previše nervozan da bih mogao da odredim da li je Pešić kriv ili ne. Kako mi rade živci od sada ću utakmice da gedam odloženo, ne mogu više ovako

Back