Košarkaška reprezentacija Srbije

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Cestitke nasima, mislim da nam je neko ponudio da budemo drugi pre prvenstva mislim da bi svi odma potpisali i jos bi udarali nogama u dupe od srece , tako da sa ovim timom ovo je izvanredan uspeh , takodje cestitke Slovencima, definitivno su najvise pokazali na ovom EP , cak bi mozda bilo i malo nepravedno da su izgubili od nas u finalu (treba ipak biti posten i priznati to) nakon one briljantne pobede protiv Spanije u polufinalu.

Uteha je to sto nas je dobila ekipa kojoj su glavni igraci Srbi i koju trenira Srbin.

U principu ispada da su Slovenci jaci za Dragica, mislim svaka cast i Teodosicu i Bogdanovicu ali ja mislim da mi u ovom momentu jednostavno nemamo igraca tog kalibra, Dragic je bas krem svetske kosarke , rame uz rame sa recimo Tonijem Parkerom, Stefom Karijem, Krisom Polom i ostalim vrhunskim bekovima.
Ma da bre, nemoj biti smjesan, Teodosic i Jokic su klasa za Dragica...na njega jednostavno idu sve lopte, islo ga je...inace sjajan suter, ali usporedjivati ga sa Teodosicem je suludo...

Pa ima veze.. ti mislis da bi Italijanska reprezentacija dopustila da budu kao FR npr. Klubastvo je klubastvo,stranci su normalna stvar,ali da cela reprezentacija bude sastavljena od stranaca to je bzvz.

- - - - - - - - - -

Zasluzeno,niti jedan poraz,bili su u naletu,u transu,nisu se istrosili protiv Rusije,a i zaboravljate da su imali DAN odmora vise.

Da se nadovezem, nova sam na kosarci, ali volim ovaj sport, pa da napisem koju.
Smatram i slazem se da niko nije ocekivao srebro, s obzirom na otkazivanja kljucnih igraca... o njihovom odustajanju necu da pisem...
Slovenci su bila najbolja ekipa na ovom prvenstvu.
Onaj njihov najbolji igrac, Dragic, NBA igrac, je zaista sam doneo pobedu Slovencima.
Odavno nisam videla bolju igru jednog igraca.
Ja moram i zelim da cestitam nasim momcima, samo da smo imali jednog trojkasa bilo bi mozda sve drugacije.
Bice dana za megdana.
Za mene su nasi najbolji, bas me briga.
I treba da idemo svi da ih docekamo kako dolikuje.
Dali su sve od sebe.
Hvala im svima do neba i dalje.

Sledeće Evropsko prvenstvo je za četiri godine. Pitanje je dal će Teodosić igrati ponovo, jer tada će imati 34 godine. Mogao bi da igra, ali......

Večeras nas ubiše sudije, tačno sam znao da politika mora da pobedi, mora neko iz EU, još Brnabićka na parketu. Hvala publici na zvižducima. A momcima svaka čast na borbi, zaslužili su svaku pohvalu.

Eh, i sudije su umesale svoje prstice... dosudjivali su nam nebulozne licne i nesportske greske.
Otkud Brnabicka da deli odlicja??? S v a s t a.

Realno gde da osvojis zlato sa Guduricem, Kuzmicem, Bircevicem i Micicem.

E greote... moglo je , a nije. :)
Šta je tu je sad, svi smo želeli bolje.
Za prosutim mlekom ne vredi plakati.
Daleko sam trenutno i zbog obaveza ne stigoh
da ispratim ovo prvenstvo, kada sam čula ko će sve
izostati, šokirana sam bila i mislila sam da ćemo teško
doći i do bronze, tako da je
i srebro lepo, prelepo sa ovakvim sastavom.
Čestitke momcima biće bolje
sledeći put :heart: !

Ђорђевић је дефинитивно губитник...Водио тим у три финала и ћорак. Није успео да мотивише екипу. А ни у клупској кошарци се није "прославио". Богдановић је одиграо као једно себично, саможиво говедо. Србословенци су нам показали како се бори за победу. Ако треба да се вадимо на судије против једне Словеније...Земља која једва има 2 милиона становника постаје првак европе...Срамота.

Ma da bre, nemoj biti smjesan, Teodosic i Jokic su klasa za Dragica...na njega jednostavno idu sve lopte, islo ga je...inace sjajan suter, ali usporedjivati ga sa Teodosicem je suludo...

