Košarkaška reprezentacija Srbije

• Začetnik teme Začetnik teme Tzar
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Šta je uzrok ispadanja sa Evrobasketa?

• Selektor

glasova: 7 46,7%
  • Igrači

glasova: 1 6,7%
  • Povrede

glasova: 3 20,0%
  • Nešto drugo

glasova: 4 26,7%

• Ukupno glasova
    15
Eto na kraju opet 26 razlike kao u Abu Dabiju.

Bukvalno isto.

Tako da su te price kako Pesic krije nesto bile samo pricice.

Gubljenje vremena, umesto da je uigravana ekipa koja ce da igra.

Sut za 3 katastrofalan.

24% naspram americkih 56%.

Avramovic 0 od 3, Guduric 0 od 3, 0 Bambija iz igre za Gudurica. Mogla je i moja baba da dodje i da sutira 0:4.

Jovic 1:5, Jokic 1:6, Bog itek 2:6. Vas 2:7...

Свака пета трица ушла, а шутнули их скоро 30. У првом полувремену резонски, али није улазило, послије мало и распуцавања... али основни проблем је што нема Амера на пеналима. Фали неки Авдија, неки Грбовић, неки Савић, неки Гуровић... па да падне пар сикирица, да то подигне у одбрани и остале... Друго полувријеме као спорији тренинг, бескрвно, млако, безидејно...
Тео мора да је ово одгледао уз пивце са помало злобним осмијехом на уснама...

Naši su potpuno omanuli na ovom velikom testu za njih, pali su 1/1 , Jokić kao lider ekipa takodje i još jednom se potvrdjuje da je Jokić ogroman neiskorišćen potencijal i ogromna propuštena prilika kada se radi o njegovoj priči u reprezentaciji, meč gotovo preslikan kao ona prijateljska u Abu Dabiju i nažalost rekao bi da naši nisu baš ništa naučili iz tog meča jer apsolutno nikakav pomak nismo videli, ni u igri ni u rezultatu ni u pristupu, gotoo identično su sve radili kao i tad i sve iste greške pravili, nisu ni pokušali neki malo drugačiji pristup i eventualno nešto novo da probaju,
Iako smo sad bili jači za Bogdana, Jovića i Milutonova to se uopšte nije primećivalo u igru i na terenu, Bogdan se ajde kao trudio nešto ali nedovoljno, Jović ništa (sad dal se još nije oporavio od povrede kako treba ili je nešto drugo ali recimo i na SP je tako, dobro igrao grupnu fazu ali kako se prvenstvo bližilo kraju igrao je sve slabije i mislim na kraju i ispao iz startne petorke, nažalost ovde mnogo više liči na tog Jovića nego na onog iz prve faze SP), Milutinov panj, jako limitiran igrač (što se videlo i u onom finalu protiv Nemačke kada je verovatno najgori igrač na terenu bio).

Eto na kraju opet 26 razlike kao u Abu Dabiju.

Bukvalno isto.

Bukvalno preslikan meč a što je najgore tad smo igrali bez Bogdana, Jovića i Milutinova a sad kad su oni bili tu uopšte nikakve razlike u igri nije bilo, uopšte se nije primećivalo njihovo prisustvo u odnosu na aj prijateljski meč u Abu Dabiju.

Takodje ako ćemo da pucamo od Amera 25 razlike onda zaista za to nam ne treba najbolji igrač u NBA, to možemo i sa 12 ABA-ligašskih i KSL igrača.

Ali što je najludje u celoj priči Amerikanci su odigrali mnogo bolje prvo poluvreme nego drugo i pogadjali bukvalno sve a tad su naši držali priključak i bili manje-više u egalu a u drugom poluvremenu kad su i oni malo usporili i kad je i njima malo stao šut naši su baš tad potpuno pali i kao da su digli i ruke i noge od utakmice i od igre, umesto da su svo vreme igrali borbeno i svoju igru i da su strpljivo čekali svoju šansu (pa ako dodje dodje).

