Košarkaška reprezentacija Srbije

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Jeste sramota da se izgubi od zemlji koja ima profesionalnih kosarkasa jedva da napravi nacionalnu selekciju, ili jos gore, ciji klinci zbog vremenskih uslova nemaju mnogo prilika da igraju basket na otvorenom, vec iskljucivo u sportskim salama. To bi bilo kao da Jamajcanin pobedi u ski skoku ili slalomu :lol:
Ali kad se uzme u obzir da su nasi mnogo putovali i jos imali problema u putu, a vecina ih je "zelena" onda taj poraz nije strasan.

A REPREZENTACIJA je očekivano izgubila. Jedino nisam znao gde će izgubiti,ali da će biti poraza u nekoj od zemalja u kojim se od juče igra košarka,se znalo. Ova reprezentacija nema kvalitet za velika i srednja dela( osim ako baš ne poginu na terenu). Žao mi je,ali je tako. A,naravno da ću svaki put navijati za njih jer neka su najgori,ipak,predstavljaju ovu Zemlju.
Igrači koji bi mogli da igraju i u pravom sastavu:
Teodosić
Tepić
Marjanović ( budućnost )
Krstić
Vujanić
Veličković
i možda,ali možda Tripković
Svako od gorepomenutih ima neki poseban kvalitet i potencijal da postane ozbiljan igrač na nivou nekih najboljih evropskih. Ostatak je na žalost,prosečan i klupski.

Jedan poraz od solidne reprezentacije Finske i nije toliko strasan, sta vise moze biti odlican u psiholoskom smislu. Oni su verovatno odigrali najbolju utakmicu u polsednjih nekoliko godina a nas jako mlad tim jednu od gorih i rezultat je i dalje bio tesan. To govori o razlici u kvalitetu. Jasno je da se ne moze pobedjivati non-stop, tako da ovaj poraz cvrsto drzi na zemlji nase kosarkase sto ce biti odlicno za predstojece duele za Bugarima i Italijanima (ako se ne varam mi tako nazivamo one koje 'sere' na basketu... he he) kod kuce gde su pobede imperativ i verovatno garantuju jedno od prva dva mesta.

Sada, sto se tice igraca koje je pozvao Dusan Ivkovic ja se slazem da nemaju svi oni reprezentativni kvalitet, ali njima niko i ne garantuje ucesce na EP ukoliko ga izborimo. Ivkovic je pozvao igrace za koje smatra da ce biti dovoljni da se uspeno prodju kvalifikacije.

Teodosic igra daleko ispod mogucnosti. Kecman, Bogdanovic, i slicni verovartno nece ni biti u timu za EP. Marjanovic je jos uvek previse mekan za ozbiljniji konkurenciju i verujem da ce Milicic zauzeti svoje mesto kad dodje vreme. Uvek treba uzeti u obzir i mladje, kao na primer Raduljica, Macvan, Keselj, Jeremic... nasa buducnost je svetla ukoliko ozbiljni ljudi budu radili... kao sto je Ivkovic. Ne sumnjajte u njegov izbor... vreme radi za nas.

Pozdrav.

N.

ma Teo je izgubljen slucaj otkad je u Olimpijakosu
tesko je bilo ocekivati da mozemo da imamo 8-0 u grupi, ova ekipa ce jos igrati promenljivo, Duda isprobava sve igrace, na kraju ce ostati 6 ili 7 igraca iz ove ekipe koji ce igrati po 25min, a ostali ce da se lade
polako, gradimo ispocetka, evo ja juce kupio basketaru, pa kad udjem u formu eto me u Areni :lol:

Ja nisam rekao da Teodosić trenutno dobro igra. Iskreno,ne znam šta se dešava sa njim. Nikad ga ovako lošeg nisam gledao.Moguće da je zbog Olimpijakosa,a možda mu ne odgovara Dudin sistem rada.
Najtužnije je to što ova selekcija ne igra ništa bolje od Slavnićevih ,,moskitosa". Jedina razlika je u tome što smo tad i očekivali nešto,pa se razočarali,a sada nam je sve dobro. Čak se i reprezentacije Finske i Irana nazivaju solidnim. To mogu samo oni koji ne znaju košarku. Primera radi,takve selekcije,naši prosečni klubovi tuku na pripremama sa minimum 10 razlike. Metalac,OKK I Mega Monta su dobili taj strašni Iran sa Ehadadijem. Da se razumemo,za mene je Slavnić smešan trener,ali to su činjenice.

Čak se i reprezentacije Finske i Irana nazivaju solidnim. To mogu samo oni koji ne znaju košarku.

