Košarkaška reprezentacija Srbije

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Bobi bi nam svakako mnogo znacio , ali upravo najveci kvalitet ovog tima i jeste to sto ne zavisi od pojedinaca.

Ti kad gledas nas tim i nasu igru , jasno je da imamo izgradjen sistem i u principu imas utisak da sad kada bi Sale pokupio 5 likova sa ulice i pustio ih da igraju da se to ne bi osetilo na rezultatsku stetu.

Marjanovic je najveca rupetina u odbrani, narocito kada se uzme u obzir da igramo protiv USA i Francuza, timova koji imaju igrace za igru 1 na 1 na spoljnim pozicijama (samo im dodje u blok igrac koga cuva Bobi, i mi mozemo da se pomolimo Bogu, jer ce u tom trenutku samo od njega zavisiti nas uspeh u odbrani u tom napadu), a za ovo sto Djordjevic igra u napadu, skroz je nepotreban, tako da bi me iznenadilo da sad on nesto ide u Rio.

Ne bismo bili kao Švajcarski sir. Bobi ne igra tako lošu odbranu, nemoj mi reći da Raduljica igra dobru...

Naravno da igra losu odbranu jer igrac sa tom visinom ne moze fizicki da izvede iole brze kretnje. U zoni bi bio neprelazan, a u 1na1 i 2na2 bi moralo da se smislja sve i svasta da se pokrije rupa koju bi ostavljao.

Svakako, saberi oduzmi on je sa svojom visinom, pa snagom koju je stekao u odnosu na period iz Mege i repertoar koji je prosirio, potencijalna prva klasa i maksimalan znacaj, ali dzaba kad ti moras biti tu i igrati da bi imalo smisla, a ne da ti menadzer izmislja da moras biti u USA dok ne potpises ugovor. Njemu je trebalo 2 sezone u sadasnjem smrznutom Ive Lole Ribaru da bi proigrao. U nestasici (izumiranju) centara i u NBA on je potencijalno vrlo zanimljiv igrac, ali ko ce njemu tamo da se prilagodjava u Spursima?

I nasa reprezentacija sada igra jako brzo.

A sto mi neko rece da timski duh nije toliko slabasan i da bi igraci zeleli takvog igraca sa njima, ja se slazem da su momci verovatno bez lose sujete i da im ne smeta, nego sve drugarski, sad im sigurno ne smeta ni sto Nedovic, Raduljica i ko zna ko jos zabusava i izlazi do 6 ujutro, ali sve su to potencijalne mine kad dodje do prvog testa ili potresa - bas kao i primanje igraca koji nije zeleo da igra sa njima u kvalifikacijama, ali hoce da igra na samoj Olimpijadi. To ne lici ninasta. Videli smo 2005. kako je izgledalo kad je svako vodio svoju politiku bez odgovornosti selektora, a okupili smo bolesno dobar tim u kom bi neko sa karijerom Marjanovica bio obican vodonosa.

Nije timski duh slabasan, al to je preosetljiva kategorija.

To za timski duh nisu najopasniji ti likovi sa besmislenim karakterom splavara, klubasa i jedaca banana. Oni su besmisleni, pa su besmisleni, i njih svaki dobar trener tj vodja tima moze da izbalansira. Za timski duh su najopasniji karakteri poput Teodosica (I Bodiroga je imao taj karakter, kao i Danilovic). Oni su egomanijica koji se samo zbog prirode posla ponekad foliraju da su deo tima, inace su prejaki individualci i teski ljudi koji misle da su uvek u pravu, i nad kojima niko nema autoritet.

Ocekivano smo prelako dosli do OI. Grupa nam je laksa nego B grupa. Jednom da i mi dobijemo laksu grupu na nekom takmicenju. Mene cudi Saletov stav prema Bobiju. Mi imamo kvalitet tako da koga nema bez njega se moze, ali da bi nam bio veliki plus stoji. Koliko toliko bi nam znacio protiv Amera. Jedino cemo od Amera izgubiti u grupi, ostalo dobijamo.