Mi više nemamo šutere kao nekada sposobne da trpaju svojih 25 po utakmici
da ne spominjem ko je sve igrao za reprezentaciju
Ovo sad su sve sjajni momci i velike patriote...
ali košarku danas ne igra patriotiran već taktika i fizička sprema.
Šepamo na oba polja, plus nam je šut loš.
Moj lični utisak je da se nisu nešto mnogo ni trudili u drugom poluvremenu.
Nadam se da sam u pravu...jer ako sam se zeznuo...
idu kući jako brzo.

Kad Amerikanci dođu u ovakvom sastavu i krene ih šut
ne može NIKO ne da ih zaustavi
NIKO.
Što se mi ložimo da im možemo nešto?
Ne možemo...Indijanapolis je bi davno...
mnogo mlađi Pešić i mnogo jača ekipa...
Објективно заиста јесу најбоља екипа. Не смета ми пораз, па чак ни прилична кош разлика, смета ми што нико из прве петорке не направи ни трећу личну, а ама баш нико 4, а камоли 5.

Južni Sudan sa ovim igra egal na maksimalnu borbensot
I drugi su se potukli sa njima Australija i svi drugi s kojima su ikad igrali
Samo mi skidamo gaće kad ih vidimo
To ova generacija
One pre su igrale muški sa nima recimo 96e kad su nas dobili tek kad je Divac dobio tri faula za pet minuta u petu ličnu.
Ili naravno Indijanapolis...
pa da ubrojim tu i ono iz Kine 2019 kad su ovi poslali krš ekipu a mi ih polupamo za petoi mesto
Bar je biloi želje i borbe a i tad je igrao Jokić naprimer i Micić.
Šta je ovo sad meni nije jasno.

Mi više nemamo šutere kao nekada sposobne da trpaju svojih 25 po utakmici
da ne spominjem ko je sve igrao za reprezentaciju

Pa nažalost istina, prosto nemamo igrače koji prave razliku na terenu (barem ne u dovoljnoj meri), realno nije za očekivati da sad recimo Gudurić, Milutinov, Petrušev, Vanja Marinković ili Avramović budu ti koji će da postižu po 20+ poena i prave tu razliku na terenu (pogotovo protiv ovakvih protivnika).
Nažalost oni nisu ni Bodiroga ni Dražen ni Danilović ni Paspalj ni Kukoč ni Radja ni Djordjević ni Divac ni Rebrača ni Stojaković ni Gurović ni Vujanić ni Rakočević nit su blizu tom nivou a još kad ni taktika i pristup nisu baš najbolji onda teško da je to moglo da izgleda drugačije ili da ima nekakav drugačiji ishod.

Mislim da se razumemo ova naša reprezentacija svakako poseduje izvestan kvalitet i ima tu neku koheziju i hemiju i ima Jokića i Bogdana ali realno nema dovoljno igrača koji prave razliku na terenu a još manje igrača koji direktno mogu da utiču na ishod a pritom nema pravog vodju (nažalost Pešic se suviše olako odrekao Tea a činjenica je da sa Teom i bey Tea ovaj tim nije isti) i još uz to slabo se prilagodjava protivniku i menja način igre i taktiku tokom samog meča.
Iskreno mene ne zanima dal ćemo mi da dobijemo Portoriko i Južni Sudan sa 20 ili 40 razlike već me zanima da vidim kako pariramo glavnom favoritu na turniru.

To ova generacija
One pre su igrale muški sa nima recimo 96e kad su nas dobili tek kad je Divac dobio tri faula za pet minuta u petu ličnu.
Тада је фалио Савић и то нам је био највећи пех.

To ova generacija
pa da ubrojim tu i ono iz Kine 2019 kad su ovi poslali krš ekipu a mi ih polupamo za petoi mesto
Najblizi smo bili u Riu u grupi 94:91.
A amerikanci su tada imali mnogo jaci tim.
KD, Kari, Kajri, Klej, Kazins, Dzordz, Grin, Butler, Melo, svi 8 godina mladji.

