Košarkaška reprezentacija Srbije

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
nasi taman koliko treba

Dangubic gresio sve sto je mogao da gresi... ali dobro nije on tu da bi bio bilo kakav faktor

nego nije mi jasna Simonoviceva funkcija u timu nikako... navodno mu je sut najjace oruzje, a na svim ovim pripremnim utakmicama i sada na ovim kvalifikacijama, ako je ubacio najvise 2 trojki (a i za to nisam siguran) svaka mu cast

potpuno beskoristan

Nije se lose drzava Angola nit su nasi nesto impresionirali ali ipak je kvalitet presudio.

Madapomalo mi zao Angole sto je ostala bez sansi da se nadje na OI ili makar da odigra jos koju utakmicu , mada opet i to je ocekivano, pogotovo sto su dosli i sa dosta podmladjenim timom.

Inace bratska nam Angola je meni mozda i omiljena africka drzava, to je jedna od najrazvijenih i najstabilnijih africkih drzava, prosecna plata tamo je veca nego u Srbiji, a recimo Luanda je prelep grad , onako moderan, izgradjen, imaju okean , plaze , a vecina delova grada su toliko cisti da ne mozes pikavac da vidis na ulici.
I to su sve postigli zato sto je to jedna od relativno retkih drzava u Africi gde na vlasti nije korumpirani prozapadni marionetski rezim, vec Zoze Eduardo dos Santos koji je direktni naslednik Agostinja Neta, i to su neverovatno uspeli da se razviju iako je tamo besneo gradjanski rat 40 godina, da jos nije bilo tog gradjanskog rata danas bi bili Svajcarska usred Afrike.

Stvarno ovako mogu ko primer da nam posluze.

Sada Cesi , pa onda opet Portorikanci ili Letonci , bice zajebano ako opet bude Portoriko, jer generalno ovako po imenima nemaju nesto slabiji tim od nas m a svi znamo koliko je tesko dobiti jednu ekipu 2 puta u tako kratkom roku, protiv Letonije bi trebalo da bude malo lakse ali ako ih krene sut svasta bi moglo da bude, mogu jos da zamislim da su im jos tu Porzingis, Bertans i onaj treci zaboravio sam kako se zove , da li Blums......

nasi taman koliko treba

Dangubic gresio sve sto je mogao da gresi... ali dobro nije on tu da bi bio bilo kakav faktor

nego nije mi jasna Simonoviceva funkcija u timu nikako... navodno mu je sut najjace oruzje, a na svim ovim pripremnim utakmicama i sada na ovim kvalifikacijama, ako je ubacio najvise 2 trojki (a i za to nisam siguran) svaka mu cast

potpuno beskoristan

Simonovic od napadackog repertoara ima sut za 3 i utrcavanje po ceonoj. Sale ga ocigledno gotivi i zadovoljan je koliko ovaj znaci. Licno, mislim da bi te minute mnogo bolje koristio Lucic koji zbog sklonosti ka povredama i nije za vise od 15-ak minuta, ali je daleko bolji kosarkas.

Centri, ne racunajuci Jokica, tragicni, ali dobro. Mi i ovako rastimovani dobijamo sa po 20+ razlike.

Inace, ceo turnir je bas promasaj. Ogromne pare su date, 3M ako se dobro secam, a ni blizu ne moze da se vrati. Jedino ce pojedini da zarade na namestenim poslovima. A reprezentacija, ako ima kvalitet da nesto uradi na OI, izborila bi ucesce i na nekom drugom turniru.

E ne zaboravii tezak je dan , mislim ovo vreme, ove promene vremena, ono vlaga, tesko, oblacno, oce kisa, nece kisa, ljudi su verovatno malo komirani od vremena, pa radije bi legli u krevet i odmarali nego pravili neku karnevalsku atmosferu na tribinama :)

Inace ne znam ko je gledao danas , Kanada Senegal , Kanada se izvuce, Senegal bas jak otpor pruzio , bio je to mec na jednu loptu.
Takodje danas i Filipini i Novi Zeland odigrali jednu sasvim solidnu utakmicu.

Prvo, niti jedan kosarkaski dogadjaj ili klub u Srbiji se ne organizuje da se zaradi. Sve je gubitasko, ne racunajuci ove moderne skole kosarke i kampove, koji su jedini smisleni.

Drugo, naravno da u Areni nece da bude neka divlja atmosfera kada u istu da gleda reprezentaciju dolazi srednja klasa, a ne oni klupski huligani kojima klub poklanja ulaznice. Problem je sto u Srbiji i ne postoji organizovano navijanje srednje klase kao u americkim profesionalnim sportovima, jer ovde monopol na organizovano navijanje i kulturu straha drzi huliganska bagra.

Poslednja izmena:
Haha nemamo mi ni "nizu" ni "srednju" ni "visu" klasu , nismo mi ni Amerika a ni Engleska.

Inace da na utakmicama reprezrentacije nikad nije ni bila neka vatrena atmosfera , jer na utakmice odlaze uglavnom mirniji ljudi , ima dosta i starijih ljudi , ljudi sa decom, devojcica........itd.

Inace mene je moja mama pitala da je jednom odvedem u Arenu na neku utakmicu , kao ajde jednom kad budem isao na utakmicu i nju da povedem , jer nikad nije bila na utakmici i zelela bi da vidi malo kako to izgleda.

da, toliko ulozeno, najavljivano, da bi na kraju dobili polupraznu Arenu sa 'mrtvim' navijacima... ebem ti grad od 2 miliona ljudi i sa takvim navijacima

Nikada ne treba prozivati ljude koji odu u halu, platili su kartu da uzivaju, nisu duzni nikome da prave ne znam kakvu atmosferu. Za tako nesto mora da postoji ili zelja ili dobra organizacija, pa da nekako motivises ljude da navijaju. Cini mi se da orgaznizatore (grad i drzavu) nije ni previse interesovalo kako ce sve ovo da prodje, nisu svoje pare trosili nego nase. Pobugu, imas javni servis, imas razne druge kanale da se izreklamiras.

