Košarkaška reprezentacija Srbije

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Pre Djordjeviceve sujete je na kocki timski duh, koji moze biti sad izgradjen a onda se pojavi "covek koji je promenio istoriju teksaskih derbija" sa potpisanim ugovorom, da ostvaruje svoje snove na Olimpijadi koju su drugi izborili.
Nek nam prave decu, a NBA zvezdice nek se sete ranije sledeci put ako smeju da misle pored svojih menadzera.

Inace, evo ih Mlata i Zamlata :mrgreen:

CmjCOwrWIAA3wLv.jpg

Pobedili smo, ne treba previse mraciti, ali po pokazanom nema ni narocitih razloga za euforiju.
Da, jasno se vidi da smo na centru najtanji, jer su nas Portorikanci nadskocili i tu je bilo prilicno nesigurnosti skoro tokom celog meca, kao u ofanzivi, tako i u defanzivi.
Onih 6-7 minuta na kraju su bili za zaborav, iako nije igrala najjaca postava, nedopustiva je onakva nonsalancija i otaljavanje.
Skoro celo prvo poluvreme smo igrali stegnuto, nadam se samo da se to nece ponoviti kada dodje (polu)finale.
Kalinic prijatno iznenadio, za razliku od Raduljice koji je licio na Djumaru (sto kaze kolega Keeper). Stimac i Bircevic pokazali da mogu da budu upotrebljivi, ali ipak su igrali protiv ekipe koja nije sam svetski vrh. Nadam se da ce Bogdan i Teo namestiti nisanske sprave u vaznijim mecevima.

Definitivno morace to bolje na olimpijadi sto se tice igre , a takodje trebace i malo igrackih pojacanja , tu pre svega mislim na Bjelicu i Marjanovica.

Inace ovako mislim da ne bi trebali da imamo problema sa ekipama koje su objektivno slabije od nas ili tu negde slicnog kvaliteta kao mi, dok protiv onih koji su malo ili malo vise jaci od nas bojim se bice bas jako tesko. (tu pre svega mislim na SAD, Spaniju, pa recimo Brazil, Litvaniju, Francusku, takodje ne treba ni otpisivati ni Argentinu (zavisi u kom sastavu dodju) Italiju, Kanadu, Grcku, Australiju , znaci ima tu ekipa koje mogu da nam naprave problem)
Mislim da bi sa Bobijem pod kosem bili bar 20%, 25% jaca ekipa.

Bez njega nastavićemo tradiciju loših rezultata na OI jer stvarno ne vidim kako možemo da se nosimo sa ozbiljnijim ekipama. On bi nam mnogo više značio i od Bjelice.

Pa dobro potreban je Marjanovic itekako , ali opet Bjelica je uz Teodosica prakticno vec "zastitni znak" ovog tima da kazem i prakticno uz Tea i u manjoj meri Raduljicu jedini "nezamenjivi" igrac u ovoj generaciji.
Nego mislim da smo malo tanki i na trojci bez Bjelice (koji je doduse vise cetvorka) , Simonovic i Kalinic onako nije lose, ali opet nista specijalno.

Inace prvo samo da odemo na olimpijadu, pa otom potom, mislim nismo igrali OI jos od Atine gde smo doziveli debakl, a objektivno nismo se ni u Sidneju bas proslavili.

Drzali se Filipinci odlicno, pogotovo prvo poluvreme, mada Francuzi preokrenuli , evo sad Filipini opet se vracaju, mada ipak mislim da ce presuditi kvalitet Francuza , Toni Parker pokazuje jos jednom zasto je jedan od najboljih plejmejkera u istoriji kosarke.

Inace zao mi je sto Francuzi nisu kompletni, da su im tu jos Furnije, Noa, Gober, Mahimi , Azinsa ...............mislim da bi ukoliko bi im se poslozile neke kockice mogli cak i do zlatne medalje , ovako ipak bice oslabljeni, pogotovo pod kosem.

Nadam se da ce Cesi da nas izbace, ali mrka kapa, niko nije napaljen na reprezentativna takmicenja kao mi, a to ti je najbitnije.

Па што брате пратиш реперезентацију када си толико против ње?...иди ...пецај.
-------------------------.................-----------------
Ово против Порторика не треба схватити ни као неки посебан успех,али сигурно не треба толико кукати,као да смо изгубили
Треба узети у обзир да они нису баш дудуци,да ми нисмо баш комплетни...'Ајд да мало навијамо за наше,а не да
гледамо ситнице,клубове играча..Одрадили смо.Идемо даље ,следећи молим.
П.С Ја бих увек звао играча као што је Штимац ,барем на шири списак.Зна се зашто.

Poslednja izmena:
Па што брате пратиш реперезентацију када си толико против ње?...иди ...пецај.
.

