Košarkaška reprezentacija Srbije

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Jbg, koliko me secanje sluzi, jedino smo tamo za OI 1996. godine imali najjaci i najkvalitetniji moguci sastav na turniru u datom momentu (da niko nije otkazao, da niko nije bio povredjen ko je bio predvidjen i da selektori nisu terali svoje cefove na nekom ko je objektivno zasluzivao mesto medju konacnih 12).

I dalje smo jaki, ali ovo je ipak velika steta, Bjelica je ipak trebao da bude clan startne petorke.
Mislim da je ovim i poslednja dilema oko sastava nazalost resena i da ce Macvan ipak upasti u tim (tj. nadam se da Djordjevic uvideti da nam je on u ovom momentu najpotrebniji od preostalog rostera i da nece u Rio voditi Dangubica samo zato sto je u Beogradu bio 12. igrac), sem ako se ne daj Boze jos nesto neplanirano ne dogodi.

Mene plasi sto sve vreme vlada utisak da je Bjelica u boljem stanju od Macvana. Koliko znam povredio je ruku, a na poslednjem snimku kada krecu na Kop izgleda da sepa. On jos uvek trenira individualno, a do OI ima samo 3 nedelje.

Dangubica ce voditi samo ako Macvan bas ne bude mogao. Stavljeno mu je minutazom na turniru do znanja da se od njega ne ocekuje nista.

Pa u medijima i nije bilo natpisa u kakvom je stanju Bjelica. Sve mi ovo mirise na pricu koja je vec bila za Bobija prosle sezone, tj. da ga iz NBA ne pustaju.

Sta je tu je, i na kvalifikacijama smo i bez Bjelice prikazali jednu sasvim solidnu igru kada je bilo najpotrebnije, a Macvan ce nadajmo se opet biti nekakav plus za tim, s obzirom da Dangubic nije ni igrao u Areni.

Nije bilo u medijima, moj utisak iz Djordjevicevih obracanja. U ovom poslednjem videu govori o tome kako ce Bjelica i Raduljica da dodju kolima na pripreme samo dan kasnije kao da je to sigurna stvar. A danas menadzer tvituje da Bjelica zbog povrede nece ucestvovati. Neverovatno mi je da su juce mislili da je sve 100 posto u redu, a da danas iznenada saznaju da je povreda prevelika. Zato i mislim da je nesto drugo u pitanju, a da povredom stite Bjelicu od osude. Koju zaista ne zasluzuje.

koga imaju Hrvati sada osim Bogdanovica, Simona i Sarica?

to su tri igraca koji nose ceo tim, a retko kada su svo troje na visokom nivo

iskreno uvek bih izabrao pre nas trojac (Teodosic, Bogdanovic, Jokic) nego njihov

Pa i ja isto , ali dobro imaju recimo Hezonju, Bendera, Zubca, Darka Planinica, Leona Radosevica..........znaci imaju jedan citav talas veoma talentovanih madih igraca, a ima tu jos i nekih malo iskusnijih koji itekako mogu da budu od koristi kao : Marko Popovic, Roko Leni Ukic, Ante Tomic, mislim nisu jos uvek sad nesto, narocito ne u rezultatskom smislu, ali ovako predstavljaju ekipu koja bi mogla da predstavlja nesto ozbiljno u svetskoj kosarci narednih godina.

Jbg, koliko me secanje sluzi, jedino smo tamo za OI 1996. godine imali najjaci i najkvalitetniji moguci sastav na turniru u datom momentu (da niko nije otkazao, da niko nije bio povredjen ko je bio predvidjen i da selektori nisu terali svoje cefove na nekom ko je objektivno zasluzivao mesto medju konacnih 12).

I dalje smo jaki, ali ovo je ipak velika steta, Bjelica je ipak trebao da bude clan startne petorke.
Mislim da je ovim i poslednja dilema oko sastava nazalost resena i da ce Macvan ipak upasti u tim (tj. nadam se da Djordjevic uvideti da nam je on u ovom momentu najpotrebniji od preostalog rostera i da nece u Rio voditi Dangubica samo zato sto je u Beogradu bio 12. igrac), sem ako se ne daj Boze jos nesto neplanirano ne dogodi.

A koliko mene secanje sluzi ja mislim da ovako po imenima i sastavu najjaci sastav smo imali onda 2002. u Indijanapolisu, mada i onaj u Turskoj 2001. je bio bas jak , naravno 1995 i 1996 isto , imali smo ekstra tim , samo malo na klupi smo bili tanji , ipak igraci kao Beric, Loncar, Topic, Sasa Obradovic ipak nisu bili ni blizu starterima tipa Djordjevic, Danilovic, Paspalj, Bodiroga, Divac, Savic , Rebraca...........

