Košarkaška reprezentacija Srbije

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Pa realno ko da nam igra onda, sta da zove juniore ili Radeta Zagorca, pa da pucamo i od Filipina ?

Mislim nemamo mi taj luksuz da se odricemo bilo koga, takodje problem nije bio u Marjanovicu, Bjelicu koji nisu ni igrali danas, Teodosicu ili Andjusicu koji je odigrao utakmicu karijere u reprezentaciji vec u izostanku previse bitnih igraca (Bogdana, Jokica, Nedovica, Lucica, Raduljice, Milutiniva........) i eventualno taktici , takodje budmo posteni Italijani su odigrali daleko iznad svojih mogucnostu i verovatno svoj najbolji mec u poslednjih barem nekoliko godina, sad sto se to desilo u najgorem momentu po nas to je vec druga prica.

Snaga nije u imenima. Ovaj sastav bi dobio ove italijanske drugopozivce samo da su uloge bile iskristalisane. Micic je morao da bude lider i da se vrti oko njega, kao u Efesu. Dobric igra u zivotnoj formi i ekvivalentan je sa Kalinicem. Petrusev je u naletu. Sasvim je dovoljno da se prodje uz dobru odbranu i disciplinu.

Kasnije bi se mozda prikljucio Bogdanovic, koji je snaga ove reprezentacije u poslednjih nekoliko kampanja, mozda bi se oporavio i Lucic.

A za neku drugu kampanju, kada ne bi bilo ovoliko povreda, naravno da se mozemo odricati Teodosica i Bjelice koji su vec na zalasku i onog klovna Bobana.

I da, Guduric, Raduljica a posebno Nedovic, nisu nikakvi izostanci. Jedino Guduric moze da popuni broj eventualno. Pravi izostanci su Bogdanovic, Jokic, Lucic i Milutinov. I eventualno Jovic, koji je problematican jedino zbog tih stalnih povreda.

Kakva zivotna forma Dobrica i nalet Petruseva, abaligaski prosek. Italijanski prangijasi iz Palakanstra sa vodecim ulogama za njih kao drim tim.

Bolju formu od Dobrica necemo videti. ;)

A ne znam cemu potcenjivanje bilo kog igraca kad smo videli kako nas ovi palakanestro-igraci razvaljuju kada znaju sta rade i kada su u naletu. Tako su mogli i nasi da igraju da su bolje vodjeni.

Snaga nije u imenima. Ovaj sastav bi dobio ove italijanske drugopozivce samo da su uloge bile iskristalisane. Micic je morao da bude lider i da se vrti oko njega, kao u Efesu. Dobric igra u zivotnoj formi i ekvivalentan je sa Kalinicem. Petrusev je u naletu. Sasvim je dovoljno da se prodje uz dobru odbranu i disciplinu.

Kasnije bi se mozda prikljucio Bogdanovic, koji je snaga ove reprezentacije u poslednjih nekoliko kampanja, mozda bi se oporavio i Lucic.

A za neku drugu kampanju, kada ne bi bilo ovoliko povreda, naravno da se mozemo odricati Teodosica i Bjelice koji su vec na zalasku i onog klovna Bobana.

Pa Teo je ipak MVP EvroKupa, mislim i danas je odigrao sasvim korektno iako ga sut nije hteo, Bjelica sigurno da i dalje ima zelju i kvalitet pre svega da igra u reprezentaciji, Bobi je veoma atipican igrac i on moze da bude veoma ubojito oruzje ako se iskoristi kako treba, ali problem je ocigledno sto danas nije adekvatno iskoristen i sto nisu materijalizovane te njegove prednosti.
Vasa Micic ocigledno nema dovoljno muda da preuzme ulogu lidera i definitivno nema tu harizmu kao Teodosic , Petrusev se dobro pokazao ali ipak jos ima da napreduje , Dobric je ono Ok da uleti kao zamena , ukoliko se neko povredi ili slicno ali nista vise od toga.
Lucic je solidan igrac ali ipak ne pravi on bas toliku razliku kao recimo Teo, Bogdan, Jokic ili vec ko, sumnjam da bi drugaciji bio ishod i da je on bio tu.

