jos_1_5ak
Poznat
- Poruka
- 9.462
To je nazalost tacno ,mada nije to bio "osrednji" "Drim Tim", ipak tu im je bio jedan Redzi Miler , pa Dzermejn O'Nil tada mozda i najbolja cetvorka u ligi , pa Big Ben tada najbolji skakac i defanzivac u ligi, pa Pol Pirs, Majkl Finli isto vrhunski igrac koji je tada bio deo velikog tria u Dalasu sa Novickim i Stivom Nesom, pa Son Merion jedan vrhunski "ol round" igrac, pa i potcenjeni Andre Miler u to vreme najbolji asistent u NBA, mislim bio je to izuzetno jak tim i onda, ali da nazalost je danas mnogo veca razlika izmedju nas i i njih nego 2002. , po meni taj nas tim iz 2002. je verovatno najjaci u istoriji (verovatno jaci od onog iz Atine 1995.) uh kad se samo setim Stojakovic, Divac, Bodiroga, supertalentovani Milos Vujanic, Marko Jaric tada jedan od najperspektivnijih plejeva na svetu ,tada isto supertalentovani Vlada Radmanovic, Predrag Drobnjak, Igor Rakocevic, Milan Gurovic, pa jos kad se setim da na prvenstvo nisu otputovali recimo jedan Zeljko Rebraca, pa Dejan Milojevic, pa Sasa Djordjevic (koji se u tom momentu jos uvek nije oprostio od reprezrentacije) , pa Vlado Scepanovic, bas smo imali "Drim Tim" tada.
Mada koliko se secam uprkos takvom timu, nismo bas po igri blistali na tom prvenstvu , zabelezili smo par poraza, mislim od Portorika i Spanije , ali taj mec sa SAD je bio prekretnica.
Generalno da su ovi igraci danas igraci igrali u ono vreme, mozda bi za 2,3 igraca bilo mesta u reprezrentaciji, za vise tesko.
Mada generalno i sad, imali smo bas lepu priliku da ih pobedimo opet u onom mecu u Riju u grupnoj fazi, da nismo onako ocajno i malodusno usli u mec i da smo igrali od pocetka kao poslednje 3 cetvrtine , dobili bismo ih rutinski, ali odbro bice valjda dana za megdana sto se kaze.
Nego ono sto bi ja mnogo voleo je da se opet pojavi neka nova kosarkaska sila niotkuda kao sto se pojavila Argentina 2002. i da svim favoritima pomrsi racune.
Jer to kako se Argentina pojavila, kako su maltene sami platili dresovi i kako su igrali u narednih jos nekoliko godina i kakve su igrace dali je zaista nestvarno, po meni taj period od 2002. pa tamo do sredine ili kraja 2000ih je mozda i najbolji i najinteresantniji period u istoriji kosarke (barem kad se radi o medjunarodnij reprezrentativnoj kosarci).
Mada koliko se secam uprkos takvom timu, nismo bas po igri blistali na tom prvenstvu , zabelezili smo par poraza, mislim od Portorika i Spanije , ali taj mec sa SAD je bio prekretnica.
Generalno da su ovi igraci danas igraci igrali u ono vreme, mozda bi za 2,3 igraca bilo mesta u reprezrentaciji, za vise tesko.
Mada generalno i sad, imali smo bas lepu priliku da ih pobedimo opet u onom mecu u Riju u grupnoj fazi, da nismo onako ocajno i malodusno usli u mec i da smo igrali od pocetka kao poslednje 3 cetvrtine , dobili bismo ih rutinski, ali odbro bice valjda dana za megdana sto se kaze.
Nego ono sto bi ja mnogo voleo je da se opet pojavi neka nova kosarkaska sila niotkuda kao sto se pojavila Argentina 2002. i da svim favoritima pomrsi racune.
Jer to kako se Argentina pojavila, kako su maltene sami platili dresovi i kako su igrali u narednih jos nekoliko godina i kakve su igrace dali je zaista nestvarno, po meni taj period od 2002. pa tamo do sredine ili kraja 2000ih je mozda i najbolji i najinteresantniji period u istoriji kosarke (barem kad se radi o medjunarodnij reprezrentativnoj kosarci).