Finska i Iran su soldini timovi i nista vise od toga. Solidan ne znaci dobar, niti odlican... vec samo solidan. To sto mi izgubimo od takvog solidnog tima nije nista alarmantno veruj mi.. desava se... i to je dobro sto se desilo pred Bugare i Italijane u Beogradu. Toliko.

A da li neko zna kosarku ili ne, to je za neku drugu raspravu. Slazem se sa tobom u pogledu Slavnica... 'Moskitosi' su bili jedna obicna baljezgarija... i nadam se da do takvih situacija vise nece dolaziti... a sto se tice Dusana Ivkovica :worth:

Budite strpljivi... stvari ce doci na svoje mesto.

Izvini,ali za mene Finska i Iran nisu solidni timovi. Finsku bih mogao i nekako da progutam sa teškim bensedinima,ali pričati o Iranu kao reprezentaciji uopšte je smejurija.
pRIMERA radi,tu istu Finsku su Bugari u gostima tukli sa više od dvadeset razlike.
Ali,nema veze. To je što je. Ja ću navijati za njih jer su Srbija,ali mi je muka da gledam košarku koju oni igraju. Srbi su nekada igrali košarku lepršavo,ali isto tako čvrsto kad treba. A ako ja nisam nikakav autoritet kao običan forumaš,molim vas da u žurnalu za ponedeljak 1. septembar pročitate intervju Mihajla Pavićevića,koji lepo kaže sve što treba o našoj košarci.
A Duda je Duda. O njemu ne treba trošiti reči. Legenda srpske košarke

Slazem se... Ljudi, gledao sam uzivo tu reprezentaciju Irana, verujte mi, nemaju nikakvu igru, Metalac ih je opusteno dobio ovde u Valjevu... O Finskoj, moram da priznam, ne znam skoro nista, ali to sigurno nije reprezentacija od koje bi Srbija morala da strahuje... Kao sto rece Vuja, Bugari su ih razvalili u sred Finske... E sad, mozda su nasi igraci malo potcenili Fince, pa im se to i obilo o glavu...

E,pa mene to najviše i nervira. Pokušavaju da nas ubede kako su svi preko noći naučili da igraju dobro košarku. Nije nego...
Umesto da lepo kažu narodu da su svi manje više gde su i bili,a mi smo prestali dobro da je igramo. Kada Litvanci i Španci budu igrali egal sa Iranom i Finskom,onda važi. A to za Metalac, i za Megu i za OKK,ja sam spomenuo. A Metalac je ekipa koja je tek od ove sezone prvoligaš. Stvarno je situacija tužna.
Nadam se da ćemo pobediti Bugare,jer nam je to jedna od važnijih utakmica. Imaju dobrog trenera i solidne igrače od kojih su neki igrali i u ACB ligi,Evroligi,ULEB kupu.

Pa ima nekih timova koji su stvarno napredovali, ali Finska i Iran sigurno ne mogu da se porede sa nama, niti ce ikada moci. Ipak mislim da je doslo da malog potcenjivanja Finaca, ali mora se priznati da ni mi nemamo vise igrace kao nekad... Nego, kako sam se smejao kad sam procitao ovaj vic:

Srbin, izbeglica sa Kosova, umire i dolazi pravo pred Boga, sav besan:
• Dobro, Bože, šta nam to radiš! Petsto godina pod Turcima, pa Balkanski ratovi, pa Prvi svetski rat, pa Drugi, pa sranja u Sloveniji, Hrvatskoj i Bosni, pa ovo sa Šiptarima i bombardovanje...
Bog misli, misli, pa kaže:
• A trojka Đorđevića?
:P:P:P

Off topic: Jeste Metalac tek postao prvoligas, ali na klupi imamo velikog Vladu Djurovica, kupili smo nekoliko prvoligaskih igraca i zadrzali najboljeg igraca druge lige (a bice i prve), Jovana Teodosica, Milosevog rodjenog brata... Jurisamo na prva tri prvoligaska mesta...;) Inace, razvalili samo Borac iz Cacka danas u prijateljskoj utakmici 81:60.
A pozivam i sve zainteresovane da dodju na veliki turnir u Valjevu na kojem ce Metalac ugostiti beogradski Partizan, Panatenaikos i jedan tim iz Rusije. U narednim danima vise informacija...