Bobi bi nam svakako mnogo znacio , ali upravo najveci kvalitet ovog tima i jeste to sto ne zavisi od pojedinaca.

Ti kad gledas nas tim i nasu igru , jasno je da imamo izgradjen sistem i u principu imas utisak da sad kada bi Sale pokupio 5 likova sa ulice i pustio ih da igraju da se to ne bi osetilo na rezultatsku stetu.

Bogami, osetilo se rezultatski protiv Portorika kada je postava bila Jovic, Dangubic, Stimac, Nedovic i Simonovic.

Marjanovic je najveca rupetina u odbrani, narocito kada se uzme u obzir da igramo protiv USA i Francuza, timova koji imaju igrace za igru 1 na 1 na spoljnim pozicijama (samo im dodje u blok igrac koga cuva Bobi, i mi mozemo da se pomolimo Bogu, jer ce u tom trenutku samo od njega zavisiti nas uspeh u odbrani u tom napadu), a za ovo sto Djordjevic igra u napadu, skroz je nepotreban, tako da bi me iznenadilo da sad on nesto ide u Rio.

Bobi jeste rupa u odbrani ali su zato Raduljica , Štimac i Birčević prave defanzivne zveri. Šta Đorđević igra i u odbrani i u napadu nije baš najjasnije jer smo predhodnih dana igrali proti najobičnijih krševa od ekipa. Koliko vredimo tek ima da vidimo u Brazilu. Ali ako odeš sa Simonovićem, Dangubićem, Štimcem i Birčevićem onda imaš roster od 7-8 igrača. A tu je i beskorisni Marković.

Srbi majstori mehanizama odbrane ....sad drma euforija sa kvalifikacionog turnira na kome da smo sami birali izabrali bi teze protivnike i koji se igrao kod nas ,i onda nam niko nije potreban zakljucno sa Bobijem jer je Salo izgradio timsku masineriju u kojoj srafovi ne mogu da se saberu po kojekakvim evropskim ligicama gde su na margini.....saberite se ljudi, vi govorite o jednom od nasih najboljih igraca da nam nije potreban jer bi bili problemi da se uigra....***** ti selektora koji ne koze da uklopi dobrog igraca....nego to je to sad smo masine posto meljemo puertoriko ,a kad budemo ispali u 1/4 finalu jer nemamo centra onda cemo da se spustimo na zemlju

Saša Đorđević je kao selektor odveo reprezentaciju ove rasturene zemlje u finale SP i polufinale EP, a sad su momci predvođeni njim izborili prolaz na OI.
To su veliki uspesi za malu Srbijicu koja nestaje. To što smo mi nerealni pa želimo stalno da se ponavljaju 95, 96, 97. i 98, koje nam je opet on omogućio, je nešto drugo.

Nadam se da će se Bjelica oporaviti i da će biti spreman za OI, jer je momak svojim kvalitetom i zalaganjem to zaslužio i da neće biti novih povreda. Kuknjava za Marjanovićem je besmislena. On je samo piun u Ražnjatovićevoj igri sa Đorđevićem.
Navijaću za momke, nek se daju sve od sebe i neće biti razloga da rezultat izostane. Realno je da budemo među 8. Sve preko toga će biti veliki uspeh. ;)

Pored košarkaškog znanja, u svakom timu, pa i u reprezentaciji, mora da se obrati pažnja i na neka pravila ponašanja. Marjanović je sam izabrao na koju će stranu da ide, niko ga nije udarao po ušima da to izabere, tako da je stvar prilično jasna, neka čeka sledeći olimpijski ciklus. Ako je jedan Jokić, koji je za Marjanovića klasa, mogao da dođe i odigra kvalifikacije, onda je mogao i ovaj. Imao je svoje prioritete, a ne možeš da dobiješ i jare i pare...

