Košarkaška reprezentacija Srbije

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Inace po meni najveci tragicari su Kanadjani , prvo onaj neocekivani i sokantni poraz od Venecuele na Copa America koji ih je poslao u ove kvalifikacije , a na tom turniru su bili kompletni i do tog meca sa Venecuelom su prosecno belezili preko 110 poena po utakmici.

A sad i ovo neodazivanje nekih igraca , generalno da su im tu bili Endru Vigins, Keli Olinek , Nik Stauskas, Andru Nikolson, Dvajt Pauel , Robert Sakr..........mislim da bi imali sto sta da pokazu na olimpijadi , a ovako morace barem jos 3,4 godine da cekaju na novu priliku.

Isto vazi i za Italijane, pogotovo sad kada ih je preuzeo Etore Mesina i kad deluju dosta ozbiljnije nego prethodnih godina.

Ispade da nijedna ekipa osim USA zapravo nije stvarno jaka...jer i Španci su u padu, njihovi najbolji igrači su u ozbiljnim godinama ili povređeni ako se ne varam. Da nam je tu Bobi rekao bih da smo čak i kandidati za srebro. Mada i bez njega, ako budemo igrali kao protiv Portorika možemo daleko. Samo se nadam da će i žreb biti na našoj strani.

Spanija je jaka ko zemlja, realno Pau Gasol igra u zivotnoj formi , nemaju uopste matore igrace , doduse ima tu nekolicina starijih igraca kao sto su Navaro, Rejes i Kalderon ali to su svakako igraci koji jos uvek igraju na visokom nivou i pave razliku.
Takodje ovaj tim Spanije je vec jako dugo zajedno i jos su i jaci i pametniji za nekoliko kikseva.

Generalno i na proslom EP se mislilo to za njih , kao ma nisu oni vise to sto su bili , narocito posle ocajnih igara u grupnoj fazi a posle u nokaut fazi protiv Francuza, Litvanaca........osvojise prvenstvo maltene rutinski.

Braca Gasol, Mirotic , Rodrigez, Rubio, Kalderon, Navaro, Rejes, Rudi Fernandez, Ljulj, Abrines.........svakako jedan mocan tim.

Poslednja izmena:
Inace malo sam prostudirao i ostale ekipe , recimo Autrslija mi se cini kao interesantan tim i potencijalna "mina" za svakoga.

Recimo od spoljnih igraca tu su : Peti Mils, Metju Delavedova, Dzo Ingles iz Jute, Rajan Brikhof iz Lokomotive Kuban , Bred Njuli , unutra tu su Andru Bogut , Ejron Bejns iz Detroita, iskusni Dejvid Andersen , Kamerun Barstou jos jedan NBA igrac ,sve bolji Bruk Motum iz Zalgirisa, videcemo da li ce se naci mozda neko mesto i za Aleksa Marica ili Nejtana Dzavaija, eh jos da su im tu i Dante Eksum i Ben Simons.

Znaci jedna dosta solidna ekipa,po meni ne verujem sad da mogu bas do kraja da odu , ali bi mogli da iznenade svakoga, narocito zato sto ih niko ne shvata previse ozbiljno.

- - - - - - - - - -

Poslednja vest - u grupi smo sa Amerima. :D Pored njih i sa Francuzima, Venecuelom, Australijom i Kinom. E sad, ne razumem se najbolje u kostur, je l to znači da pre finala nećemo moći da se sretnemo sa Amerima?

jos_1_5ak, zar nije Mark Gasol povređen? Neko mi to reče...

Jeste i pitanje je da li ce igrati ali videcemo , otom potom

Ako osvojimo drugo ili cetvrto mesto u grupi ne mozemo pre finala da se nadjemo sa njima.

Francuzi su nam najozbiljniji konkurent za drugo mesto. Njih da dobijemo i da izvucemo pristojan poraz od Amera, to su nam glavni ciljevi. Australija, Kina i Venecuela stvarno ne bi trebali da nam predstavljaju veci problem.

Poslednja vest - u grupi smo sa Amerima. :D Pored njih i sa Francuzima, Venecuelom, Australijom i Kinom. E sad, ne razumem se najbolje u kostur, je l to znači da pre finala nećemo moći da se sretnemo sa Amerima?

jos_1_5ak, zar nije Mark Gasol povređen? Neko mi to reče...

Da ali kao sto sam rekao nisu tu samo Amerikanci , kad prodjemo grupu ukrstamo se verovatno sa Spanijom, Brazilom ili Litvanijom (jer racunam oni ce zauzeti prva 3 mesta u toj grupi) , Spanija svi znamo ko je i sta je , Brazil takodje ima individualno jacu ekipu od nas ( jeste da smo ih razvalili u Spaniji ali dobili su i oni nas jednom) plus imaju domaci teren , a Litvanija ko Litvanija , ne leze nam bas kao protivnik, dosta puta smo gubili od njih, takodje tu je Argentina , Hrvatska mec u kojem nikada nema pravog favorita i koji je uvek neizvestan , a ne treba potceniti ni Nigeriju, isto jedna jaka ekipa , tu su : Festus Ezili, Ekpe Judo, Sejn Lava, Ike Diogu, znaci jedna izuzetna unutrasnja linija, sigurno dosta jaca od nase, tu im je jos Al Faruk Aminu iz Portlanda jedan odlican "all round" igrac , Ben Juzo koji ima iskustvo igranja i u NBA i u Evropi, znaci jedna nimalo naivna ekipa.