Dragic uopste nije suter, iako ima odlican sut , ali daleko je brzi , poletniji , ima bolji ulaz i ubojitiji u igri 1 na 1 od Teodosica , jedina prednost Teodosica u odnosu na Dragica su asistencije , iako je i Dragic svojevremeno bio mislim 3. ili 4. asistent u NBA.
Goran Dragic se vec dokazao kao jedan od najboljih plejeva u NBA dok se Teodosic dokazao samo u Evropi (ako govorimo samo o klupskim karijerama) a sad da li ce se i kako dokazati u NBA ostaje tek da se vidi.

Maksimum maksimuma,svaka cast momci,ponos nacije.
Igrali smo u najznacajnijim sa 11 igraca a da ne pominjemo one silne otkaze - ova medalja ima zlatan sjaj.
Naravno da je moglo bolje ali kada bi ovi momci bili pod manjim pritiskom i odradjivali "posao" za koji nisu ni bili predvidjeni.
Sale nacionale,legenda,izvukao maksimum iz ovih momaka i svoj licni maksimum znanja iz bogate kosarkaske igracke karijere.
Ovde je jedan napisao "Realno gde da osvojis zlato sa Guduricem, Kuzmicem, Bircevicem i Micicem."
Realno ovakvi mozgovi ne zasluzuju nikakav odgovor.
Svako od njih zasluzuje naklon do poda i ako izuzmemo silne povrede i otkazivanja to je najbolje sto je trenutno moglo da se pojavi u nacionalnom dresu.
Slovenci nas razbili kosevima iz bunara i kosevima bez izgradjenih pozicija ali opet na kraju zasluzili su to zlato.

Ђорђевић је дефинитивно губитник...Водио тим у три финала и ћорак. Није успео да мотивише екипу. А ни у клупској кошарци се није "прославио". Богдановић је одиграо као једно себично, саможиво говедо. Србословенци су нам показали како се бори за победу. Ако треба да се вадимо на судије против једне Словеније...Земља која једва има 2 милиона становника постаје првак европе...Срамота.
Djordjević je kralj kakvog svet do sada nije video. Od ničega napravio zvezde. To samo retki mogu. Svaka čast Saši Djordjeviću, Sale Nacionale je samo jedan.

Ne lupaj , pa znas li ti koliko je tesko uci u 3 finala , pogotovo sto je gotovo uvek bilo barem jedno 4,5 ekipa koje su objektivno i na papiru jace od nas , a tek ta glupost da je sramota da jedna zemlja od 2 miliona stanovnika bude evropski prvak je tek "biser" za sebe.

- - - - - - - - - -

Djordjević je kralj kakvog svet do sada nije video. Od ničega napravio zvezde. To samo retki mogu. Svaka čast Saši Djordjeviću, Sale Nacionale je samo jedan.

Slazem se sa Saleta Djordjevica, ali mala ispravka, nije on od nicega napravio zvezde vec je napravio jedan mocan i jak tim i kolektiv.

Dragic uopste nije suter, iako ima odlican sut , ali daleko je brzi , poletniji , ima bolji ulaz i ubojitiji u igri 1 na 1 od Teodosica , jedina prednost Teodosica u odnosu na Dragica su asistencije , iako je i Dragic svojevremeno bio mislim 3. ili 4. asistent u NBA.
Goran Dragic se vec dokazao kao jedan od najboljih plejeva u NBA dok se Teodosic dokazao samo u Evropi (ako govorimo samo o klupskim karijerama) a sad da li ce se i kako dokazati u NBA ostaje tek da se vidi.

Uozbilji se covjece,Teodosiceve asistencije vode svaki tim u kom igra do pobjede...a tek one lude trojke...
Razumjem da si malo ushicen zbog Dragica, ali se ipak kontrolisi...:))))

Ne lupaj , pa znas li ti koliko je tesko uci u 3 finala , pogotovo sto je gotovo uvek bilo barem jedno 4,5 ekipa koje su objektivno i na papiru jace od nas , a tek ta glupost da je sramota da jedna zemlja od 2 miliona stanovnika bude evropski prvak je tek "biser" za sebe.

- - - - - - - - - -

Slazem se sa Saleta Djordjevica, ali mala ispravka, nije on od nicega napravio zvezde vec je napravio jedan mocan i jak tim i kolektiv.

