Košarkaška reprezentacija Srbije

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Djordjevic je napravio dobru stvar sto se tice tempa igre, kretnji lopte, igraci bez lopte se dobro krecu u napadu, mada to sigurno ima veze i sa kvalitetom protivnickih ekipa. Protiv jacih ekipa ce verovatno vise da se stegnu, pa ce lopta da se krece sporije. Ali bez obzira na sve to, mrzim ga, uzasno me nervira njegova karakter, i uvek cu da navijam protiv tima koga on trenira.

Djordjevic je napravio dobru stvar sto se tice tempa igre, kretnji lopte, igraci bez lopte se dobro krecu u napadu, mada to sigurno ima veze i sa kvalitetom protivnickih ekipa. Protiv jacih ekipa ce verovatno vise da se stegnu, pa ce lopta da se krece sporije. Ali bez obzira na sve to, mrzim ga, uzasno me nervira njegova karakter, i uvek cu da navijam protiv tima koga on trenira.

Dobro tim da mrziš ali zašto reprezentaciju?
Čime je on to zaslužio?
Naglašavaš koje dobre stvari je uradio do sada u reprezentaciji ali "ipak ću da navijam uvek protiv njega" :eek:

Zbog Djordjeviceve sujete nasa reprezentacija opet izgleda kao tim, a ne skup micova bobija jarica rakocevica i slicnih. Sigurno je slabiji kao trener, ali je jak kao motivator i licnost koja nosi duh onog svog vremena kad su on i ostali bili na krovu sveta. A sto se tice tehnickih trenerskih stvari, ocito da pomocnici dobro obavljaju svoj posao - njegov kum Antonic, Muta, i ko je jos tamo, nesto mi ne lici da Muta i Nesa Ilic sami prave taktike i majstorski skautiraju rivale.

A mi treba da pljujemo Djordjevica zbog Marjanovica koji sam nece da ucestvuje kao i svi normalni nego pod Raznatovicevim uslovima, Micova koji se ponasao kao oni momci koji su se zestoko obrukali 2005, i nekog fakin Jelovca? Cak ni za mnogo vrednijim igracima po pitanju tima ne treba zaliti, a Djordjevic se radi trenutne forme odrekao Milosavljevica i Lucica da bi imao prethodno medjusobno povezane i utrenirane Simonovica, Dangubica, Stimca, Jovica i ostale iz CZT. Isto kao sto se i ziherasio toga radi ne uvodeci one mladice koji potencijalno vrede.

I naravno, niko nece ni taknuti Zalizanog idiota (samo me strah da ne pocne da se sveti preko Jokica), kao sto se ne napada ni Covic za jos gore stvari - takvi ljudi su ocito reper normalnosti ovde, a "sujeti je ime Aleksandar". No, to su sve poremecene vrednosti ocito odavno naprednjacke Srbije.

Mislim da se prilikom donosenja odluke moraju zanemariti svi eventualni sukobi izmedju pojedinaca koji se ovde spominju i gledati iskljucivo interes reprezentacije kao celine.
S tim u vezi se namece jednostavno pitanje na koje treba dati odgovor - da li Boban Marjanovic sa svim svojim vrlinama i manama (ili bilo koji drugi igrac, nebitno) moze da ucini ovaj tim jos boljim?
Ne moze me niko ubediti da najkorisniji igrac EL od prosle godine ne moze da donese vise od igraca ciji se kao glavni (i jedini) kvaliteti isticu "srce" i "dobar je za atmosferu".

Kad vec pomenu interes reprezentacije, nemate pojma koliko bi bilo dobro da onaj koji je sve ovo zakuvao jos proslog leta (konkretno ovaj slucaj), bude sveden na svoju zvanicnu ulogu, a to je menadzerski odnos sa svojim igracima.

Inace, ne mali broj ljudi misli da je Zalizanko super kul malo blesav lik koji zna posao, i da bi u idealnoj situaciji on trebao da bude sef svega. Pa da reprezentacija bude kao Mega Leks, tj. autobuska stanica za igrace - evo sad ce malo Bobiska da kulira dok ne potpise ugovor pa ce doci kasnije, Jokara ce ove sezone moci ali sledece nece, Novicu vam necu slati ni ovo leto, a Zagorac nek ide u letnji kamp, bolje mu je tamo. Al jbg, iako je i Djordjevic delic cele te slagalice, u ovom slucaju je sujeti ime Salo, pa ne moze bas kao autobuska stanica, neki red i treba da postoji.

A verujes u Stimaru il bi ga sutnuo?

