Košarkaška reprezentacija Srbije

• Začetnik teme Začetnik teme Tzar
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Šta je uzrok ispadanja sa Evrobasketa?

• Selektor

glasova: 7 46,7%
  • Igrači

glasova: 1 6,7%
  • Povrede

glasova: 3 20,0%
  • Nešto drugo

glasova: 4 26,7%

• Ukupno glasova
    15
Ide zreb posle grupne faze.

Cetiri sesira po jacini koja se odredjuje prema skupljenim poenima,

Sto znaci onaj ko se plasira kao 3. je sigurno u poslednjem sesiru i ide na najjace timove.

Recimo da Nemci i USA budu u prvom sesiru.

Ako mi budemo drugi onda smo tu negde u sredini i idemo na Francusku, Grcku, Kanadu ili Australiju.

A u polufinalu sigurno nalecemo ponovo na USA ili na Nemce. Tj. na nekog iz prvog sesira.
Znači polufinale, jer mozemo protiv ovih.

Južni Sudan došao do prve pobede, sada čekamo Orlove​

Nedeljnik.rs
Snimak-ekrana-2024-07-28-133218.png

Source: Sameer Al-DOUMY / AFP /

Utakmica koja će sigurno privući pažnju cele Srbije – susret naših košarkaša protiv Sjedinjenih Američkih Država – zakazana je za 17:15 danas. Pre toga, u prvom meču današnjeg rasporeda, reprezentacije Portorika i Južnog Sudana, naši rivali iz grupe C, odmerili su snage.
U dramatičnom preokretu, afrička selekcija je slavila rezultatom 90:79.
Južni Sudan je nakon 40 minuta igre slavio, uprkos početnom utisku da će Portoriko dominirati terenom. U drugom poluvremenu, afrička selekcija je preuzela kontrolu, a ključnu ulogu odigrao je Karlik Džons, novi plej Partizana.
Ovom pobedom, Južni Sudan je zabeležio svoju prvu pobedu sa 90:79 i sada se priprema za naredni izazov protiv reprezentacije SAD-a.

Realno meč sa Amerikancima će biti veliki test za naše i pre svega za Jokića, ovaj meč će biti odličan pokazatelj koliko zapravo Jokić znači ovoj reprezentaciji i koliki ima uticaj na kvalitet igre i ishod, jer realno mi smo pobedjivali već ove ostale najjače selekcije tipa Francuska, Kanada, Litvanija, Nemačka, Australija, Španija, Grčka i ostale (neke redovnije neke malo redje) i bez Jokića, realno Srbija još uvek čeka Nikolu Jokića kada se radi o reprezentaciji, pa sad vreme je da vidimo šta je to što Jokić donosi u reprezentaciju i šta je to ekstra što možemo sa njim da napravimo a šta nismo mogli bez njega.

Neće nas trojka a njih kenj@... ovaj Durant nam je baksuz
Добро је, нисамо силовали тројке, било је све чисто, ал неће да уђе, јбг. Изгледамо одлично, с тим што гледам да не попиздим због Пироћанца који има боље бекове од Теа, па му ти бољи нису у првој петроци...

Мени само једно није јасно.
Ајде што ове иде као у видео игрици...
али зашто наши прихватају трчи и пуцај игру?
Не можемо тако, то није наша кошарка.
Амери немају шта сакрити од игре, ми имамо. Треба ићи на побједу, али не откривајући баш све карте, а нама то засад одлично иде. Резултат активан, а да Дурент није јутрос доручковао нешто радиоактивно, били бисмо у егалу. Јбт, убацио је 5 трица и 3 шута, без промашаја.

Realno naši imaju sjajan rezultat kad uzmemo u obzir kako oni šutiraju i da su ubacili skoro 15 trojki za poluvreme, možda bi bilo najbolje da primenimo recept onda kako su ih Francuzi pobedili na SP 2019. i na prošlim OI, da veći deo utakmice tu držimo priključak na -7,-8 negde pa onda u poslednjoj četvrtini da probamoo da ih stisnemo, da odigramo onako kao na samom početku i da prelomimo meč u završnici.
Valjda će i njih šut morati malo da stane u nekom trenutku a nas malo da krene, jer ovo u prvom poluvremeno kao šutiraju je zaista nadrealno, ali ako budu oako šutirali i u drugom poluvremenu onda jbga, to znači da su verovatno odigrali maltene svoju najbolju utakmicu ikad i utakmicu kakvu i oni mogu da odigraju samo jednom u ko zna koliko i da naši baš nisu imali sreće.

Pa dobro.

Jasno je da niko ne moze da cuva Durenta.

De facto imamo previse igraca bez ikakvog efekta i uticaja na igru.

Guduric koji i dalje ostaje misterija zasto je godinama u reprezentaciji.

Marinkovic koji sutira trojku u kontri 4 na 1. Pa to su osnovne stvari. I jos baci ciglu. Drago mi je da je on otisao u Partizan, a Dobric u Zvezdu. :mrgreen:

Avramovic gomila gresaka. Da kos pa onda im da loptu u ruke bez ikakvog razloga. Ne preuzima u odbrani. Sutira trojku umesto da prodje iza sto mu pokazuje Jokic.

Fali nam pravi plej da poveze redove, Teo na primer, da veze beka i centre.

Centri dobijaju mrtve lopte.

Da Milutinov igra 1 na 1 sa AD-em to je ludilo.

Jokic moze protiv Embida, ali treba da umre da tako igra celu utakmicu. A i Embid je usao tek posle 15 minuta.

Sve u svemu nije lose.

Glavna razlika je u osnovnim stvarima. Amerikanci ne promasuju trojke kad je igrac sam, ne promasuju kad je igrac dobio blok. To se sve ispostuje.

Pohvale za Jokica, Dobrica, Bogdana i cak i Vasu koji se malo potrudio da se razume sa Jokicem. Ali fali nam jos igraca koji mogu da igraju na tom nivou.

Evo sad je i Amere šut malo stao i ne šutiraju ni blizu kao u prvom poluvremenu ali džabe kad su i naši pali u igri, ono opet kao i u onom meču u Abu Dabiju 3/4 ktastrofa, naši izgledaju kao ekipica ispred zgrade koja se skupila da malo odigra basket, umesto da čekaju da ovi malo padnu u igri pa da onda navale (umesto na samom početku) oni dodatno padaju u igri, kao da čekaju da oni uspore da bi i oni usporili a ne da bi uhvatili priključal i ušli u egal.
Skoro preslikana utakmica one prijateljske u Abu Dabiju.

Inače kao što sam i rekao beše negde, mislim da Ameri nisu nepobedivi ali ako ih neko bude pobedio onda pre će to biti neko drugi nego mi i mislim da ne spadamo baš medju onih par selekcija koje imaju najviše šanse da ih eventualno pobede.

Naši šut za 3 očajnih 6/27, sa takvim šutom ne može se ni protiv mnogo slabijih ekipa, fali nam pouzdan šuter u ovoj ekipi koji može da malo šutom podigne ekipu i preokrene stvari kada igra stane, a to nažalost nije ni Bogdan, on ono može dobro da šutira a i ne mora i nezahvalno je uzdati se u njegov šut.

Jokić opet statistički prednjači ali džaba, bez gotovo ikakvog uticaja na ishod i to je ono o čemu sam pričao, realno i da smo bez Jokića igrali ono verujem da bi rezultat bio isti, jednostavno ne donosi taj ekstra-kvalitet i ne pravu razliku koja se od njega očekuje (iako možda statistički ispunjava kvotu).

Back