Košarkaška reprezentacija Srbije

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Pa nisu videlo se da su bili skroz pogubljeni, ono nisu znali sta ih je snaslo, nit je iko od nasih igraca (sem Krstica) igrao u NBA, nit su znali kako treba igrati protiv njih , nit su imali neki plan i taktiku za tu utakmicu , nista, znaci usli su cisto onako revijalno.
Cak i vece uoci te utakmice umesto da treniraju oni su grupno otisli na Santijago Bernabeu ili Vinsente Kalderon (ne secam se gde se igralo) da gledaju madridski derbi izmedju Reala i Atletika, znaci i na osnovu toga je vec bilo jasno da nemaju nikakva ocekivanja za tu utakmicu.

Mislim sta reci kada su u orvoj cetvrtini dozvolili seriju Amera 25:0 , od 15:7 za nas ubrzo je bilo 32:15 za njih , a znaci ni Djordjevicu nije palo napamet da bi mozda mogao da zatrazi tajm aut i da proba malo da presece tu seriju, mislim koliko god protivnik bio bolji od tebe , pa da su igrali protiv onog originalnog Drim Tima iz 92. iz Barselone , jednostavno nedopustivo je da dozvolis protivniku da napravi seriju 25:0 a da pritom to ne pokusas da preseces makar jednim tajm autom.

Nije to pesimizam vec cinjenice. Protiv njih se ne moze ne toliko jer su bolji takticki ili tehnicki potkovaniji nego jer su atletske zverine.

Pa dobro i tehnicki su malo potkovaniji od nasih , posebno misim na njihove bekove.

Mada generalno zato i kazem da bi sa Bjeicom i Bobijem imali neke realne sanse protiv njih , a opet imamo Teodosica koji je veoma ludican i kreativan i mislim da igraci kao Bogdanovic, Nedovic, Kalinic su dosta mladi, skocni, poletni i mogu da im pariraju atletski u dobroj meri.

Pored fizikalija, njihovi bekovi su mnogo bolji šuteri od naših.

E to se slazem, mada kod njih osim Di Andre Dzordana i Kazinsa svi sutiraju za 3, mada i nasi mogu da se raspucaju, takodje ne verujem da mogu i oni bas da ponove onu nerealnu partiju iz Madrida kada su nam maltene za poluvreme ubacili 15 trojki ( a na celom sampionatu sut za 3 im je bio negde oko 30%).

Inace sto se tice fizikalija, sad to je vec malo i do selektora, strucnog staba, analize, priprema, sad sta i kako raditi kada ispred sebe imas atletski dominantniju ekipu, sad mozda ta njihova prednost ne moze potpuno da se neutralise ali sigurno da moze malo da se ublazi i da pokusa da se nametne ritam i stil igre koji nama vise odgovara.

Mislim sta reci kada su u orvoj cetvrtini dozvolili seriju Amera 25:0 , od 15:7 za nas ubrzo je bilo 32:15 za njih , a znaci ni Djordjevicu nije palo napamet da bi mozda mogao da zatrazi tajm aut i da proba malo da presece tu seriju, mislim koliko god protivnik bio bolji od tebe , pa da su igrali protiv onog originalnog Drim Tima iz 92. iz Barselone , jednostavno nedopustivo je da dozvolis protivniku da napravi seriju 25:0 a da pritom to ne pokusas da preseces makar jednim tajm autom.

Necu sad da gledam snimak, ali cini mi se da je bio trazio TO, druga je stvar sto to nije delovalo, jer je protivnik ubacivao frizidere sa trojke u kos...

E, sad još da se u Bajern dovedu Pavlovič, Štimac ili neko treći ko pristane na procenat........

Neko spreman da položi sto evrića da će i ovde dobiti otkaz?
Ja ponudio i prošle godine, niko se nije javio..............
Kakva sprdačina od selektora,i od čoveka.
Totalna suprotnost onome kakav je igrač bio.

Pa ti dovedi Radonju gromadu od coveka pa neces gledati tu sprdacinu od coveka.:evil: Kakvi sve mediokriteti imaju pristup diskusijama.

Pa što diskutuješ?
Da ne bi tebe, ne bi bilo mediokriteta.
Samo još ne znam kakve Radonja ima veze sa ovom temom, ali verujem da ti za to imaš veoma dobro objašnjenje, čim si ga pomenuo.
I verujem da si Djordjevićev intimus, pošto ga tako dobro poznaješ..........
Prema komentarima i reklo bi se da ste intimusi,.
Samo još da utvrdimo da li na prst u du.pe ili drugačije?