Opet Teo, Bjelica i Boban nam trebaju i dalje, kakvi god da su realno i dalje su pojam za tu razne Dobrice, Davidovce, Jaramaze, Zagorce i slicne.

Recimo moram da priznam da me je Avramovic mozda i najvise razocarao, dosao je tu kao drugi strelac spanske lige, bio ubedljivo nas najbolji igrac u onim kvalifikacijama za EP, u onim prozorima i definitivno sam ocekivao od njega da ce igrati sa vise samopouzdanja i vise energije (kao u tim prozorima) , da ce vise preuzimati odgovornost, da ce vise napadati kos i sutirati, da ce igrati agresivnije ka kosu, medjutim nista nije pokazao kroz citav ovaj turnir.

Opet ponavljam problem je bio izostanak prevelikog broja bitnih igraca, premalo vremena za uigravanje, takodje dosta je i novih igraca u ekipi (sto prinudno sto voljom Kokoskova) sto je uticalo na hemiju ekipe, ipak treba vremena da se uklope novi igraci i stvori hemija u ekipi a na sve to Italijani su odigrali maltene utakmicu zivota, daleko iznad svojih mogucnosti i realno kad se tako nesto desi nekad ono u principu ne mozes nista sem da im cestitas i da konstatujes da prosto nisi imao ni srece.
Ono nisu nas dobili maltene od onog polufinala EP 1999 sa Majersom, Fuckom i ekipom, sve dosad, sad sto su imali svoje vece, eksplodirali i sto se to desilo u najgorem momentu po nas jbga, prosto tako se zalomilo, nismo imali ni srece ali jbga nije smak sveta.

Сећате се када је Мока Славнић увео потпуно нову екипу 19- 20 годишњака чувене москитосе Теодосића Радуљицу итд. Е то нам сада опет треба и евентуално Јокара да помогне ако хоће сви други су замењиви...оставио бих Петрушева...

Pa realno ko da nam igra onda, sta da zove juniore ili Radeta Zagorca, pa da pucamo i od Filipina ?

Mislim nemamo mi taj luksuz da se odricemo bilo koga, takodje problem nije bio u Marjanovicu, Bjelicu koji nisu ni igrali danas, Teodosicu ili Andjusicu koji je odigrao utakmicu karijere u reprezentaciji vec u izostanku previse bitnih igraca (Bogdana, Jokica, Nedovica, Lucica, Raduljice, Milutiniva........) i eventualno taktici , takodje budmo posteni Italijani su odigrali daleko iznad svojih mogucnostu i verovatno svoj najbolji mec u poslednjih barem nekoliko godina, sad sto se to desilo u najgorem momentu po nas to je vec druga prica.

Vec sledece godine je EuroBasket a za 2 novo Svetsko prvenstvo, pa bice prilike da se popravi utisak i da se nesto uradi.

Kako nije igrao Bjelica danas. Je l' rekoh pre nekoliko dana sta ce da bude. Covek stoji na pola terena i sutira trojke i ako ga prosere ko juce, ajde nekako, a ako ga ne ide on siluje bas ga briga. Sutirao je 1 od 8, bar koliko ja mogu da se setim. Nema tu dribling, ulazak pod kos, ili da kao 4ka ide na ofanzivni skok. Nista od nista.

A za EB ne znam ni da li smo se plasirali posto je gubio od svoje Gruzije Kokoskov.

Mator, mlad nevazno. Bitno da li ima kvalitet, mi peznsionisemo igraca sa 30, a hteli bi da dete od 17-18 bude na tom nivou.
Ако им је важно да освоје напр. седмо место уместо 15. на неком следећем такмичењу онда ок али мислим да се у Србији олекује више...иначе због тих маторих играча Јокић је позван у репрезентацију у 21. уместо са 18. Шта мислиш колико је још сличних пропуста направљено? Нема шта Боби да ради у репрезентацији, ако га толико воле нека га поведу да седи на клупи или ради нешто око тима...или било ко други...

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back