Košarkaška reprezentacija Srbije

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
ma kakav Marjanovic... on i sad kad bi dosao morali bi novi sistemi da se stvaraju, odbrana njemu da se prilagodjava... samo bi bezveze gubili vreme za ostale stvari

a mislim da ga ni sam Sale ne zeli, pa mu je sada ovo dobro doslo, jer kako bi objasnio javnosti sto Boban ne igra... isto vazi i za Macvana

Pa realno zabluda je da su sve ekipe sastavljene od crnih igraca fizicki dominantne i da su svi odlicni skakaci .....itd.

Skok je pogresan prevod te reci, i za to je bitniji tajming i postavljanje, ne tako retko su najbolji 'skakaci' ljudi koji nemaju neke specijalne fizikalije. Fizikalije su bitnije za cuvanje reketa, i generalno odbrambene karakteristike.

ma kakav Marjanovic... on i sad kad bi dosao morali bi novi sistemi da se stvaraju, odbrana njemu da se prilagodjava... samo bi bezveze gubili vreme za ostale stvari

a mislim da ga ni sam Sale ne zeli, pa mu je sada ovo dobro doslo, jer kako bi objasnio javnosti sto Boban ne igra... isto vazi i za Macvana

Uh onda ce bas biti problema u reketu na olimpijadi , realno od 11 ekipa koliko igra na olimpijadi osim nas , pa bar jedno 6,7 njih su ovako igracki kvalitetnije od nas ili barem tu negde slicnog kvaliteta kao mi.

Mislim ako nam Angola pravi probleme u reketu , sta ce tek da nam rade recimo Amerikanci, braca Gasol , Litvanci sa Valancijunasom i Javtokasom unutra, Brazilci sa Varezaom, Neneom i ostalima, Australija sa Bogutom, Ajronom Bejnsom......itd.

Skok je pogresan prevod te reci, i za to je bitniji tajming i postavljanje, ne tako retko su najbolji 'skakaci' ljudi koji nemaju neke specijalne fizikalije. Fizikalije su bitnije za cuvanje reketa, i generalno odbrambene karakteristike.

Pa dobro slazem se, recimo Luis Skola na primer je skoro uvek sakupljao po 10,15 skokova po utakmici a realno covek ima odraz 10,15 cm , jedva se odlepi od zemlje.

E kad smo kod atmosfere sinoc je u Torinu na mecu Italija : Hrvatska bila bas dobra atmosfera , onako bas takmicarska, takodje i u Manili je dosta dobra atmosfera na tribinama.

Filipinci su ludi za kosarkom i loze se dosta na NBA, videlo se i na prvoj utakmici kad su krenuli "difens, difens" :mrgreen:

Sto se nas tice, nema tu mnogo filozofije - ove utakmice su plitak potok sve do kraja (uz sav respekt prema Cesima i Letoncima), protivnici neatraktivni, svi uzimaju zdravo za gotovo da smo prvi, dolaze samo deca i roditelji na popodnevni porodicni provod. Da su rivali najjaci moguci i da su utakmice atraktivnije, pojavio bi se veci broj ljudi koji je spreman na vikanje, zvizdanje, bilo bi vise buke, utakmice neizvesnije, publika ukljucenija u mec, itd.

Na Djordjevicu je da odluci da li ce da promeni misljenje sto se tice Marjanovica, a na namo da raspravljamo da li je to ok ili nije. :mrgreen: Bolji je igrac od Raduljice (cija forma je toliko varljiva da moze na 2 utakmice da bude najgori, pa na 2 najbolji, pa ponovo najgori) i Stimca, sigurno.