Čovek koji izigrava svoje sopstvene principe, a pri tom pljuje druge zbog istih nije ništa drugo nego SMRAD.......

Pa veruj mi da bi mnogo znacila , mnogo bi porastao kult i imidz reprezrentacije , to je nesto o cemu bi se posle pricalo decenijama (kao recimo kad ih je Argentina pobedila u Indijanapolisu i Atini ili recimo onda kada ih je Portoriko sokirao koji je kasnije na toj olimpijadi ostao bez medalje ili onda Grcka kada ih je iznenadila u Japanu na SP pa posle u finalu demolirana od Spanaca ali svi se secaju te pobede protiv Amerikanaca a niko tog poraza u finalu od Spanije), mnogo duze nego sad da se "doslepamo" do neke medalje.

Takva pobeda bi ja mislim vise znacila nasoj kosarci i nasim navijacima nego parce nekog metala oko vrata.

Koje iznenađenje? To je najbolja utakmica koju sam ja ikad gledao. Grci su im održali čas košarke. Hehe, kako je Dijamantidis zalepio Vejda, a ovaj ne zna gde se nalazi. :mrgreen:
To je bila najbolja ekipa koju su Grci ikad skupili, a to što Amerikanci nisu toga bili svesni je njihov problem. ;)

- - - - - - - - - -

Ima nazalost jer po nalogu centrale pljujete bez prestanka na najsramotniji nacin selektora sopstvene reprezenracije i jednu od najvecih kosarkaskih legendi koju ova drzava ima.

Što se tiče selektora, za sad ga jedino možemo kritikovati što nije pozvao Muslija. Drugi centar ACB lige je to zaslužio. Sve ostalo je OK. Ako bude među 3. u grupi i za Muslija nema ko da ga kritikuje.

Centrale?
Pljujete?
Kakve centrale?
Pljujete u množini?
Košarkaške legende dobijaju plakete, nacionalne penzije, po njima s enazivaju hale, tereni, igrališta...........
I nigde u svetu niko legendama ne daje da se igraju sa ekipom, posebno kada o tome nemaju pojma.
Da ne pričam kako Djordjević sam sebe najviše pljuje.......
Dovoljno je citirati njegove izjave u kojima se ne jednom skoro zaklinje da će raditi samo u reprezentaciji, pa..........
A onda iz istog razloga pljuje Marjanovića.....

Vodi na olimijske igre Birčevića,Štimca, Simonovića?????????
A kući ostavlja Marjanovića, Zagorca, Gudurića?
1987.g na EP Krešimir Ćosić je pozvao Djordjevića.
Nije tada rekao, neka mlad je, ima vremena............
A Djordjević danas prećutkuje i ćuti kao pič.ka,, pa ga prati onaj koji ga nije zvao u reprezantaciju, odmah sledeće godine, zbog Dražena Petrovića......
Ej, vodi BIRČEVIĆA;,ŠTIMCA i SIMONOVIĆA??????????????????????????
ALOOOOOOOOOOOOOO.............

U tri na tri laganih 15-17 fore, do 21, za one koji ostaju kući................
I ne samo da su fizički bolji, nego bar desetak PUTA bolje razumeju košarku......

Poslednja izmena od moderatora:
samo djordjevic ne sme da potpise ugovor ali bobiska sme da potpisuje i igra kad hoce i jos djordjevic da ga zove i prihvata i bude kuce zalizanom.

inace zalizani je sad spao na samo tri igraca u reprezentaciji, malo je to za njega. i to samo jokic bitan. ima da prsti blic masinerija samo tako ako se ne osvoji medalja minimum, a bobibotovi su vec spremni.

Koje iznenađenje? To je najbolja utakmica koju sam ja ikad gledao. Grci su im održali čas košarke. Hehe, kako je Dijamantidis zalepio Vejda, a ovaj ne zna gde se nalazi. :mrgreen:
To je bila najbolja ekipa koju su Grci ikad skupili, a to što Amerikanci nisu toga bili svesni je njihov problem. ;)

.

Da da secam se i ja odlicno te utakmice, secam se da im je Teo Papalukas pravio decu i secam se da ih je Bejbi Sek Skorcijanitis razgrtao pod kosem, on je bio bas ono faktor iznenadjenja u toj utakmici.