Nije bilo u medijima, moj utisak iz Djordjevicevih obracanja. U ovom poslednjem videu govori o tome kako ce Bjelica i Raduljica da dodju kolima na pripreme samo dan kasnije kao da je to sigurna stvar. A danas menadzer tvituje da Bjelica zbog povrede nece ucestvovati. Neverovatno mi je da su juce mislili da je sve 100 posto u redu, a da danas iznenada saznaju da je povreda prevelika. Zato i mislim da je nesto drugo u pitanju, a da povredom stite Bjelicu od osude. Koju zaista ne zasluzuje.

Moguce. Mada ce se i ovako podici prasina, steta sto se stvara sve gora nezdrava klima oko reprezentacije, a do turnira jos 20 dana.

Hezonja u Italiji nije nista pokazao, Bender i Zubac su klinci sa tek nekoliko profesionalnih utakmica u nogama, Planinic je prosek, a Radosevic se ne odaziva na pozive

Popovic je zavrsio sa reprezentacijom, Ukic je smesan bio i u Cedeviti, a kamoli na nekom visem nivou, Tomic je uvek igrao slabije za reprezentaciju nego klub, a i ove godine je ispalio selektora

uz to Popovic i Ukic su u godinama i ne bi mogli da predstavljaju neku buducnost za Hrvatsku

Hrvati su kurton od ekipe i ima da zavrse 5. ili 6. u grupi.
Kami lupeta ko po obicaju, oni su neka 3. liga evrope-nemaju pleja vec 20g

I mi na zalost opet ne mozemo da odemo kompletni steta a mogli smo do medalje.
Nikako da se otarasimo jebenog Stimca to nije profi kosarkas nego rekreativac.

A koliko mene secanje sluzi ja mislim da ovako po imenima i sastavu najjaci sastav smo imali onda 2002. u Indijanapolisu, mada i onaj u Turskoj 2001. je bio bas jak , naravno 1995 i 1996 isto , imali smo ekstra tim , samo malo na klupi smo bili tanji , ipak igraci kao Beric, Loncar, Topic, Sasa Obradovic ipak nisu bili ni blizu starterima tipa Djordjevic, Danilovic, Paspalj, Bodiroga, Divac, Savic , Rebraca...........

Ne znam da li sam se sa tobom bese svojevremeno raspravljao oko toga koji je od ova dva sastava bio jaci, ali nije bila poenta onoga sto sam sada zeleo da kazem. Ukusi su razliciti.
Ali, objektivno gledano, samo tada, tj. na OI u Atlanti niko nije iz ovog ili onog razloga nedostajao i igrao je u datom momentu zaista najjaci i najkvalitetniji tim.
A iako je nas sastav 2002. godine takodje bio jak, ne mozes da mi kazes da tu nije bilo mesta za Vlada Scepanovica (Kari ga je iz cefa olako precrtao u pripremnoj fazi) ili Dragana Tarlaca (bio je povredjen), a vodio je balvana Cabarkapu. Ili da je 2001. Mica Beric bio precrtan jer je trazio duzi odmor (a te sezone je bio najbolji strelac i MVP Suprolige) i Radmanovic jer je isto pravio gluposti, a isao je jedan Vesa Petrovic, koji je objektivno bio slabiji od pomenutih.
Da ne bude zabune, nije ni Duda krajem osamdesetih bio na to imun (precrtao Djordjevica pred EP 1989 zbog Drazena, na SP 1990. Radja se povredio na vece pre turnir, a 1991. mu Drazen iz svog besa nije igrao).

Ono sto hocu da kazem je da nam se jednostavno nikada ne da da se sve kockice posloze u datom momentu. Ali i pod takvim okolnostima smo osvajali medalje, pa se treba nadati da ce tako biti i sada. ;)

Saric, Hezonja, Bedner, Bogdanovic, Simon, e da su nama takvi kurtoni.

Drugo je bivsa jugoslavija tad si mogao da sastavis 3 ekipe i svaka bi kandidovala za medalje.
Sad kad nam ode prva 4. mi smo ugasili.
Jos ako ne bude mogao da igra i Macvan jedina cetvorka ce biti raspali Bircevic.
Morace to da se krpi sa Kalinicem, Jokicem pa cak i Simonovicem a centri ce nam biti Raduljica i Stimac uz Jokica koji pokriva 4 i 5
katastrofa

- - - - - - - - - -

Saric, Hezonja, Bedner, Bogdanovic, Simon, e da su nama takvi kurtoni.

