OrangeC
Iskusan
- Poruka
- 6.365
Nema te superiornosti koja je nekad postojala u naponu snage devedesetih i početku dvehiljaditih. Danas je ulazak u polufinale uspeh. Udri brigu na veselje ...
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Sad to je vec postalo simptomaticno za nas, nekako nasi mozda znaju da tempiraju formu za meceve kada to bude bilo potrebno, ali ocigledno ne znaju da tempiraju formu za sam kraj, odnosno ne znaju da zatvore turnir kako treba, kao da u taj poslednji i najbitniji mec na turniru uvek ulaze nekako izmoreni, potroseni, uplaseni, bez prepoznatljive igre i energije.
Neko bi zaista trebalo da obrati paznju na to i zapita zasto nam se uvek to desava.
Zato što su se, kako već reče neko, zadovoljili srebrom i predali još pre utakmice. Kad budemo stekli igrače koji psihički i fizički mogu da iznesu drugačiji pristup (makar prvu petorku), onda možemo i nečemu da se nadamo. A nije da nam se ne javljaju takvi igrači, samo im treba po par godina riljanja u NBA i onda već možemo da kombinujemo drugačije. Naravno, kad kažem "riljanje", ne mislim na treninge u NBA i igranje u D-ligi...
Koji su to igraci?
2009 Španija je bila vrlo jaka, tako da poraz nije bio sramota, jer su Španci tada mogli igrati i protiv amerike
2010 sudijska krađa, kao vrata
što se tiče ostalih oscilacija, verovatno su nedotatak kvaliteta, odnosno jake klupe
Znaci da kazemo jos od 2008, 2009 od pocetka Dudinog mandata od kada je pocela restauracija srpske kosarke, jos ni jedan turnir nismo zavrsili onako kako smo se nadali i bez pokvarenog utiska na kraju.
Zato što su se, kako već reče neko, zadovoljili srebrom i predali još pre utakmice. Kad budemo stekli igrače koji psihički i fizički mogu da iznesu drugačiji pristup (makar prvu petorku), onda možemo i nečemu da se nadamo. A nije da nam se ne javljaju takvi igrači, samo im treba po par godina riljanja u NBA i onda već možemo da kombinujemo drugačije. Naravno, kad kažem "riljanje", ne mislim na treninge u NBA i igranje u D-ligi...

Ima tu još jedna stvar. Naši igrači su očigledno prestali da razmišljaju u svetskim okvirima (koji naravno uključuju Amerikance) i fokusirali se na ostatak. Sa jedne strane je to dobro jer pokazuje da kapiramo gde smo i stojimo na zemlji, a sa druge strane loše zbog nedostatka ambicije ka nečem višem (što su imale prethodne generacije). Drugi su imali više ambicije, ali im je razočaranje zbog spuštanja na zemlju bilo veće, recimo kod Španaca koji nikada više neće imati ovakav skup igrača kao sad, a opet nisu bili ni blizu pobede (svakako ne bliže od nas u grupnoj fazi).
U celoj priči oko reprezentacije, dobra je stvar što je naša ubedljivo najmlađa od svih, a ostale jake ekipe se polako opraštaju od svojih najboljih igrača, tako da ćemo i u budućnosti biti faktor za izbegavanje...
Znaci da kazemo jos od 2008, 2009 od pocetka Dudinog mandata od kada je pocela restauracija srpske kosarke, jos ni jedan turnir nismo zavrsili onako kako smo se nadali i bez pokvarenog utiska na kraju.
Mozda si u pravu , nego znas ja koliko god voleo nasu reprezrentaciju, navijao za nju......itd , jednostavno u sebi osecam da ne mogu da je smatram za "veliku" ekipu kao sto je to bilo recimo tokom 90ih ili ranih 2000ih, meni se zeludac prevrne kad neko kaze " mozemo sa svima da igramo osim sa Amerima" , mislim daaaaaaj bre covece , i ti to smatras "velikom ekipom" , kao sto je i Moka Slavnic rekao kada ga je novinar pitao, sta mislite da li je u istoriji kosarke bilo boljih plejeva od vas a on je rekao " pa ja kad bi priznao nekom da je bolji od mene, pa ja bi se obesio" , sad naravno to ne znaci da bi se on obesio zbog svake izgubljene utakmice, ali to je taj nacin razmisljanja i rezonovanja velikih igraca a taj nacin razmisljanja bojim se da nasi jos uvek nemaju.