Razni ljudi bi trebali da se zamisle zasto ne postoji interesovanje za nacionalni tim..

Nikada ne treba prozivati ljude koji odu u halu, platili su kartu da uzivaju, nisu duzni nikome da prave ne znam kakvu atmosferu. Za tako nesto mora da postoji ili zelja ili dobra organizacija, pa da nekako motivises ljude da navijaju. Cini mi se da orgaznizatore (grad i drzavu) nije ni previse interesovalo kako ce sve ovo da prodje, nisu svoje pare trosili nego nase. Pobugu, imas javni servis, imas razne druge kanale da se izreklamiras.

Razni ljudi bi trebali da se zamisle zasto ne postoji interesovanje za nacionalni tim..

Ja ih ne prozivam, ja nesto slicno tome i kazem. Dakle, imas besmislene drzavne parazite koji su potpuno nesposobni da organizuju navijanje srednje klase. Glupi su kao krac i nesposobni za taj posao. Oni primaju kintu zato sto udisu kiseonik, jer to sto oni organizuju i rade bi mogao da radi i Pera klosar koji zivi ispod mosta. Ali sa druge strane, jako su sposobni da se utale sa huliganskom bagrom i krimosima, i/ili da se useru od gace od njih. I u svakoj prilici lupetaju besmislene gluposti kako su ponosni sto ti huligani prave nekakvu super atmosferu na utakmicama.

Samo jos jedan od razloga zasto nasa kosarka zasluzuje da skroz propadne, to je moralno.

Ja ih ne prozivam, ja nesto slicno tome i kazem. Dakle, imas besmislene drzavne parazite koji su potpuno nesposobni da organizuju navijanje srednje klase. Glupi su kao krac i nesposobni za taj posao. Oni primaju kintu zato sto udisu kiseonik, jer to sto oni organizuju i rade bi mogao da radi i Pera klosar koji zivi ispod mosta. Ali sa druge strane, jako su sposobni da se utale sa huliganskom bagrom i krimosima, i/ili da se useru od gace od njih. I u svakoj prilici lupetaju besmislene gluposti kako su ponosni sto ti huligani prave nekakvu super atmosferu na utakmicama.

Samo jos jedan od razloga zasto nasa kosarka zasluzuje da skroz propadne, to je moralno.

Nisam tebi pisao, postovao si dok sam kucao.

Da bi "motivisao" srednju klasu, mada bih pre bih rekao semenkare jer su kod nas cene takve da nije potrebno da budes "srednja klasa" da bi imao za karte, moras da se ogradis od huligana koji okrecu ledja kako vetar duva i rade sta im se kaze. Pritom klubovi nemaju bas nikakvu korist od njih, osim povremene atmosfere. Ti ljudi su kod nas paravojna politicka jedinica.

Apsolutno se ne slazem da kosarka, niti bilo koji drugi sport treba da propadne jer nije profitabilan sam po sebi. Kada bi racionalno rasporedjivali ulaganje u isti imali bi sasvim zadovoljavajuci kvalitet i punije hale. Nije sport nista profitabilniji u ostatku Evrope, jedino se manje krade. Tvrdim da se ne sipaju pare sakom i kapom u fudbalske klubove, mogli bismo da imamo respektabilne lige u svim ostalim sportovima. Fudbal nam je i ovako jadan.

Poslednja izmena:
Nisam tebi pisao, postovao si dok sam kucao.

Da bi "motivisao" srednju klasu, mada bih pre bih rekao semenkare jer su kod nas cene takve da nije potrebno da budes "srednja klasa" da bi imao za karte, moras da se ogradis od huligana koji okrecu ledja kako vetar duva i rade sta im se kaze. Pritom klubovi nemaju bas nikakvu korist od njih, osim povremene atmosfere. Ti ljudi su kod nas paravojna politicka jedinica.

Slazem se. I objasni ti ljudima da porodicni ljudi NE MOGU da fanaticno navijaju u atmosferi gde postoje huligani, nebitno cak i da li su isti udaljeni 200 km od reprezentativnih takmicenja. Fanaticno navijanje je kultura koja se gaji i razvija.

a sta zar samo klinci zele na delu da vide Tea, Bogdana, Jokica i druge?

Naravno da ne, kljucnu rec si napisao, zele. Treba da dodju svi koji zele da gledaju.

Imam vrlo lose iskustvo sa navijackim grupama koje dolaze organizovano, ne znam koliko mi je puna proleteo sitnis, upaljac, baklja pored glave. Umeju da pljuju i napadaju ljude koji navijaju za isti tim. Ponasaju se kao da moraju da budu u centru paznje.

Ono sto sam primetio je da se isti ti ljudi, medju kojima ima puno klinaca, mnogo bolje ponasaju kada dodju bez "vodja". Dodju, navijaju, naprave dobru atmosferu i odu bez incidenata. I ponovo se vracam na ono zele da budu tu. Zakljucak, rasformiraj grupe, pohapsi vodje, a imaju zasta kada bi hteli..i dobrim delom si resio proble. Stvar je sto ne postoji politicka volja, pa tako premijer moze mrtav hladan da izjavi da ne moze da se obracuna sa huliganima jer za tako nesto mora da postoji konsenzus. :roll:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back