Slažem se sa korekcijom :D

Uozbilji se covjece,Teodosiceve asistencije vode svaki tim u kom igra do pobjede...a tek one lude trojke...
Razumjem da si malo ushicen zbog Dragica, ali se ipak kontrolisi...:))))

Sad gledam na vikipediji Dragićevu NBA statistiku, u dve sezone je imao 20 poena po meču, a u proseku po sezoni deli oko 5 asistencija. Teo jeste bolji dodavač, ali ne mogu da ga zamislim sa ovakvim košgeterskim učinkom u NBA.

Đorđević kao selektor veliki gubitnik. Ako su se prva dva izgubljena finala mogla oprostiti jer su igrali protiv Drim tima, onda večerašnji zaslužuje da mu se da otkaz. Dozvoliti da te ugazi abaligaška ekipa + Dragić, :dash: i to ekipa bez iskustva igranja velikih mečeva. Definitivno ne umije da pripremi ekipu za najvažniji meč.

Da ne govorim o užasnom vođenju tima u posljednja 3-4 minuta. Na centarskoj poziciji rotiraš Štimca i Kuzmića. :super:

Đorđević kao selektor veliki gubitnik. Ako su se prva dva izgubljena finala mogla oprostiti jer su igrali protiv Drim tima, onda večerašnji zaslužuje da mu se da otkaz. Dozvoliti da te ugazi abaligaška ekipa + Dragić, :dash: i to ekipa bez iskustva igranja velikih mečeva. Definitivno ne umije da pripremi ekipu za najvažniji meč.

Da ne govorim o užasnom vođenju tima u posljednja 3-4 minuta. Na centarskoj poziciji rotiraš Štimca i Kuzmića. :super:

Umije, umije :D Ne sekiraj se za Djordjevića. Ako ti je žeo, onda idi u ćošak i kukaj :D

Uz duzno postovanje svega sto su uradili i uz slaganje sa vecinom naroda kako je ovo veliki uspeh (i jeste) nakon svih otkaza i svega toga i nakon nadmasivanja ocekivanja bilo koga od nas (ja mislio 1/4 finale maksimum), moram da skrenem paznju da mi se cini da smo od zemlje kosarke postali talentovani gubitnici u tom sportu.... 2009,2010,2014,2015,2016,2017. ,u poslednjih 9 sezona smo 6 puta izgubili mec za medalju...ne ulazim sada u to koji su protivnici bili ,ako se nije moglo protiv Spanaca 2009. ili Amera 2014/2016. ,onda se svakako mogla i morala prigrliti bronza 2010,2015 i sada se moglo igrati za zlato....bojim se da psiholoski momenat ovoj generaciji veci neprijatelj od otkaza,povreda ili cega vec...

Kako god, odlican uspeh, u vrhu smo ,a FIBA iz godine u godinu tone kao organizacija i vrlo je idiotski to sto su organizovali nekakve kvalifikacije za naredno prvenstvo na kojima ce igrati univerzitetski igraci i gledanost biti 32 gledaoca po mecu...

Ma nije odigra sebicno covjece...on je nas najbolji igrac u sadasnjoj ekipi, sasvim je normalno da puca kad pozeli, to sto nije imao svoje vece, ne daje nam za pravo da ga pljujemo...nije on masina, nekad pogodis, nekad ne...momcina se trudio i svaka mu cast...
Djordjevic je sjajan, lako je bilo Obradovicu uzimati zlata svaki put sa vrhunskim igracima...u medjuvremenu, mi smo oslabili, a mnogi drugi su poceli ozbiljno da igraju basket, prvo Spanija, Francuska, a sad skoro cijela Evropa...ovo su neka sasvim druga vremena...i to treba shvatiti...vrijeme u kom smo dominirali je proslo...

U pravu si sasvim je suludo porediti Dragića koji ima ugovor kojim sledeće kalendarske godine zaradjuje 17 miliona dolara sa Teodosićem koji dobija koliko ono beše?
Koliko ono titula MVP EP ima Teodosić?
A da se nije Dragić 2009. povredio na prvenstvu ne bi imali ni to srebro .
Jokić MOŽE da bude klasa za Dragića.samo što je akcenat na MOŽE a nikako na jeste.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back