Inace ja se secam da niko nije ocekivao da Grci njih mogu da pobede, cak ni najveci optimisti (ja se secam da sam ocekivao da ce u finali igrati ponovo sa Argentinom i ponovo izgubiti, medjutim desilo se kroz suprotino , u finale usli Grci i Spanci) , cak i ono Ameri nesto vec na startu poveli 10ak razlike i cinio se da ce samo rutinski privesti mec kraju, medjutim ovi su se onda bas raspistoljii.
Mislim iako je to sad iz ove perspektive bio bas mocan sastav Grcke : Papalukas, Spanulis, Diamantidis, Skorcijanitis, Focis, Papadopulos, Dikudis i ekipa ali onda u onom momentu to je bio bas sok, bas onako prvorazredna senzacija.

Koliko sam citao, Djordjevic najpre nije bio pozvan na to prvenstvo, ali je uskocio zato sto je Nesa Ilic koji je trebao da ide zaboravio da mu je istekao pasos... :hahaha:

Nebojša Ilić je bio najbolji strelac te generacije mladih, i imao je prednost u odnosu na Djordjevića.
Sećam se, 1986.godine je u polufinalu juniorskog prvenstva SFRJ u Pionuiru dao Ciboni koš za pobedu sa svog penala, uz preko 35 poena prosečno na tom turniru.
I istina je da je Djordjević tek naknadno pozvan, što nije smetalo da reši utakmicu za bronzanu medalju.
A sad.....Birčević,Simonović,Štomac?????????:dash::dash:

E evo i Brazilci objavise spisak igraca za olimpijski turnir :

Marcelo Tieppo Huertas – Armador – 33 anos – 1,91m – Los Angeles Lakers (EUA) – SP
Rafael Freire Luz – Armador – 24 anos – 1,88m – Baskonia Laboral (ESP) – SP
Raul Togni Neto “Raulzinho” – Armador – 24 anos – 1,92m – Utah Jazz (EUA) – MG
Leandro Mateus Barbosa – Ala-Armador – 33 anos – 1,94m – Phoenix Suns (EUA) – SP
Vitor Alves Benite – Ala-Armador – 26 anos – 1,90m – UCAM Murcia (ESP) – SP
Alex Ribeiro Garcia – Ala – 36 anos – 1,92m – Bauru Basquete (SP) – SP
Marcus Vinicius Vieira de Souza – Ala – 32 anos – 2,07m – Flamengo (RJ) – RJ
Guilherme Giovannoni – Ala-Pivô – 36 anos – 2,04m – UniCEUB/Cartão BRB/Brasília (DF) – SP
Rafael Hettsheimeir – Ala-Pivô – 30 anos – 2,08m – Bauru Basquete (SP) – SP
Anderson França Varejão – Pivô – 33 anos – 2,08m – Golden State Warriors (EUA) – ES
Augusto Cesar de Lima Brito – Pivô – 24 anos – 2,06m – Real Madrid (ESP) – RJ
Maybyner Rodney Hilário “Nenê” – Pivô – 33 anos – 2,11m – Houston Rockets (EUA) – SP

http://www.cbb.com.br/PortalCBB/Noticias/Show/14446

Nema sta , stvarno su klasa ovako individualno, sad samo to treba ukomponovati.

Sto se tice spiska uglavnom ocekivano, e sad po meni jedino mi je krivo sto u timu nece biti legendardnog Marselinja Macada, mislim jeste da je vec zagazio u petu deceniju zivota ali je i dalje jedan od top igraca brazilske lige, a takodje u timu osim Markinjosa bas i nemaju nekog izrazitog sutera, takodje nema ni ovredjenog Tijaga Splitera, a mozda malo iznenadjenje sto ni na siri spisak nisu pozvani Kristijano Felisio centar Cikago Bulsa (koji je igrao odlicno u Cikagu i koristio svaki minut, evo sad i letnju ligu je odigrao izvanredno) kao i Lukas Nogeura iz Toronta, ali u principu uglavnom to je to.

Znaci imaju jednu izuzetnu bekovsku liniju : Leo Barosa, Marselinjo Uertas, Raulzinjo Neto, Vitor Benite i Aleks Garsija , na trojci je Markinjos a unutrasnju liniju im cine : Nene Ilario, Anderson Varezao, Rafael Hatsajmer, Giljerme Djovanoni i Augusto Lima novi igrac Real Madrida.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back