Taj nikad ne miruje i ne veruje dok se ne skupi nesto sto zvuci na papiru super, tako da bi sutnuo i Stimaru samo tako.

Vise ni mocni Kallinari nije dovoljan da pokrije pisljivu trojcicu, nego nam fali fakin Micov koji se sopstvenim ponasanjem sam zapecatio.

Inace:
http://mondo.rs/a920195/Sport/Kosar...ci.html?utm_source=dlvr.it&utm_medium=twitter

Al sta vredi to sto Djordjevic gradi kult i ono sto je reprezentacija imala od 1995. do 2005, kada nije zvao statistickog MVP-a EL i coveka koji je promenio istoriju teksaskog derbija.

Poslednja izmena:
Pa sto se mene tice , mislim da svako ima pravo da kritikuje Djordjevica, jer bilo koji covek na svetu je podlozan kritici , narocito neko ko se bavi javnim poslom, ali sa druge strane da li Sale Djordjevic zasluzuje nasu podrsku, mislim da svakako zasluzuje.

Ove 2,3 godine koliko je na klupi , mislim da je maltene preporodio nasu reprezrentaciju , ima jedno finale na SP i jedno polufinale na EP , znaci kad sve uzmemo u obzir , kvalitet i renome igraca kojima raspolazemo, stanje u nasoj kosarci , uslove.........itd , mislim da su ovi rezultati poslednjih godina pod vodjstvom Saleta Djordjevica ipak premasuju nas realan kvalitet i generalno gledano sveopste stanje nase kosarke, tako da svakako zasluzuje podrsku.

A ko snosi odgovornost za celu situaciju uopste sa Marjanovicem? Gde su tu Raznatovic i KSS?

To je upravo ono sto ti ljudi zele, da se sakriju iza Djordjevica i da ova izrazito neugodna i nefer situacija bude svedena na to da je to "samo njegov izbor i njegova odgovornost".

Sale gresi sto ne zove Bobija. Normalno da ce covek potpisati za klub, to se desilo bas u vreme kval. za OI. Ovde radi klasicna srpska sujeta i inat koji nam se moze obiti o glavu. Na EP i SP dolaze ekipe od najjacih do najslabijih, ovde su najnajjaci. Bobi nek ima dve leve ruke, svojom visinom u odbrani i napadu bi bio rak rana svima, cak i Amerima. Sale je bio sjajan igrac, ali kao trener vuce neke poteze koje ne bi trebao da radi za dobrobit tima i uspeha na OI. Dobro je nemamo toliko tesku grupu kao sto je druga.

Sale je trebao da zavrsi ovu pricu jos na onom okupljanju, da kaze "Ko je dosao, dosao. To je to." Onom dramom, kako ne moze da veruje da neko na takav nacin ispali, samo je dao povod krvopijama u Srbiji da razvlace pricu.

Konacno jedan novinar koji, osim Tegeltije, sme da pomene prave ljude i pricu stavi u pravi kontekst:

http://www.novosti.rs/vesti/sport.29...-gazi-principe

Slazem se da je Matic iz Novosti jedan od najboljih sportskih novinara kod nas. U stvari, nije on toliko sjajan, koliko su svi ostali katastrofalni, pa se svaki iole kvalitetan covek jednostavno izdvaja.

Neverovatno koliko su neki spremni da idu nisko samo za mrvicu hleba i osecaja vaznosti (ovaj lik je inac Alfa-Bot)

CnT2JX4WYAADm-q.jpg:large

To je upravo ono sto ti ljudi zele, da se sakriju iza Djordjevica i da ova izrazito neugodna i nefer situacija bude svedena na to da je to "samo njegov izbor i njegova odgovornost".

Cekaj, ja sam na dve teme ovde rekao da Marjanovic nije bio korektan, jer je govorio da ce da igra kvalifikacije, a mislim da smo svi znali da nema sanse da se to desi (sem da je odustao od NBA ove godine, a mislim da to niko od nas ne bi uradio da je na njegovom mestu).

Ali, Djordjevic je taj koji se u krajnoj liniji pita, njegova je poslednja. Marjanovic se sada (a i pre kvalifikacija) ponudio, ovaj ga je po kratkom postupku otkacio (takodje pre kvalifikacija), a sada je samo formalizovao svoju odluku. Na to ima pravo, ali nece imati pravo da se buni ako nas neko eventualno izbaci u 1/4 finalu ili u borbi za medalje zato sto Raduljica ili Jokic nisu imali adekvatnu zamenu na centru, a javnost krene da ga cereci i napada.
I ne znam zasto bi onda bili bitni Misko i KSS u celoj prici.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back