Koji Bender klinac od 19g koji jos nije igrao profi kosarku
Simon je kurton ne igra odbranu, neatletican, mator igrac.
Bogdanovic je tu jedini dokazan igrac a Saric i Hezonja mozda a par godina.
Je l shvatas ti da hrvatima bekovska linija Ukic,Stipcevic,neki na Sh kome se ni imena ne secam + raspali Simon lol
To ce da pune i razne Kine i Venezuele

Hezonja u Italiji nije nista pokazao, Bender i Zubac su klinci sa tek nekoliko profesionalnih utakmica u nogama, Planinic je prosek, a Radosevic se ne odaziva na pozive

Popovic je zavrsio sa reprezentacijom, Ukic je smesan bio i u Cedeviti, a kamoli na nekom visem nivou, Tomic je uvek igrao slabije za reprezentaciju nego klub, a i ove godine je ispalio selektora

uz to Popovic i Ukic su u godinama i ne bi mogli da predstavljaju neku buducnost za Hrvatsku

A pa nisi oni jos u nekim poznim igrackim godinama , narocito ne Ukic, uostalom pogledaj ti neke igrace iz mnogo jacih reprezrentacija koji imaju igrace i dosta starije od njih pa kako igraju.

Inace Petrovic je zvao Popovica sad za ovaj turnir u Torinu medjutim Popovic mu je rekao da vuce neku hronicnu povredu i da bi bilo bolje da preskoci ovu reprezrentativnu akciju, ali ako u buducnosti bude mogao da igra da ce se sigurno odazvati, a Ukic je veoma dobar, onako bas talenat, vidi se po nekim njegovim potezima da se to ne uci na treninzima vec da je urodjeno, inace neko vreme je bio malo "nestao" sa kosarkaske mape, ali evo ga opet , ove godine igrao je sasvim dobro i Kantuu u italijanskoj ligi.
Znaci ukoliko ga zaobidju neke teze povrede mogao bi da igra za reprezrentaciju bar jos jedno 4,5 godina (pogotovo zbog nacina i stila igre kojim igra)

Inace Hezonja je imao veoma dobru sezonu u Orlandu i bio jedno od prijatnijih iznenadjenja, Bender i Zubac svakako obecavaju, Planinic nije bas prosek, u najgorem slucaju mogao bi da napravi barem neku pristojnu karijeru u Evropi, mada i na onom turniru u Torinu je bio jedan od boljih igraca.

Takod a generalno Hrvati ne mogu nikako da se pozale na igracki kadar, takodje cini se da je i Aco Petrovic malo uneo neku novu energiju u reprezrentaciju, pa videcemo kako ce to izgledati.

Ne znam da li sam se sa tobom bese svojevremeno raspravljao oko toga koji je od ova dva sastava bio jaci, ali nije bila poenta onoga sto sam sada zeleo da kazem. Ukusi su razliciti.
Ali, objektivno gledano, samo tada, tj. na OI u Atlanti niko nije iz ovog ili onog razloga nedostajao i igrao je u datom momentu zaista najjaci i najkvalitetniji tim.
A iako je nas sastav 2002. godine takodje bio jak, ne mozes da mi kazes da tu nije bilo mesta za Vlada Scepanovica (Kari ga je iz cefa olako precrtao u pripremnoj fazi) ili Dragana Tarlaca (bio je povredjen), a vodio je balvana Cabarkapu. Ili da je 2001. Mica Beric bio precrtan jer je trazio duzi odmor (a te sezone je bio najbolji strelac i MVP Suprolige) i Radmanovic jer je isto pravio gluposti, a isao je jedan Vesa Petrovic, koji je objektivno bio slabiji od pomenutih.
Da ne bude zabune, nije ni Duda krajem osamdesetih bio na to imun (precrtao Djordjevica pred EP 1989 zbog Drazena, na SP 1990. Radja se povredio na vece pre turnir, a 1991. mu Drazen iz svog besa nije igrao).

Ono sto hocu da kazem je da nam se jednostavno nikada ne da da se sve kockice posloze u datom momentu. Ali i pod takvim okolnostima smo osvajali medalje, pa se treba nadati da ce tako biti i sada. ;)

Pa sad da ne zalazimo previse u detalje, da ne znam ni ja zasto nije vodio Scepanovica u Indijanapolis, a sto se tice Tarlaca umesto njega je zato vodio Drobnjaka koji je tada pruzao sasvim dobre partije u Sijetlu, a Cabarkapu nije vodio, doduse vodio ga je kao 13. igraca koji je bio na tribinama i tek posle onog incidenta sa Radmanovicevom bananom on je uvrsten u tim, ali nije maltene uopste igrao vec je samo primio medalju umesto Radmanovica, a opet ne treba zaboraviti i da je Cabarkapa tad bio NBA igrac u nagovestaju i vazio je za veliki potencijal, a opet sto se tice Berica ipak ne treba zaboraviti da smo tad u to vreme na spoljnim pozicijama imali Bodirogu, Stojakovica, Vujanica, Gurovica, Rakocevica, Jarica, Scepanovica.