Poslednja izmena:
Ma nije mi bila namera da potcenim Metalac. Izvinjavam se ako je tako ispalo. Znam da je tu trener od ove sezone Vlada Djurović( inače,trener koga ja najviše gotivim od svih naših vrhunskih) i da Je Jovan Teov brat i da braća Djukanović (ako se ne varam) dosta ulažu u klub i da se planira nova hala i da su sad potpisali novog centra itd... Samo sam hteo da istaknem činjenicu da jedan novi prvoligaš( bez obzira na očigledne kvalitete) tuče tu moćnu reprezentaciju Irana. A povezano je sa gorepomenutom raspravom tako što Metalac sačinjavaju isključivo Srpski igrači koji su jako daleko od reprezentacije,a reprezentacija gubi od Irana.
Još jednom se izvinjavam ako je neko to doživeo kao omalovažavanje Metalca

da se ne lazemo ljudi realno nista bez Stojakovica, Radmanovica, Jarica, Rakocevica.............od ovih igraca sem Krstica i Vujanica jedino mozda Cvetkovic (jer realno vec duze vreme nam fali bek dobar bek suter), Erceg (koji je extra pokretljiv za 5-icu) i Teodosic (iako lose igra od kako je otisao u Olimpijakos) imaju potencijal da budu reprezrentativci.

Mislim cak i ta prica kako imamo mlad tim vec postaje malo izlizana, jer recimo i 2002-e kad smo postali sampioni sveta imali smo relativno mlad tim, recimo uz nekoliko nekoliko iskusnih igraca kao Divac, Bodiroga, Koturovic........vecina igraca je i tad bila mlada recimo tad : Vujanic je imao 21,22 god, Radmanovic je imao 22,23, Jaric je imao 24, Rakocevic je isto imao oko 24, Stojakovic je imao mozda maximum 25............ti igraci koji fale i koji bi sad trebalo da predvode nas tim, mozda su sad iskusni al onda nisu bili, nego razlika je u tome sto su to sve vrhunski talenti i asovi a ovi igraci sto sad igraju su tek prosecni.
I ne znam jel stvarno neko moze da bude toliko lud ili je to samo neznanje pa ocekuje recimo od igraca tipa : Savanovic,Luka Bogdanovic,Stefan Markovic, Novica Velickovic, Tripkovic, Tepic........da dovedu srpsku kosarku na sam vrh i da opet dominiraju evropskom i svetskom scenom..............

da se ne lazemo ljudi realno nista bez Stojakovica, Radmanovica, Jarica, Rakocevica.............od ovih igraca sem Krstica i Vujanica jedino mozda Cvetkovic (jer realno vec duze vreme nam fali bek dobar bek suter), Erceg (koji je extra pokretljiv za 5-icu) i Teodosic (iako lose igra od kako je otisao u Olimpijakos) imaju potencijal da budu reprezrentativci.

Mislim cak i ta prica kako imamo mlad tim vec postaje malo izlizana, jer recimo i 2002-e kad smo postali sampioni sveta imali smo relativno mlad tim, recimo uz nekoliko nekoliko iskusnih igraca kao Divac, Bodiroga, Koturovic........vecina igraca je i tad bila mlada recimo tad : Vujanic je imao 21,22 god, Radmanovic je imao 22,23, Jaric je imao 24, Rakocevic je isto imao oko 24, Stojakovic je imao mozda maximum 25............ti igraci koji fale i koji bi sad trebalo da predvode nas tim, mozda su sad iskusni al onda nisu bili, nego razlika je u tome sto su to sve vrhunski talenti i asovi a ovi igraci sto sad igraju su tek prosecni.
I ne znam jel stvarno neko moze da bude toliko lud ili je to samo neznanje pa ocekuje recimo od igraca tipa : Savanovic,Luka Bogdanovic,Stefan Markovic, Novica Velickovic, Tripkovic, Tepic........da dovedu srpsku kosarku na sam vrh i da opet dominiraju evropskom i svetskom scenom..............

ma nema nista od njih, eto igraju neku tamo evroligu, pobedjuju tamo neki PAO (jel ko ikad cuo za njih) i sad su u reprezentaciji boga pitaj zbog cega
eto a taj sjajni Cvetkovic, guse ga, igra u osrednjim klubovima Spanije, al je neverovatan igrac
sad dosta ironije, ti mora da si neki teski Zvezdas i da imas problem sto u ovoj repki ima 6+2 Partizanovih igraca, od toga su cetvorica igrali prosle sezone u Partizanu, pa sad eto govoris kako oni ne znaju, a u nedostatku Zvezdinih igraca guras FMPovce
mozda gresim, mozda navijas za FMP

danas smo pobedili Bugare zahvaljujuci tom Novici, od kako je ubacio onu preko Batiste, samo reseta:lol:
imamo velikih problema u igri, na ovom mecu je funkcionisala odbrana do poslednje cetvrtintine, al napad nikako, sto je najgore oduzmemo loptu i nema kontre, nema lakih poena, morao je Novica da ih lomi sutem
nisu ovi momci toliko losi, dosta su dobri (u Poljskoj, valjda cemo se plasirati, necemo proci dalje 9-12 mesta, al bi mogli da izborimo plasman na OI 2012 na EP2011), al s njima treba jos mnoooooogo da se radi

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back