To ova generacija

Istina sve utakmice koje su Amerikanci odigrali sad su bile baš tesne i neizvesne do samog kraja , Australiju su dobili tek posle penal završnice, Južni Sudan je promašio zicer za pobedu a Nemci koji su odigrali jako loše pre svega šuterski i to lošije nego i mi danas (šutirali iz igre ja mislim 28/81) su sve vreme igrali sa njima egal uz rezultatsku klackalicu i na kraju izgubili sa 4 razlike, samo protiv nas su radili šta su hteli i razbili nas.

Inače ne bi se baš složio da su poslali krš ekipu 2019. , mislim bilo je tu sjajnih igrača ono Donovan Mičel, Kemba Voker (koji je na SP došao kao 3. strelac lige i 4x Ol Star), Džejson Tejtum, Džejlen Braun, Markus Smart, Derik Vajt (koji i sad igra), Kris Midlton i Bruk Lopez (obojica Ol Star igrači), Majls Tarner iz Indijane (2x najbolji bloker lige), beše i Harison Barns koji je igrao i na OI u Riju 2016, Džo Heris mislim te sezone najbolji trojkaš lige............ono bio je i to dosta ovako jak tim u tom trenutku, mada realno da ih nisu dobili Francuzi u 1/4 finalu sumnjam da bismo ih mi dobili u polufinalu/finalu (da smo kojim slučajem prosli Argentinu) kao što sumnjam da bismo ih dobili i na prošlom SP da ih u 1/2 finalu nije izbacila Nemačka, jes da im tad nije bilo Lebrona, Durenta i Karija u ekipi ali kapiram da bi nas onda Edvards, Branson, Bridžis, Bankero ili već ko ubacili u mašinu i da bi ishod verovatno bio sličan (a pogotovo ako bi odigrali kao što smo odigrali to finale sa Nemačkom ili nažalost kao što smo odigrali danas da bi isto pukli sa 20+ razlike).

Mene samo zanima šta će naši odigrati protiv Portorika i Južnog Sudana...
Ameri su svet za sebe
odlični su košarkaški ali su realno i "napumpani" i to svi znaju...
Pre su slali samo igrače do 23 godine i gubili su često
osim generacije sa OI 1984 gde je bio i Džordan...
Ne sporim da znaju svi košarku ali su skup egomanijaka kojima je teško biti selektor..
Stiv Ker ima nezahvalan posao, kao i drugi pre njega..

Тада је фалио Савић и то нам је био највећи пех.

E tad 96-te da falio nam je Savić svakako u tom finalu ali pre svega falila nam je malo jača klupa, recimo Djordjević, Danilović, Bodiroga, Paspalj, Divac i tada mladi Rebrača su pokazali da mogu da igraju egal sa njima i mi smo nekako imali osećaj da možemo, ali nažalost falila nam je malo jača klupa jer objektivno igrači kao Saša Obradović, Berić, Lončar, Tomašević, Topić ipak nisu bili taj nivo i oni već nisu mogli da se nose sa njima, a jako je teško je bilo odigrati meč sa samo 6 igrača u rotaciji (pogotovo kad je Paspalj pušio po 3 pakle Marlbora na dan i kad ga je kondicija izdavala i kad je Divac ušao u problem sa faulovima), mada recimo u Indijanapolisu je već bilo drugačije i tad umesto pomenutih igrača na klupi smo imali tipa Jarića, Rakočevića, Gurovića, Radmanovića, Drobnjaka , svakako dosta talentovanije i kvalitetnije igrače što nam je falilo na klupi u tom finalu 96-te u Atlanti.

Ovaj meč je pokazao limite reprezentacije Srbije. Neki igrači su jednostavno previše ograničeni. Koja je svrha Gudurića ili Milutinova? Kada će mladi Jović pokazati svoj potencijal već jednom jer ovo što smo videli nikako nije bilo dobro? Da li držati Avramovića ili Micića na pleju? Mnogo je pitanja a malo odgovora i vremena. Uzgred to kako protiv Amera igra jedan od najboljih centara Evrolige Milutinov govori kolika je razlika između NBA i evropske košarke. On naprosto deluje kao amater. Petrušev se dosta bolje snalazi i njega bi trebalo više forsirati.