Jokić je ako se ne varam prošle godine iz istog razloga kao i Marjanović ove izbegao reprezentativne obaveze. Pa je sazreo u NBA i sad je naš najbolji igrač. Zaključak: to što je otkazao reprezentaciji je bila pametna stvar. Ja sam pragmatičan - Raduljica i Štimac su košarkaške analfabete, a Jokara je četvorka. Treba nam prava petica.

anketa da li Djordjevic treba da pozove Marjanovica... skoro 2 800 glasova, a razlika izmedju dve opcije samo 2... ne verujem

http://www.b92.net/sport/karta-za-rio/vesti.php?yyyy=2016&mm=07&dd=11&nav_id=1153765

- - - - - - - - - -

Jokić je ako se ne varam prošle godine iz istog razloga kao i Marjanović ove izbegao reprezentativne obaveze. Pa je sazreo u NBA i sad je naš najbolji igrač. Zaključak: to što je otkazao reprezentaciji je bila pametna stvar. Ja sam pragmatičan - Raduljica i Štimac su košarkaške analfabete, a Jokara je četvorka. Treba nam prava petica.

ti ne razumes... on ne samo da nije hteo da igra utakmice, vec nije hteo ni da bude uz saigrace, da trenira sa njima... poslednji dan pred okupljanje je otkazao

ko je njemu mogao da zabrani da trenira sa ekipom kada nije bio igrac nijednog kluba? kako je Batum mogao da bude uz ekipe sve dok nije potpisao ugovor, a kada ga je potpisao prikljucio se i u utakmicama?

Objavili i Australijanci spisak igraca za olimpijadu , ima tu 6,7 NBA igraca, spisak reklo bi se ocekivan (ipak nije bilo mesta za Aleksa Marica ili Nejtana Dzavaija) , mozda malo iznenadjenje to sto nema Breda Njulija u timu.

http://www.mvp.rs/vesti/reprezentacije/item/15131-rival-orlova-sa-sest-nba-igraca

Bice bas teska utakmica protiv njih , verovatno ce u reketu da nas uniste , a bice i veoma interesantan duel Teodosica i Delavedove, videcemo kako ce se Teo snaci sa njegovim klizecim startovima .

Sa Bobijem bi finale bilo realan domet. ;)

Jeste, jedan igrac bi nas digao 2 lestvice?

To je igrac koji nam potencijalno moze doneti mnogo vise sigurnosti pod kosem, u napadu i u def. skoku, i tu se prica zavrsava a ostaju potencijalni problemi sa njime zbog toga sto je takav kakav je i sto nosi i mane, ne samo prednosti.

A zasto, zato jer igra je vec izgradjena oko nekolicine koji su dosli da igraju kvalifikacije za razliku od njega, tako da, cak i kad bi ga Djordjevic pozvao, ne bi gradio igru oko njega jer je igrac debelo zakasnio - ne Djordjevic. Samim tim, njegov uticaj na igru bi bio daleko manji.

Inace, sto se tice Jokicevog otkaza proslo leto - ajde jedan takav otkaz, ali ovaj otkazuje drugo leto uzastopce. Mislim, o cemu mi pricamo.

Da je recimo Bogdanovic dva puta zaredom otkazao zbog svoje karijere, taj "bogdan ustasa" bi bio vec zaboravljen, ova prica se ne bi ni vodila, ali posto se radi o "coveku koji je izmenio istoriju tesaskog derbija" i o igracu o kom se ubedljivo najvise pise po novinama, mi i dalje trubimo o njemu.

Na stranu to što je igrao za Zvezdu pa bih zbog toga želeo da ipak bude pozvan u reprezentaciju.
Mislim da njegovim postupkom nije zaslužio da se nađe na spisak za Rio.
Gledajući ovaj turnir,Danguba definitivno otpada.

- - - - - - - - - -

Fenomen kako panterasi uzdizu jednog, a srozavaju drugog svog igraca na najnizi nivo. Predstavljaju ga kao kompletnog idiota.

Fenomen je koliko si psihički opsednut Zvezdom :lol:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back