Kratka opservacija ženske reprezentacije..mislim da neće ni proći do četvrtfinala.....To je postala raspuštena banda, svako misli d aje zvezda i da ekipa treba da se vrti oko nje.........Nešto slično odbojkaškoj reprezentaciji(ženskoj naravno) na prošlim igrama.
Što se muškaraca tiče, ja bih voleo da saznam odgovore na nekoliko pitanja.
-1.Čemu na prvenstvo voditi Markovića iJovića dva potpuno ista igrača, apsolutno beskorisna u napadu, posebno na ovom nivou takmičenja.
Onda imaš višak plejeva pa guraš Teodosića na dvojku, potpuno neprirodno i štetno po ostatak ekipe.
-2.Čemu služi Simonović na ovom prvenstvu?
Hoće on šutnuti neku loptu, napraviti se akcija za njega, ili je poveden da igra odbranu, što bi bilo i više nego smešno.
-3.Šta to ovoj ekipi donosi svojom igraom Birčević?
Da igra odbranu sa 20 kila manjka na svojoj poziciji, ili da izigrava Gasola i Garbahosu šutirajući spolja?
Pa zar nije logičnije ako već treba neko da šutne spolja da to bude Jokić?
-4.Šta je tačno u reprezentaciji uloga Štimca?
On ima tako veliku ulogu u timu, da je morao putovati na olimpijadu, jer bi se pokvarila atmosfera?
Mora da ladi jaja Teodosiću u pauzama utakmica, čim je toliko nezamenljiv.
-5.Šta je tačno uloga Mačvana u timu?
Da krpi rupe?Igrač dovoljno dobar da igra sve pozicije, ali dovoljno loš da pokrije bilo koju poziciju.
Uostalom Djordjević je njega okarakterisao pre 2,3 godine baš tako, kao igrača koji nema poziciju, bez pravog igračkog profila.Sad odjednom je promenio mišljenje?
I na kraju, da ponovim ono što sam ponavljao još od vremena kada Stojakoviću Obradović nije dao da igra u reprezentaciji.......Ako već neko treba da sedi da popuni broj i nosi peškire, zar nije bolje(i zar nije više zaslužio) da to radi Stojaković, time bar malo plašeći protivnika, a ne Djuro Ostojić(parafraziram, nemam ništa protiv Djure)
Isto to važi i za Marjanovića.
I.umesto da na olimpijadu vodi Zagorca i Gudurića, dvojicu mladića izuzetno kreativnih sa mud.ima do zemlje, time ulažući u budućnost naše reprezentacije, on vodi alibi igrače, za alibi turnir.
Da je davne 1987. Krešo mislio "Djordjević je još mlad neka njega još malo u Partizanu", ne bi od njega ništa bilo..........Ili da je to isto mislio Slavnić kada ga je ubacivao u plej of sa Zvezdom koji je još kao junior rešio(čini mi se da je bio Slavnić, izvinjavam se ako grešim, d ane guglam sad)...........Ali je Djordjević to zaboravio..........Sada je drugo vreme, treba uzeti neki procenat i dobro se prodati, jeb.eš srpsku košarku...