Pa hocu da budem prisutan kada puknu, da onako dozivim mentalni odgazam zbog likova kao sto su Tegi, kosarkaski novinar koji u danu kada Durant prelazi u GS, on 2 i po sata prica nekakve gluposti sa likovima ispred Arene oko raspad reprezentativnih takmicenja. Vece posle NAJBITNIJE stvari ove godine u kosarci, utakmice broj 7 NBA finala, on baljezga 2 sata o nekakvim spiskovima igraca za reprezentaciju. I on je kosarkaski novinar, zakon.

Vi Amerikanci nikad niste trpeli drugacije od sebe, ako se igra finale NBA onda ceo svet mora da gleda NBA, ako se desava yebeni bomba-transfer onda sve mora da bruji o tom transferu.

Bas onako demokratija i sloboda u americkom stilu. :hahaha:

Jbt, sve ko da vas je Dzordz Bus napravio...

Ja iskreno ove godine nisam pogledao ni jednu jedinu utakmicu NBA finala, prosto mi nije vuklo paznju, pogotovo sto se u isto vreme pocela i Copa America kao i Evropsko prvenstvo.

Inace Italijani dobise Hrvate u jednoj dosta teskoj, takmicarskoj utakmici , Bojan Bogdanovic pokidao sa 26 poena od ukupno 60 koliko je dala Hrvatska.
Italijani skroz promenili stil igre, na proslom EP su bili tipicna suterska ekipa , koja uopste nije ni igrala i odbranu , vec samo udri i sutiraj , a sad su ekipa koja igra na 60ak poena po mecu.

Reklo bi se najbolja utakmica zasad u ovim kvalifikacijama, mada ni ona u Manili izmedju Francuske i Filipina nije bila za potcenjivanje uopste.

Vi Amerikanci nikad niste trpeli drugacije od sebe, ako se igra finale NBA onda ceo svet mora da gleda NBA, ako se desava yebeni bomba-transfer onda sve mora da bruji o tom transferu.

Bas onako demokratija i sloboda u americkom stilu. :hahaha:

Jbt, sve ko da vas je Dzordz Bus napravio...

Nemam ja protiv da covek gleda sta god hoce, ali onda neka sebe ne smatra kosarkaskim novinarom, vec patriotski baljezgacem koji se bavi nacionalistickim glupostima.

Obicno ga tako gledam da se smejem, ali u ponedeljak stvarno nisam mogao ni toliko da izdrzim, bilo mi muka, pa sam pustao klipove na Youtubeu gde americki novinari komentarisu prelazak Duranta.

SOS je televizija koja se prvenstveno bavi DOMACIM sportom , znaci srpskim reprezrentacijama, sportistima, sprskim klubovima, ligama, njihovom ucescu na medjunarodnoj sceni , takodje tu se prate i razne humanitarne akcije vezane za sport...........itd , znaci SOS nije ni Arena Sport ni Sport Klub, nit pretenduje to da bude.

SOS je televizija koja se prvenstveno bavi DOMACIM sportom , znaci srpskim reprezrentacijama, sportistima, sprskim klubovima, ligama, njihovom ucescu na medjunarodnoj sceni , takodje tu se prate i razne humanitarne akcije vezane za sport...........itd , znaci SOS nije ni Arena Sport ni Sport Klub, nit pretenduje to da bude.

Ja ne znam kako oni opstaju na trzistu sa takvom programskom strukturom.

- - - - - - - - - -

A i inace, zamisljam neku televiziju u Japanu koja se bavi nacionalnim sportom. I sada oni daju izvestaje o tipa japanskoj ligi u bejzbolu, koji je uz sumo naj sport tamo. I apsolutno nema nikakve sanse da tamosnji novinari na toj televiziji ne kazu apsolutno nista o MLB sezoni, ili kada dodje World series da ne kazu ni jednu jedinu rec o tome.

Tegi to ne radi samo zato sto mu je emisija o nacionalnoj kosarci. On mrzi NBA, i misli da je NBA upropastila kosarku, taj stav je jasno vidljiv, on se oseti, i to je samo jos jedan pokazatelj koliki je moron.

I ti mislis svasta o nekim stvarima koje nemaju veze ili preuvelicas, pa sta.

Tegi je prosto nebitan lik, emisije su mu ocaj i zavise od kvaliteta gostiju (cesto nekvalitetni), cak se ni ne razume u kosarku vise od nas ovde koji smo samo ljubitelji iz hobija (a on se pola zivota bavi time), ali se mora priznati nekoliko stvari - on se jedini bavi pojedinim stvarima kojima drugi ne smeju ili ne zele da se bave, i tako je kroz celu njegovu karijeru. I tu ima neku vrednost, koju nemaju ni oni "profesionalci" sa Arene koji su poceli da u emisije zovu Covica skoro kao Tegeltija Grbovica.

A o NBA ima ko da se bavi, ceo svet maltene, kod nas SK.

Valjda je sustina trzista da se ponudi neki diverzitet potrosacima, a ne monopol na robu, ideje, misljenje?

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back