Znaci izuzetno teska grupa sa kojom se ukrstamo.

Da ali kao sto sam rekao nisu tu samo Amerikanci , kad prodjemo grupu ukrstamo se verovatno sa Spanijom, Brazilom ili Litvanijom (jer racunam oni ce zauzeti prva 3 mesta u toj grupi) , Spanija svi znamo ko je i sta je , Brazil takodje ima individualno jacu ekipu od nas ( jeste da smo ih razvalili u Spaniji ali dobili su i oni nas jednom) plus imaju domaci teren , a Litvanija ko Litvanija , ne leze nam bas kao protivnik, dosta puta smo gubili od njih, takodje tu je Argentina , Hrvatska mec u kojem nikada nema pravog favorita i koji je uvek neizvestan , a ne treba potceniti ni Nigeriju, isto jedna jaka ekipa , tu su : Festus Ezili, Ekpe Judo, Sejn Lava, Ike Diogu, znaci jedna izuzetna unutrasnja linija, sigurno dosta jaca od nase, tu im je jos Al Faruk Aminu iz Portlanda jedan odlican "all round" igrac , Ben Juzo koji ima iskustvo igranja i u NBA i u Evropi, znaci jedna nimalo naivna ekipa.
Znaci izuzetno teska grupa sa kojom se ukrstamo.

Ne bih se brinuo, samo da izbegnemo Špance i Amere. Ti koje spominješ možda imaju jake individualce, ali nisu bolji timovi od nas, ipak mi imamo tu "hemiju".

'oce medalja sa Stimcem,'oce....
Samo mi vodimo igrace jer su dobri za atmosferu,sta je Stimac zabavljac,pa angazujte ga u strucnom stabu cirkuzanti....
Evo ja bih,kao i jos mikion mojih sugradjana bio na raspolaganju Djordjevicu od prvog dana kvalifikacija,da li zasluzjjemo mesto u timu zbog svog ratnickog srca....
I hteo bih da pitam Sala,zasto posle 98e nije udostojio svoju naciju da igra za nju ?
Jednostavno ,razlika je u klasi,i to moraju svi da shvate jer bi svako u njegovom polozaju uradio isto....
Ne znam sta je trebao, da igra protiv Angole i dokazuje oatriotizam a da se onda vrati u megaleks od oktobra...i da li bi on glavom bio prisutan na turniru protiv pacera?
Dzaba patriotizam bez kvaliteta,s Marjanovicem borba za medalju,bez Marjanovica kuci da rastemo

Marjanovic je dobar u napadu, u odbrani i ne bas... u napadu smo vec dovoljno jaki, a odbranu mi morali ponovo da stelujemo zbog Bobana i trosili bi bezveze vreme na to umesto na neke druge vaznije stvari

samo Bjelica da se vrati i imacemo pet igraca koji mogu bez problema da imaju preko 10 poena po mecu (Teo, Bogdan, Beli, Jokara i Radule), a gde su jos poeni Kalinica, Nedovica, Jovica, Simonovica i eventualno Macvana?

sto se tice Zagorca u potpunosti razumem i podrzavam decka... zasto da ne igra Letnju ligu, usavrsava se i eventualno obezbedi NBA ugovor?

pa zar umesto toga treba da trci po planinama i sa tribina da navija za reprezentacija za koju nece igrati ovog leta?

i Jokic je prosle godine isto uradio, pa mu danas niko ne zamera... nek se isto ponovi i sa Zagorcem, pa da za godinu dve konacno dobijemo i ekstra trojku

Pa nisu , ali recimo drugacije je igrati sa Brazilom u Madridu i u Riju , takodje i prosle godine na EP smo bili bolji od Litvanije i vec vidjeni u finalu , pa eto sta se desilo, inace ako se ne varam jos od 1992. i olimpijade u Barseloni Litvanci su na svakoj olimpijadi igrali u polufinalu izuzev 2012. u Londonu kada su u cetvrtfinalu ispali od Rusa (uprkos recimo onoj odlicnoj utakmici protiv Amerikanaca kada su imali istorijsku sansu da ih pobede da se nisu onako pogubili u samoj zavrsnici) , znaci od 6 prethodnih olimpijada imaju 5 polufinala , znaci imaju jedan izuzetan kontinuitet na olimpijadama.

Marjanovic je dobar u napadu, u odbrani i ne bas... u napadu smo vec dovoljno jaki, a odbranu mi morali ponovo da stelujemo zbog Bobana i trosili bi bezveze vreme na to umesto na neke druge vaznije stvari

Pa neka igra treceg centra. Zasto bi morao igrati u startnih 5?
Ako bi rusio koncepciju igrajuci u prvoj petorci, sigurno bi vise doneo kao treci centar nego onaj kojeg sada imamo.

Имбецили који мисле да Марјановић нема довољно квалитета за игре треба да изврше колективан харакири. Прошле године смо играли са две четворке зато што је Радуља у каналу. Ни ове није бољи. Добро је да је Јокић ту, иначе би се мучили и на овом пресмешном турниру.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back