A dobro sad Spanci su zaista odigrali jedan los turnir, bili totalno van forme , bas bledu igru su pruzili, eto da su odigrali makar za 10 ili 20 % bolje u polufinalu, verovatno bi protiv njih igrali u finalu.
Inace sto se tice Spanaca, pazi slusam one price kako kad im odu ovih nekoliko igraca tipa Pau Gasol, Navaro, Rejes, Kalderon oni vise nemaju ekipu, mislim i da oni odu, opet ostaje im mladji Gasol, ostaju Rodrigez, Ljulj, Fernandez, Mirotic, Rubio, Ibaka, Abrines, Ernangomez, Agilar.......znaci opet ce imati igrace i kvalitet da zadrze neku relativnu dominaciju makar u evropskim okvirima.
To je restauracija u odnosu, na katastrofalni period, od 2003 do 2009, ali realno, nije to bila dominacija, kao u najjačem periodu
Jednim delom i jer su igrači kao Trpković i Veličković kratko igrali , prvi valjda samo 2009, drugi 2009 i 2010, posle su odustali
Što se tiče, 2010, to je bila čista krađa. da bi se zadoboljili sponzori prvenstva, kroz ulaženje Turske u finale. I to što je tako bilo, ne može da umanji tu činjenicu. Ali, u krajnjoj liniji bilo pa prošlo, iako je Srbija na tom prvenstvu jako dobro Igrala
Još, par godina, dok budu igrali Teodosić i Bjeica, pa povratak u mrak i tamu, kao posle 2002 godine
A zasto ovo se naslucuje zasto se nebi pojavio kroz 4 godine jos jedan plej neki klinac u rangu Teodosica maltene?
To je restauracija u odnosu, na katastrofalni period, od 2003 do 2009, ali realno, nije to bila dominacija, kao u najjačem periodu
Jednim delom i jer su igrači kao Trpković i Veličković kratko igrali , prvi valjda samo 2009, drugi 2009 i 2010, posle su odustali
Što se tiče, 2010, to je bila čista krađa. da bi se zadoboljili sponzori prvenstva, kroz ulaženje Turske u finale. I to što je tako bilo, ne može da umanji tu činjenicu. Ali, u krajnjoj liniji bilo pa prošlo, iako je Srbija na tom prvenstvu jako dobro Igrala
Još, par godina, dok budu igrali Teodosić i Bjeica, pa povratak u mrak i tamu, kao posle 2002 godine
Jako teško
Mislim, da je Keeper, naveo par stranica ranije, na šta se svela "infrastruktura" košarke danas
Nema privredn ih giganata, na kojim su se držali razni klubovi, ulaganja u terene i sl. Nije isklučeno da će se pojaviti neki novi Bjelica ili Teodosić, ali neće moći više da se napravi tim, sa tako dobrim zamenama kao nekad. Sve se danas svodi na Beograd, a većina opština i gradova propada i depopulizuje se. Sve to mora da se odrazi na sport
Kad smo kod poređenja igrača iz različitih generacija - Teo ili Sale?Meni se čini da je Đorđević više postigao u klupskoj karijeri, ali se ne sećam mnogo kako je igrao jer sam bio premlad...
Kad smo kod poređenja igrača iz različitih generacija - Teo ili Sale?Meni se čini da je Đorđević više postigao u klupskoj karijeri, ali se ne sećam mnogo kako je igrao jer sam bio premlad...

Mislim da je Teo malo lucidniji od Saleta, barem sto se tice asistencija, ali je nekako Sale ulivao vecu sigurnost i poverenje, kad je lopta kod Saleta znao si da je na sigurnom, dok Teo moze da odigra maestralno a moze i da napravi neku glupost i zasere motku u sekundi.