Cabarkapa tokom SP 2002. nikada nije bio sporan, svo vreme je bio uz ekipu. Umesto Radmanovica u tim je „uvrscen“ Aleksandar Smiljanic (uvrscen jer je jedino primio zlatnu medalju na podijumu, inace smo finale igrali sa 11 igraca u rosteru). A tom Cabarkapi je jedan Jovo Stanojevic pravio decu u finalu domacice, a pomenuti Smiljanic je bio igrac sa klupe u Buducnosti. Dakle, ja ne kazem da je 2002. godine tim bio slab, vec samo da je mogao biti jos i jaci.
Sto se Berica tice, ponavljam, imali smo sve te koje si nabrojao, ali je na turnir ipak isao jedan Vesa Petrovic (sto nije bilo nezasluzeno, ali on je igrao u Partizanu i bio je u senci Berica te sezone).

Dakle, ni tada se nije mogao skockati najjaci moguci tim na papiru. Ali uzimali smo medalje i imali dobre rezultate.

Баш ме интересује који су то ,(до сада - не знам шта ће бити),толики успеси Бобана Марјановића који има већ 26 година за толико кукњаве за њим ?
Знам да је добар играч,али ове тврдње да са њим "освајамо" неку медаљу,а без -нема шанси су смешне.Ко прати кошарку мора да зна да је као прво
са њим у екипи другачији концепт игре,а самим тим рецимо не би имали (можда) екстра Јокића ?
Као друго која је то глупост да га неко мрзи јер је звездаш ? Па која је он легенда Звезде са две сезоне ? И зашто би га због тога неко мрзео ?
Ето ја сам партизановац,али у репрезентацији никада не гледам тако.А и тај "Боби" се није нешто посебно није замерао навијачима.Као рецимо можда Калинић.
Треће,а имао бих још 10 ставки,али још само ово: то је он изабрао и не крије да је тако,да не игра и учествује у квалификацијама.
Дакле:Ђорђевићу не дај се! Срећно !

Marjanovic je 2.21 sledeci upotrebljiv igrac nam je 2.08
Druge reprezentacije skoro sve imaju soma 2.10 + na 4 i 5
+ sad idemo sa Bircevicem kao jedinom zdravom cetvorkom (stanje Macvana jos se ne zna)
Odreci se njega zbog gluposti tipa "nije bio tu jer potpisivao ugovor eto mu sad na" je totalni debilizam.

koga imaju Hrvati sada osim Bogdanovica, Simona i Sarica?

to su tri igraca koji nose ceo tim, a retko kada su svo troje na visokom nivo

iskreno uvek bih izabrao pre nas trojac (Teodosic, Bogdanovic, Jokic) nego njihov

Ne znam sta da vam kazem. Nasi igraci, osim par pojedinaca su kurton od igraca, objektivno, i verovatno imamo cela 3 igraca koja su bolji od jednih mentalnih krsheva kao sto su Ukic i Tomic. (Bogdanovic bi bio negde na granici kao 4-i). Simon je za klasu bolji igrac od Bogdanovica. Nas mentalni krsh, Nedovic, koji bi po talentu trebao da bude bolji od Ukica, je jos veci mentalni krsh cak i od njega, pa nije bolji od Ukica. Uz to, Nedovic nema tu kontrolu lopte kao Ukic. Saric je jedan od najvecih potencijala evropske kosarke, i bolji je od Bjelice. Mislim, znam ja da se vi i dalje lozite na reprezentaciju, ali igre iste su skroz nebitne u odredjivanju ko je kakav igrac. A tu vam je trziste jasno, hrvatski igraci su skuplji od nasih, generalno. Mi imamo uglavnom kurton od igraca, cast izuzecima.

Tipa, italijanskih TOP 5 su za klasu i po bolji od nasih Top 5, iako bi ih mi verovatno u vecini reprezentativnih utakmica pobedili. Nikog vise nije briga za reprezentaciju, osim vas.

Sva sreca pa je Jokic otisao u NBA, jer da nije, mi bi i zanicno bili reprezentacija kurtona, plus Teodosic i pola Bjelice.

Poslednja izmena:
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back