Ne znam da li sam se sa tobom bese svojevremeno raspravljao oko toga koji je od ova dva sastava bio jaci, ali nije bila poenta onoga sto sam sada zeleo da kazem. Ukusi su razliciti.
Ali, objektivno gledano, samo tada, tj. na OI u Atlanti niko nije iz ovog ili onog razloga nedostajao i igrao je u datom momentu zaista najjaci i najkvalitetniji tim.
A iako je nas sastav 2002. godine takodje bio jak, ne mozes da mi kazes da tu nije bilo mesta za Vlada Scepanovica (Kari ga je iz cefa olako precrtao u pripremnoj fazi) ili Dragana Tarlaca (bio je povredjen), a vodio je balvana Cabarkapu. Ili da je 2001. Mica Beric bio precrtan jer je trazio duzi odmor (a te sezone je bio najbolji strelac i MVP Suprolige) i Radmanovic jer je isto pravio gluposti, a isao je jedan Vesa Petrovic, koji je objektivno bio slabiji od pomenutih.
Da ne bude zabune, nije ni Duda krajem osamdesetih bio na to imun (precrtao Djordjevica pred EP 1989 zbog Drazena, na SP 1990. Radja se povredio na vece pre turnir, a 1991. mu Drazen iz svog besa nije igrao).
Ono sto hocu da kazem je da nam se jednostavno nikada ne da da se sve kockice posloze u datom momentu. Ali i pod takvim okolnostima smo osvajali medalje, pa se treba nadati da ce tako biti i sada.