Nije tajming do trenera već individualno do igrača. Može i Sveti Petar da ih postavi u reket, ali džabe kad igra jedna dileja kao što je Simonović koji kasni jedno sekundu i po u napadu, a kad primi loptu kao da je primio užarenu ciglu pa što prije da je baci. Ne znam čija je provala da on puca dobro trojke, jer ne sjećam se da je ikad dao i jednu trojku u repki, a pratio sam popriličan broj utakmica. I kakav je Srbija kurčev tim da se oslanja na trojke Simonovića? K'o da smo neka Finska ili ova nesretna Angola, koja ima 10 x bolje trojkaše... a očigledno i skakače, jer mi nećemo naskočiti ni jedan tim do kraja godine... možda ako budemo igrali sa Japanom prijateljsku poslije olimpijade. Jedan Lučić koji je eksplodirao u španskom plej offu, Musli koji je bio najbolji (!!!!) skakač španske lige i Mačvan koji je sasvim korektno odigrao u Milanu bi svakako bolje igrali od ovih Salinih Dangubića. A ako to kvari neku zajedničko-timsko-trenersku koncepciju ne znam kakav je onda Salo kurčev trener ako ganja ove igrače sa dna kace, bolje da je otišao na Kalemegdan i našao neke basketaše jer bi mu oni bolje igrali odbranu 1 na 1 ....

- - - - - - - - - -

Imali smo dva skoka u napadu na utakmici.

Inace, za razliku od Stimca i Bircevica koji tako slabi kao igraci na ovom nivou ipak pokazuju neki smisao na parketu, neki skok, borbenost, poene i makar malu dozu sigurnosti u necemu, tako je funkcija Simonovica i Dangubica takoreci nevidljiva. Prvi je kao tu na fazon Stimca i jer "igra odbranu", tj nekad se koriste njegove fizikalije da bi skakao poput petla na protivnickog pleja, a Dangubic je i veceras demonstrirao koliko ne zna.

I hajde sto je Djordjevic bez pojasnjenja skinuo Lucica i Milosavljevica koji su igracine za njih, potpuno je besmisleno sto se zbog one dvojice odrekao Gudurica i Zagorca koji barem umeju sebi nesto da iskreiraju, pa nek se uigravaju mladici sa reprezentacijom na ovim slabijim utakmicama. A to pominjem samo zato sto je Djordjevic na pocetku svog selektorovanja pricao kako se uvek vodio jedan deckic ili mladic na takmicenje, da se uvodi u sistem, i kako je to prava stvar.

I hajde sto je Djordjevic bez pojasnjenja skinuo Lucica i Milosavljevica koji su igracine za njih, potpuno je besmisleno sto se zbog one dvojice odrekao Gudurica i Zagorca koji barem umeju sebi nesto da iskreiraju, pa nek se uigravaju mladici sa reprezentacijom na ovim slabijim utakmicama. A to pominjem samo zato sto je Djordjevic na pocetku svog selektorovanja pricao kako se uvek vodio jedan deckic ili mladic na takmicenje, da se uvodi u sistem, i kako je to prava stvar.

:ok:

Secam se da je na zalasku karijiere izjavio kako ne zeli vise da igra za repku i da treba da se ubace mladji. Situacija kada imas igrace koji nicim ne doprinose je idealna da se ispitaju neki novi klinci. Ziherasi bezveze..

Pa dobro , mislim u nekim rreprezrentacijama neki igraci i debituju sa 30 godina , tako da sve je to relativno.

Inace Djordjevic ocigledno ima poverenja u njega, mislim Simonovic nikad nije bio igrac koji pravi razliku ali uvek je sasvim korektno odradjivao svoj deo posla, a generalno i nemamo bas nekog igraca ekstra klase na poziciji 3 , Bjelica moze da pokrije poziciju 3 ali je vise 4orka.

Nije tajming do trenera već individualno do igrača. Može i Sveti Petar da ih postavi u reket, ali džabe kad igra jedna dileja kao što je Simonović koji kasni jedno sekundu i po u napadu, a kad primi loptu kao da je primio užarenu ciglu pa što prije da je baci. Ne znam čija je provala da on puca dobro trojke, jer ne sjećam se da je ikad dao i jednu trojku u repki, a pratio sam popriličan broj utakmica. I kakav je Srbija kurčev tim da se oslanja na trojke Simonovića? K'o da smo neka Finska ili ova nesretna Angola, koja ima 10 x bolje trojkaše... a očigledno i skakače, jer mi nećemo naskočiti ni jedan tim do kraja godine... možda ako budemo igrali sa Japanom prijateljsku poslije olimpijade. Jedan Lučić koji je eksplodirao u španskom plej offu, Musli koji je bio najbolji (!!!!) skakač španske lige i Mačvan koji je sasvim korektno odigrao u Milanu bi svakako bolje igrali od ovih Salinih Dangubića. A ako to kvari neku zajedničko-timsko-trenersku koncepciju ne znam kakav je onda Salo kurčev trener ako ganja ove igrače sa dna kace, bolje da je otišao na Kalemegdan i našao neke basketaše jer bi mu oni bolje igrali odbranu 1 na 1 ....

