Košarkaška reprezentacija Srbije

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
ti stvarno mislis da ce pozvati Macvana pre Dangubica?

Da, na osnovu minutaze i uloge koju je Dangubic dobijao do sada. I to pored cinjenice da smo na trojci tanki. Ista je situacija bila i proslo prvenstvo pa ga ni tada nije poveo.

A moje misljenje je da Macvan moze mnogo vise da doprinese igri od Dangubica. I Dangubica i Simonovica Djordjevic koristi za slicne zadatke, pretezno defanzivne, plus je i Kalinic dobar defanzivac. Mislim da nam ne trebaju obojica, ili jedan ili drugi.

Potpuno nebitno da li ce na kvalifikacionom turniru igrati Dangubic, Guduric ili Zagorac, kada taj 12. igrac svakako otpada Bjelicinim povratkom.
Ne mislite valjda da cemo ici na prvenstvo sa svega cetiri igraca kojima su prirodne pozicije 4 i(li) 5? To nije bio slucaj ni 2014. ni 2015.
Macvan, ako uopste dobije sansu da ide OI, to ce biti umesto Bircevica, a ne Dangubica.

Teodosic i Bogdanovic su klase u ovom sastavu, mora obavezno jos i Bjelica a bojim se mora i Macvan pa da se glupiramo s nekim small-ball ako se Braduljica ne opasulji, strasno u kakvom je kanalu decko. Uspeh na SP i relativno mlak EP je razlika izmedju dobre i lose igre centara. Ostali osim Jokica koji je dobro legao ali koji je jos premlad, sve ostalo je jedan obican gradjevinski materijal. Mora i toga biti (Jovic, Markovic, Kalinic), ali previse za moj ukus. Zato mi nije jasan izostanak Lucica koji u odnosu na Simonovica i Kalinica ima kosarkasko kefalo, iako svakako nije u rangu prvih zvezda tima. Bircevic jos i solidan danas, ali dosta je dobio poena na gotovo, ne trebaju nam ni on ni Stimac za Olimpijadu. Al bojim se da smo osudjeni na Stimca zbog Bobiske i Milutinka NBA zvezdica.

Poslednja izmena:
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back