Naredni meč protiv Južnog Sudana biće ključan za dalji plasman jer je to prilično opasna ekipa (ubedljivo su pobedili Portoriko).

Kad Amerikanci dođu u ovakvom sastavu i krene ih šut
ne može NIKO ne da ih zaustavi
NIKO.
Što se mi ložimo da im možemo nešto?
Ne možemo...Indijanapolis je bi davno...
mnogo mlađi Pešić i mnogo jača ekipa...
Upravo to, ne znam cemu lozenje, realno ni mi a ni bilo ko nema sa njima sta da trazi.

Ovaj tim USA, je najbolji tim koji su ikada igde poveli u odnosu na ono sto trenutno imaju. Pogledajte malo sastav, ko prati NBA zna o cemu pricam, ako fali dva imena da ih nema a da imaju mesta u ovoj ekipi to je maksimum. Jos se i ovaj Embid nesrecni naturalizovao pa i on igra za njih, nemaju znaci ni jednu slabu poziciju sve je pokriveno sa onim najboljim sto NBA liga trenutno ima. Niko, apsolutno niko nema sta traziti protiv njih, svakog mogu 30+ razlike da nabiju, zlato je zagarantovano njihovo, mi sada mozemo na njih opet u finalu i nadam se da ce tako i da bude.

Ovaj meč je pokazao limite reprezentacije Srbije. Neki igrači su jednostavno previše ograničeni. Koja je svrha Gudurića ili Milutinova? Kada će mladi Jović pokazati svoj potencijal već jednom jer ovo što smo videli nikako nije bilo dobro? Da li držati Avramovića ili Micića na pleju? Mnogo je pitanja a malo odgovora i vremena. Uzgred to kako protiv Amera igra jedan od najboljih centara Evrolige Milutinov govori kolika je razlika između NBA i evropske košarke. On naprosto deluje kao amater. Petrušev se dosta bolje snalazi i njega bi trebalo više forsirati.

Naredni meč protiv Južnog Sudana biće ključan za dalji plasman jer je to prilično opasna ekipa (ubedljivo su pobedili Portoriko).

Istina, nego mislim da Milutinov nije više ni medju najboljim centrima Evrolige i da su mu već igra i brojke u opadanju, mislim da igrač koji je prošle sezone u Evroligi u proseku imao 7,8 poena i 5,6 skokova da teško može biti jedan od najboljih centara Evrolige, recimo primera radi od tih visokih igrača Tavares, Vojtman, Lesor, Jabusili, Šengelia, braća Ernangomez, Kaboklo, Šermadini dosta bolje izgledaju od njega i statistički a i ovako dosta su raznovrsniji, Milutinov nit je nešto raznovrstan igrač nit je sad ono neki atleta ili snagator (kao recimo Peković ili onaj Javtokas što je pre igrao za Litvaniju) i nažalost dosta limitiran igrač (što se možda najbolje videlo i u onom finalu SP protiv Nemačke).

Istina, nego mislim da Milutinov nije više ni medju najboljim centrima Evrolige i da su mu već igra i brojke u opadanju, mislim da igrač koji je prošle sezone u Evroligi u proseku imao 7,8 poena i 5,6 skokova da teško može biti jedan od najboljih centara Evrolige, recimo primera radi od tih visokih igrača Tavares, Vojtman, Lesor, Jabusili, Šengelia, braća Ernangomez, Kaboklo, Šermadini dosta bolje izgledaju od njega i statistički a i ovako dosta su raznovrsniji, Milutinov nit je nešto raznovrstan igrač nit je sad ono neki atleta ili snagator (kao recimo Peković ili onaj Javtokas što je pre igrao za Litvaniju) i nažalost dosta limitiran igrač (što se možda najbolje videlo i u onom finalu SP protiv Nemačke).
Pa i jedan Bolomboj je imao bolju statistiku od toga ove sezone. 10 poena i 6 skokova.

Back