- - - - - - - - - -

Imali smo dva skoka u napadu na utakmici.

Zagorac bio jedan od trojice klinaca koji su ove sezone cuda pravili sa Megom... decko imao utakmice za neverovati

Guduric MVP prosle godine na EP za mlade, imao sasvim solidnu prvu profesionalnu sezonu, ulazio u serije, pogadjao sa svakakvih pozicija...

ako njih dvoje uz Jokica nisu buducnost reprezentacije onda ne znam ko je... zar je problem dati im nekoliko minuta po utakmici?

ne vidim sta su to Dangubic i Simonovic uradili sto ovi ne mogu... Simonovic ima sasvim dobru minutazu, a nista nije uradio do sada... a ovaj drugi je malo igrao, medjutim bolji utisak bi ostavio da nije uopste... kad ga vidim kako se zalece kao muva bez glave ili kad opali trojku pa pogodi tablu ili promasi ceo obruc... haos

Na Djordjevicu je da odluci da li ce da promeni misljenje sto se tice Marjanovica, a na namo da raspravljamo da li je to ok ili nije. :mrgreen: Bolji je igrac od Raduljice (cija forma je toliko varljiva da moze na 2 utakmice da bude najgori, pa na 2 najbolji, pa ponovo najgori) i Stimca, sigurno.

Nije njegova forma varljiva nego po pravilu igra dobro protiv slabih centara, a protiv iole jačih ga nema nigde. On je trećerazredni centar, zato insistiram na tome da nam treba Boban koji je barem drugorazredni. Možda grešim, ali Jokića koji je sjajan ( prirodan talenat, što se videlo na dva prethodna meča ) više vidim na četvorci. Dobili smo igrača za narednih deset godina, samo da ne bude problema sa povredama i nepotpisanim ugovorima. :D
Nas će puniti pod košem, u to ne sumnjam, ali se uzdam u spoljnu liniju. Rekao bih da se Bogdan malo popravio...

Jokic vec sada presisao i Krletovu korisnost reprezentaciji, tako da je to veliki apgrejd u odnosu na prosle godine + Bjelica jos da se vrati i bude u formi i izgledace to prelepo

Marjanovica nismo izgubili, jer ga nikada nismo ni imali, tako da smo sto se njega tice ostali na nuli... jedino mi zao Muslija, jer je posle onakve sezone u Spaniji zasluzio da se nadje na spisku

Jokic vec sada presisao i Krletovu korisnost reprezentaciji, tako da je to veliki apgrejd u odnosu na prosle godine + Bjelica jos da se vrati i bude u formi i izgledace to prelepo

Marjanovica nismo izgubili, jer ga nikada nismo ni imali, tako da smo sto se njega tice ostali na nuli... jedino mi zao Muslija, jer je posle onakve sezone u Spaniji zasluzio da se nadje na spisku

Претерујеш...али баш.Одиграо човек неколико добрих утакмица и већ је прешишао Крстића ???А да јесте добар,и да очекујем много од њега-ДА !
За остало горе написано се слажем,сасвим.

Jokic je super talenat, veci od Krstica, mada su 2 skroz razlicita igraca, a Krstic i nikada nije bio neki talenat :confused:. Plus, Jokic je mnogo dobar za ovu moderniju brzu kosarku.

Претерујеш...али баш.Одиграо човек неколико добрих утакмица и већ је прешишао Крстића ???А да јесте добар,и да очекујем много од њега-ДА !
За остало горе написано се слажем,сасвим.

Jokić ima veći potencijal od Krstića koji je bio prvoklasan centara...a da li će da ga i realizuje videćemo. Ja bih rekao da hoće jer deluje kao ozbiljan dečko...

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back